Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2021-06-15T17:39:26+02:00
Kolejna osoba z MAN zapisała się dzisiaj do NSZZ "Solidarność".
Pon 14 Cze, 18:03
Loteria - 2021
2021-06-14T18:03:15+02:00
Wzorem lat ubiegłych dla członków NSZZ „Solidarność” organizujemy loterię w której będzie można wylosować cenne nagrody. Nagrodą główną jest 65 calowy telewizor  PHILIPS. Drugą nagrodą jest 40 calowy telewizor THOMSON. Tak jak w poprzednim roku inne są zasady uczestnictwa w loterii. Nie trzeba przychodzić do naszego biura związkowego, aby pobrać los loteryjny. Losy zostaną wydrukowane dla wszystkich członków Związku, wrzucone do urny. 31 sierpnia, a więc w rocznicę powstania „Solidarności” nastąpi losowanie. Losować będą przedstawiciele „Solidarności” ze wszystkich trzech firm, które obejmujemy swoim działaniem. Pełną listę nagród podamy w następnym numerze „Wiadomości Związkowych”. Do udziału w loterii uprawnieni są wszyscy członkowie „Solidarności” z MAN, PKC i APLEONA, a także inne osoby opłacające regularnie składkę związkową jak również ci którzy zapiszą się do „Solidarności” do 31 lipca br.
2021-06-14T17:59:31+02:00
Dzisiaj kolejne dwie osoby z MAN BUS zapisały się do "Solidarności".
Pt 11 Cze, 19:09
Zdjęć: 39
Pikieta w MAN BUS - 11.06.2021
2021-06-11T19:09:21+02:00
W dniu dzisiejszym (11 czerwca) w MAN BUS odbyła się druga już pikieta zorganizowana przez Komisję Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność”. Powodem zorganizowania akcji protestacyjnej były brak postępu w sprawie podwyżek płacy w firmie. Pomimo ulewnego deszczu uczestnicy pikiety po pierwszej zmianie zebrali się na przyzakładowym parkingu, a następnie przemaszerowali chodnikiem pod Biurowiec Główny MAN-a. Podczas przemarszu używano gwizdów, trąbek i innych urządzeń wydających głośne dźwięki. W pikiecie uczestniczyli przedstawiciele Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność” z szefem Regionu Waldemarem Bartoszem, delegacja „Solidarności” z kieleckiego zakładu PREMA, delegacja Huty Ostrowiec „Celsa”, szef starachowickiej delegatury „Solidarności” Marian Ferenc oraz przedstawiciele „Solidarności” ze starachowickich zakładów pracy: ZEC, Odlewni Polskich i Pracowników Oświaty. Podczas przemarszu zdecydowanie poprawiła się pogoda. Pod Biurowcem przewodniczący „Solidarności” Jan Seweryn bardzo krytycznie ocenił postępowanie Zarządu MAN BUS, który nie prowadzi dialogu ze związkami zawodowymi, lecz chce narzucać swoje rozwiązania, które są dla „Solidarności” i dla pracowników nie do przyjęcia. Następnie przewodniczący odczytał pisma z poparciem, jakie udzieliły „Solidarności” i załodze MAN-a organizacje związkowe z innych zakładów Volkswagena. Pisma takie przysłały: Organizacja Międzyzakładowa NSZZ „Solidarność” w Volkswagen Poznań, Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” w Scania Production Słupsk S.A., Zakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” w MAN Trucks w Niepołomicach, Organizacja Zakładowa NSZZ „Solidarność” w Volkswagen Motor Polska w Polkowicach, Komisja Międzyzakładowa NSZZ „Solidarność” w SITECH Sp. z o. o. w Polkowicach oraz Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ ”Solidarność” Pracowników Oświaty i Wychowania w Starachowicach. Następnie głos zabrał szef Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność” Waldemar Bartosz, który zaapelował do Zarządu MAN o dialog ze związkami zawodowymi i porozumienie w sprawie podwyżki płacy. Szef Regionu ostrzegł, że dalsze przedłużanie konfliktu spowoduje zdecydowaną reakcję „Solidarności”, a sprawa zostanie przedstawiona na formach międzynarodowych. Jan Seweryn, podobnie jak na poprzedniej pikiecie wzywał kierownika zakładu Mahmeta Sermeta do wyjścia do pracowników zebranych na dziedzińcu przed Budynkiem Biura Głównego, ale wezwania te znów pozostały bez odpowiedzi. W pikiecie wzięło udział prawie tysiąc pracowników MAN-a.
2021-06-11T18:08:08+02:00
Dzisiaj jedna osoba z mAN wstąpiłą do "Solidarności".
Wt 8 Cze, 17:48
Kolejna pikieta
2021-06-08T17:48:46+02:00
Ponieważ tak zwane negocjacje płacowe nie posunęły się do przodu, bo Zarząd MAN przyjął taktykę na zmęczenie przeciwnika Komisja Międzyzakładowa NSZZ „Solidarność” zdecydowała o zorganizowaniu w dniu 11 czerwca kolejnej pikiety prze Budynkiem Biura Głównego MAN. W dniu tym pracownicy pierwszej zmiany zbierają się po pracy na przyzakładowym parkingu. O 14.15 wyruszamy pod Biurowiec gdzie odbędzie się dalsza część protestu. Podczas przemarszu prosimy o zachowanie odległości i założenie maseczek.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Więc przstańmy odwalać wreszcie chałę taka jaką robią Turcy, bo sami sramy w swoje gniazdo. Robić powoli i dokł...26 minut temu w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Ja to nie wiem. Tyle tu narzekania, nikomu nic się nie podoba. A sprawa jest prosta. Mówicie, że tam czy owam jest le...Dziś o 0:01 w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Więc przstańmy odwalać wreszcie chałę taka jaką robią Turcy, bo sami sramy w swoje gniazdo. Robić powoli i dokł...Wczoraj o 21:22 w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Statystyki
Teraz online