Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
Wt 16 Mar, 16:11
Podwyżka płacy w APLEONA
2021-03-16T16:11:23+01:00
Po kilku tygodniowych negocjacjach udało się dojść do porozumienia w sprawie podwyżki płacy. Ustalono, że od kwietnia płace zasadnicze pracowników wzrosną o 200 zł. brutto. Z podwyżki wyłączeni są pracownicy, których pensje wzrosły wraz podniesieniem płacy minimalnej. Porozumienie w sprawie podwyżki płacy podpisane zostało w dniu dzisiejszym. Wraz z porozumieniem płacowym podpisane zostały zasady wypłaty świadczenia urlopowego i świątecznego. Więcej informacji na ten temat w najbliższym numerze „Wiadomości Związkowych”.
2021-03-10T17:05:06+01:00
Dzisiaj kolejna osoba z MAN wstąpiłą do NSZZ "Solidarność".
2021-03-05T16:44:20+01:00
Dzisiaj kolejna osoba z MAN BUS zapisała się do NSZZ "Solidarność".
Pt 5 Mar, 8:23
Dzień Kobiet
2021-03-05T08:23:25+01:00
Z okazji Dnia Kobiet wszystkim Paniom zatrudnionym w MAN BUS, PKC GROUP i APLEONA, a w szczególności tym, które należą do NSZZ „Solidarność” życzymy dużo zdrowia, szczęścia, powodzenia w życiu prywatnym i zawodowym oraz wszelkiej pomyślności i spełnienia nawet najskrytszych marzeń. Tradycyjnie dla Pań należących do NSZZ „Solidarność” ufundowaliśmy upominki. Panie zatrudnione w MAN i APLEONA otrzymają je w dniu 8 marca w swoich wydziałach. Panie z PKC mogą odbierać upominki w jadalni znajdującej się obok byłej placówki MAN BUS-a w dniu 8.03.2021 zmiana I i II od godz. 12.30 do 15.00. Zmiana III w dniu 9.03.2021 od 6.00 do 6.45. Panie pracujące w hali na ul. Składowej mogą odbierać upominki w jadalni w dniu 9.03.2020 w godzinach od 8.00 do 8.30. Upominki można także odbierać w naszym biurze związkowym w dniu 8 marca oraz w dniach następnych.
2021-02-26T14:16:16+01:00
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie związków zawodowych z przedstawicielami Zarządu MAN podczas których omawiana miała być sprawa pokrycia przestoju i podwyżki płac. Niestety strona pracodawcy uzależniła rozmowy o płacach od wyrażenia zgody na pokrycie przestoju urlopem. Związkowcy byli skłonni rozmawiać na temat przestojów pod warunkiem równoległego prowadzenia rozmów płacowych. Na to z kolei nie wyraziły zgody związki zawodowe, bo słusznie uważają, że było by to danie pracodawcy wolnej ręki w sprawie podwyżki wynagrodzeń. Spotkanie zakończyło się niczym. NSZZ "Solidarność" zdecydowanie zażądał dotrzymania uzgodnień dotyczacych zapłaty za godziny nadliczbowe jak również stwierdził, że nie będzie na ten temat negocjował, bo to już zostało wynegocjowane w listopadzie podczas podpisywania porozumienia o elastycznym czasie pracy.
2021-02-26T14:04:16+01:00
W dniu dzisiejszym jedna osoba z MAN zapisała się do "Solidaności".
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum