Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2024-02-13T14:14:34+01:00
Witamy kolejne trzy osoby które wstąpiły w szeregi NSZZ "Solidarność".
2024-02-08T13:28:25+01:00
Witamy kolejną osobę, tym razem z PKC która wstąpiła w szeregi NSZZ "Solidarność".
2024-02-08T12:21:22+01:00
Zostało podpisane porozumienie o zwiększeniu dodatku koordynatorskiego. W 2018 r. podpisane zostało porozumienie na podstawie którego dodatek koordynatorski co trzy lata będzie podlegał waloryzacji. W tym roku przypada "kolejna waloryzacja". Dodatek w związku z pełnieniem funkcji koordynatora wzrośnie do kwoty 600 PLN brutto, dodatek za pełnienie funkcji koordynatora wiodącego do 330 PLN brutto. Kwota wzrostu dodatku wchodzi w życie z wyrównaniem od stycznia 2024r.
2024-02-01T12:24:45+01:00
Wszystkich Członków NSZZ Solidarność MAN Bus Starachowice, którzy jeszcze nie odebrali talonów świątecznych, prosimy o zgłaszanie się do biura Związku w celu odebrania w/w talonów do końca tego tygodnia tj. 2 lutego 2024. Po tym terminie talony, które nie zostaną odebrane zostaną przekazane na cele dobroczynne.
Śr 31 Sty, 14:29
Porozumienie w MAN
2024-01-31T14:29:21+01:00
Dziś Związki Zawodowe podpisały porozumienie w temacie podwyżki płac w MAN na warunkach:8% podwyżka wynagrodzenia zasadniczego (nie mniej niż 500 PLN)1% podwyżka regulaminowej premii miesięcznej (po zmianach 12% dla pracowników produkcyjnych, 10% dla pracowników administracyjnych)500 PLN brutto - wypłata jednorazowego dodatku płatne z wynagrodzeniem za miesiąc luty 2024powyższe zmiany wejdą w życie od 01.01.2024 i podwyżka płac zostanie wyrównana z wypłatą za m-c luty 2024Zostało również podpisane porozumienie w temacie równoważnego czasu pracy na nowy okres na warunkach:kres rozliczeniowy - 12 miesięcy: 01.06.2024 - 31.05.2025bank godzin (+/-) - 80 godzin (10 dni w proporcji 1:1dodatkowa płatność za pracę w sobotę - 280 PLN / 390 PLN dla określonych obszarów na II zmianie w sobotędodatek dobrowolny - 3900 PLNwypłata dobrowolnego dodatku zostanie podzielona na dwa etapy: 2000 PLN wypłata z pensją za m-c listopad 2024, 1900 PLN wypłata z pensją za m-c maj 2025. Warunki odpracowania godzin WDO i otrzymania dobrowolnego dodatku takie jak w obecnym porozumieniu