Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2022-03-02T18:47:54+01:00
O kolejne dwie osoby z MAN-a powiększył się dzisiaj nasz Związek.
2022-03-01T18:28:54+01:00
1 marca, a więc dzisiaj, do "Solidarności" zapisało się trzy osoby z MAN.
2022-02-28T16:42:24+01:00
Dzisiaj nasz Związek powiększył się o kolejne dwie osoby.
2022-02-24T17:24:48+01:00
Dzisiaj kolejne dwie osoby z MAN-a zapisały się do "Solidarności".
2022-02-23T18:35:33+01:00
Po długich perypetiach tablica zerwana z obelisku i umieszczona w innym miejscu w ubiegłą sobotę wróciła tam gdzie była pierwotnie zamontowana. Obelisk z umieszczoną na nim tablica powstał z inicjatywy starachowickiego działacza „Solidarności” Stanisława Kosiora. Odsłonięcie obelisku nastąpiło 13 grudnia 1994 roku. Obelisk, który aż trzykrotnie zmieniał miejsce lokalizacji znajduje się obok Pomnika „Solidarności” ufundowanego przez Międzyzakładową Organizację Związkową NSZZ „Solidarność” w MAN BUS
Śr 23 Lut, 12:58
W MAN bez elastyczności
2022-02-23T12:58:10+01:00
Dzisiaj o godzinie 10.00 odbyło się spotkanie związków zawodowych z Zarządem MAN podczas, którego omawiana była sprawa podpisania porozumienia o wprowadzeniu w firmie tak zwanego elastycznego czasu pracy. Wcześniej NSZZ „Solidarność” przeprowadził szerokie konsultacje w tej sprawie z pracownikami firmy. Pracownicy w zdecydowanej większości byli przeciwko wprowadzeniu takiego systemu czasu pracy. Ewentualna zgoda mogła być pod warunkiem znacznej podwyżki płacy i wypłaty dobrowolnego dodatku w pełnej wysokości. Takie stanowisko zostało przedstawione Zarządowi. Niestety prezes Yavuz odrzucił te propozycje twierdząc, że firmy na to nie stać. Przedstawiciele związków zawodowych jednomyślnie stwierdzili, że w taki razie nie mają zgody pracowników na wprowadzenie elastycznego czasu pracy. Tak, więc firma w roku bieżącym będzie pracować według czasu pracy określonego przez Kodeks Pracy, który dopuszcza czteromiesięczne okresy rozliczeniowe. Jedyne co prezes zaproponował to włączenie do płacy zasadniczej inflacji w wysokości 8,6% wypłacanej dotychczas w formie dodatku do płacy. Podniesione zostaną też grupy osobistego zaszeregowania pracownikom zatrudnionym na grupach trzecich, których kierownik pozytywnie zarekomenduje. Osoby te otrzymają grupy czwarte.   Informacja dodatkowa: Przerwa urlopowa będzie od 1 do 12 sierpnia. Urlop będzie także od 27 do 30 grudnia oraz w dniu 2 maja.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Dobrze powiedziane, jakby firma szanowała i dobrze traktowała pracowników to i pracownikom zależałoby na pracy. A ...Piątek o 13:18 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No jeżeli Tobie bardziej zależy na zakładzie jak na własnej godności to pozdrawiam cię serdecznie.Czasy poganiaczy...Czwartek o 18:12 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No to faktycznie nie ma sensu. Szkoda bo planowałem jechać.Fajna odskocznia od tego całego bałaganu. W każdym bąd...Czwartek o 14:56 w wątku Wycieczka Toruń
Statystyki
Top tygodnia