Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2021-05-13T16:54:21+02:00
Dzisiaj jedna osoba z MAN zapisała się do "Solidarności".
Pon 10 Maj, 12:17
„Solidarność” apeluje
2021-05-10T12:17:30+02:00
Szanowni Koleżanki i Koledzy, Pracownicy MAN. Jak sami widzicie praca w obecnym tempie powoduje to, że pozbawiani jesteśmy premii, gdyż jak twierdzi Pracodawca jakość autobusów nie jest dobra. W związku z tym od dnia jutrzejszego (11.05.2021r.) pracujemy powoli, przestrzegając technologii i wykonując bardzo dokładnie swoje obowiązki pracownicze. Nie zajmujemy się niczym innym niż to do czego jesteśmy przeznaczeni. Masz problem zgłoś go do swojego przełożonego. Nie masz detalu, zgłoś to do swojego przełożonego. Pracuj powoli i dokładnie! Pamiętaj, że do chwili obecnej niezrealizowane zostały postulaty NSZZ „Solidarność”...............................................
2021-05-05T16:50:30+02:00
Dzisiaj kolejna osoba z APLEONA zapisał się do "Solidarności".
Czw 29 Kwi, 19:41
Rozmowy płacowe w PKC
2021-04-29T19:41:51+02:00
Dzisiaj odbyło się wreszcie spotkanie przedstawicieli związków zawodowych z Zarządem PKC GROUP w sprawie podwyżki płac. Nowa propozycja Zarządu to: podniesieni płacy zasadniczej pracowników fizycznych o 3% z wyrównaniem od kwietnia oraz 0,2% funduszu płac na podwyżki indywidualne w czerwcu. Natomiast pracownicy administracyjni mieli by podniesione płace o 3% od miesiąca czerwca. Z podwyżki wyłączeni mieli by być pracownicy (fizyczni i administracyjni) zatrudnieni na pierwszej kategorii zaszeregowania. Na chwilę obecną nie ma zgody pracodawcy na włączenie premii do płacy zasadniczej. Kolejne spotkanie w sprawach placowych odbędzie się w przyszłym tygodniu.
2021-04-29T19:22:07+02:00
Dzisiaj - 29 kwietnia - kolejna osoba z MAN zapisała się do NSZZ "Solidarność".
2021-04-23T20:21:12+02:00
Niczym zakończyły się dzisiejsze negocjacje płacowe w MAN, bo „Solidarność” zdecydowanie odrzuciła wszystkie postulaty pracodawcy. W dalszej części spotkania prezes zaproponował podniesieni płacy zasadniczej o 3,5% warunkując to jednak zgodą na elastyczny czas pracy w roku 2022. Nie było na to naszej zgody. Uważamy, że w tej chwili należy rozmawiać na temat podwyżki płac, bo na rok 2021 pracodawca elastyczny czas pracy ma. O rozwiązaniach dotyczących czasu pracy możemy rozmawiać pod koniec bieżącego roku. Mowa była także o przesunięciu urlopu z grudnia na kwiecień i maj. To według nas jest do rozważenia, ale pracodawcy też to nie wystarcza, bo kładzie on zdecydowany nacisk na elastyczny czas pracy w roku następny. Spotkanie zakończyło się naszym wnioskiem o przedstawienie przez pracodawcę innych propozycji. Mamy je otrzymać w poniedziałek. Miejmy nadzieję, że będą one odmienne od tych, które przedstawiono nam teraz.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Więc przstańmy odwalać wreszcie chałę taka jaką robią Turcy, bo sami sramy w swoje gniazdo. Robić powoli i dokł...Godzinę temu w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Ja to nie wiem. Tyle tu narzekania, nikomu nic się nie podoba. A sprawa jest prosta. Mówicie, że tam czy owam jest le...Dziś o 0:01 w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Więc przstańmy odwalać wreszcie chałę taka jaką robią Turcy, bo sami sramy w swoje gniazdo. Robić powoli i dokł...Wczoraj o 21:22 w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Statystyki
Top tygodnia