Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2022-02-21T17:47:00+01:00
W dniu dzisiejszym podpisane zostało porozumienie pomiędzy związkami zawodowymi a Zarządem PKC GROUP dotyczące podwyżki płac. Po kilkutygodniowych negocjacjach udało się uzyskać podwyżkę dla pracowników firmy w wysokości średnio 7% co oznacza, że płace pracowników wzrosną o prawie 200 zł. brutto. Podwyżka dla pracowników fizycznych wejdzie w życie od 1 stycznia bieżącego roku, co oznacza, że przy pensji za luty pracownicy otrzymają wyrównanie za miesiąc styczeń. Natomiast pracownicy umysłowi otrzymają podwyżkę od 1 czerwca. To, że podwyżka jest większa niż to zapowiadano (miało być 5,1%) jest zasługą „Solidarności”, bo Związek interweniował w tej sprawie u prezesa głównego PKC Jani Kiljala wysyłając do niego stosowne pismo. Wysokość podwyżki nie jest rewelacyjna, ale jest to wszystko, co można było na tę chwilę osiągnąć.
2022-02-21T17:33:01+01:00
Dzisiaj - w poniedziałek 21 lutego do "Solidarności" - zapisało się 3 pracowników MAN-a.
Pt 18 Lut, 18:02
Negocjacje płacowe w MAN
2022-02-18T18:02:34+01:00
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie dotyczące podwyżki płacy. Tym razem w spotkaniu uczestniczył prezes Yavuz. Prezes stwierdził, że dla niego bardzo ważne jest, aby związki wyraziły zgodę na wprowadzenie w firmie tak zwanego elastycznego czasu pracy. Za zgodę na 10 dni elastyczności prezes oferował 65% dobrowolnego dodatku i 100 zł. od miesiąca lipca. Do płacy miałaby być włączona inflacja 8,6%, wypłacona w styczniu w formie dodatku, a pracownicy zatrudnieni ponad 2 lata na trzeciej grupie zostaną przeszeregowani do grupy czwartej. Później zaoferowano 50% dobrowolnego dodatku w zamian za 8 dni elastyczności. Gdyby była zgoda związków na elastyczność to możliwe by było włączenie do płacy części premii miesięcznej (pracownikom fizycznym włączono by 4%, a umysłowym 2%). W przypadku braku elastyczności nie będzie dobrowolnego dodatku, a załoga zostanie zredukowana o 250 – 450 osób. Do płacy zasadniczej zostanie włączona inflacja, a pracownicy zatrudnieni ponad 2 lata na trzeciej grupie zostaną przeszeregowani do grupy czwartej. Na wniosek „Solidarności” propozycje Zarządu zostały przedstawione na piśmie. Związki mają się do tych propozycji ustosunkować i przedstawić swoje stanowisko. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu dojdzie do kolejnego spotkania związków zawodowych i Zarządu formy.
Pt 18 Lut, 17:06
Negocjacje płacowe w PKC
2022-02-18T17:06:07+01:00
W dniu dzisiejszym odbyła się kolejna, być może ostatnia, tura negocjacji płacowych. Ustalono, że płace pracowników wzrosną o 7%. Podwyżka płacy pracowników fizycznych wejdzie w życie z dniem 1 stycznia (w lutym będzie wyrównanie za styczeń). Natomiast pracownicy umysłowi dostaną podwyżkę od miesiąca czerwca. Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu podpisane zostanie porozumienie płacowe.
2022-02-18T16:48:09+01:00
Dobry piątek. Dzisiaj do "Solidarności" zapisało się 5 osób z MAN BUS".
Czw 17 Lut, 9:34
Negocjacje płacowe w PKC
2022-02-17T09:34:17+01:00
W dniu jutrzejszym o godzinie 14.00 odbędzie się kolejna tura negocjacji płacowych. O ich wyniku poinformujemy na naszej stronie internetowej.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Dobrze powiedziane, jakby firma szanowała i dobrze traktowała pracowników to i pracownikom zależałoby na pracy. A ...Piątek o 13:18 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No jeżeli Tobie bardziej zależy na zakładzie jak na własnej godności to pozdrawiam cię serdecznie.Czasy poganiaczy...Czwartek o 18:12 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No to faktycznie nie ma sensu. Szkoda bo planowałem jechać.Fajna odskocznia od tego całego bałaganu. W każdym bąd...Czwartek o 14:56 w wątku Wycieczka Toruń
Statystyki
Top tygodnia