Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2021-07-08T18:56:12+02:00
11 lipca przypada rocznica tak zwanej rzezi wołyńskiej. Tym określeniem nazywa się straszną zbrodnię jakiej w 1943 roku dopuścili się Ukraińcy na Polakach na Wołyniu i w innych wschodnich województwach ówczesnej Rzeczpospolitej. W bestialski sposób wymordowano tam ponad 120 tysięcy mężczyzn, kobiet i dzieci. Rocznicę tę uczci Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” składając wieńce i znicze pod Pomnikiem Niepodległość znajdującym się na ulicy 3 Maja. Do uczczenia tej tragicznej rocznicy wzywamy mieszkańców Starachowic. W dniu 11 lipca każdy, komu nie jest obojętny los naszych rodaków niech o dowolnej godzinie pojawi się pod Pomnikiem Niepodległości i zapali znicz lub złoży wiązankę. Jan Seweryn - Przewodniczący NSZZ „Solidarność” w MAN BUS
2021-07-08T18:32:35+02:00
W dniu dzisiejszym odbyło się kolejne spotkanie z prezesem MAN BUS Münürem Yavuzem podczas, którego kontynuowane były rozmowy na temat podwyżki płac. Najnowsza propozycja prezesa to 200 zł. podwyżki od lipca, najwyżej zarabiający (ponad 5700 zł. brutto) otrzymaliby więcej bo 3.5%), bonus 500 zł. płatny w lipcu, gwarancja premii miesięcznej (8% pracownicy produkcyjni i 6% pracownicy administracyjni), podwyżkę trzeciej grupy zaszeregowania (czwartym kwartale br.). „Solidarność” podtrzymała swoje wcześniejsze postulaty i zapowiedziała, że do propozycji prezesa ustosunkuje się w dniu jutrzejszym. Godną potępienia jest postawa ZZ „Metalowcy” i ZZIiT, którzy atakują „Solidarność” za stawianie twardych warunków.
2021-07-08T18:14:57+02:00
Natępny pracownik MAN zapisal siędo "Solidarności".
2021-07-06T17:46:11+02:00
Kolejny dzień i kolejna osoba z MAN zapisała się do "Solidarności".
2021-07-05T19:03:18+02:00
Dzisiaj - 5 lipca - do NSZZ "Solidarność" zapisało się dwie osoby. Jedna z MAN - druga z PKC.
2021-07-02T19:52:20+02:00
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie związków zawodowych z prezesem MAN Bus Münürem Yavuzem podczas, którego omawiano sprawę podwyżki płac w firmie. NSZZ „Solidarność” ponowił swoje postulaty, a więc podwyżkę płacy o 200 zł od lipca, wypłacenie bonusu 1000 zł. i włączenie do płacy zasadniczej premii z tytułu produktywności. Postulatów tych nie poparli ZZ „Metalowcy” i ZZiT, którzy nie zgodzili się na podpisanie wspólnego stanowiska. Prezes Yavuz był niezadowolony z tego, że „Solidarność” informuje władze wyższe MAN-a i Volkswagen-a o tym, co się dzieje w firmie. Prezes stwierdził, że postulaty „Solidarności” są nie do spełnienia, ale wyszedł z nową propozycją, która jednak w części pokrywa się z oczekiwaniami Związku. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że nie ma już mowy o elastycznym czasie pracy na rok przyszły. Przewodniczący „Solidarności” Jan Seweryn zawnioskował, aby Zarząd przedstawił swoje propozycje na piśmie. Pismo z nowymi propozycjami wpłynęło po kilku godzinach. Teraz zajmie się nim Komisja Międzyzakładowa i po przedyskutowaniu ustosunkuje się do niego. Spotkanie Komisji zaplanowane jest na poniedziałek na godzinę 14.00.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Zarząd MAN jak Rostowski w kółko powtarza że na podwyżki "Piniendzy po prostu nie ma" ale na pomysły typ...Wczoraj o 18:56 w wątku W jaki sposob HR i kadra zarzadzajaca zamierza zatrzymac fale wypowiedzen?
Chyba każdy ma dość odrabiania godzin... a w dodatku jak to jest połączone z nadgodzinami to w ogóle porażka. Lud...Wczoraj o 12:24 w wątku Odrabianie i nadgodziny
Pas trzeba namalować tak jak koło Gubałówki malowaliśmy pasy w przestój. Przy Gubałówce jest też od jakiegoś ...Wczoraj o 11:46 w wątku Parking
Statystyki
Top tygodnia