Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
Wt 31 Maj, 17:23
Kolejny dyżur w PKC
2022-05-31T17:23:33+02:00
W dniu dzisiejszym w PKC na ul. Radomskiej pełniony był dyżur związkowy. Tym razem dyżurował przewodniczący „Solidarności” Jan Seweryn. Przypominamy, że dyżury pełnione są w każdy wtorek w godzinach 9.30 – 11.30. Można wtedy przyjść zgłosić problem występujący w pracy, zapisać się do „Solidarności” lub pobrać świadczenie statutowe. Zapraszamy.
2022-05-31T17:12:51+02:00
Dzisiaj dwie osoby zapisały się do "Solidarności". Jedna osoba z MAN, a druga z PKC.
Wt 31 Maj, 17:10
Wycieczka
2022-05-31T17:10:14+02:00
Informujemy, że dla członków NSZZ „Solidarność” organizujemy jednodniową wycieczkę w dniu 25 czerwca 2022r. Koszt wycieczki to 50 zł. (Wyżywienie we własnym zakresie). Program wycieczki - Czytaj dalej.
2022-05-30T18:32:32+02:00
Następna osoba z MAN zapisała się do "Solidarności".
2022-05-28T18:05:15+02:00
W dniach 26-27 maja w Zakopanem odbył się XXX Krajowy Zjazd Delegatów NSZZ „Solidarność”. Uczestniczyło w nim ponad 300 delegatów z całej Polski. Naszą Międzyzakładową Organizację Związkową NSZZ „Solidarność” w MAN BUS (MAN, PKC i APLEONA) na KZD reprezentował przewodniczący Jan Seweryn.   Ze względu na jubileusz na Zjazd zaproszono około 200 gości. W inauguracji Zjazdu uczestniczyli przedstawiciele najwyższych władz państwowych z prezydentem RP Andrzejem Dudą i premierem Mateuszem Morawieckim na czele. Warto wspomnieć, że obecny był wicepremier Jacek Sasin oraz ministrowie Marlena Maląg, Stanisław Szwed, wicemarszałek senatu Marek Pęk i prezes TVP Jarosław Kurski.  Pierwszą, uroczystą część zjazdu rozpoczęto hymnem państwowym i hymnem „Solidarności” oraz modlitwą w intencji Ojczyzny, którą poprowadził arcybiskup Marek Jędraszewski. Następnie minutą ciszy uczczono pamięć delegatów, którzy zmarli w czasie obecnej kadencji. W dalszej części KZD przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotr Duda przypomniał, że pierwszy Krajowy Zjazd Delegatów związku odbył się we wrześniu 1981 roku. „To było wielkie święto wolności i demokracji, gdzie po raz pierwszy w sposób nieskrępowany delegaci mówili o wolności słowa, o prawach człowieka, o prawach pracowniczych, o podmiotowości ludzkiej pracy, o podmiotowości człowieka” – stwierdził przewodniczący. Następnie przemawiali prezydent Andrzej Duda i premier Mateusz Morawicki. Obydwaj politycy podkreślali ogromną rolę „Solidarności” w odzyskanie niepodległości, a także jej rolę w dzisiejszych niełatwych przecież czasach. Prezydent i premier podziękowali też „Solidarności” za zaangażowanie w pomoc dla Ukrainy. Za tę pomoc dziękowali także ambasador Ukrainy w Polsce Andrij Deszczyca i szef Konfederacji Wolnych Związków Zawodowych Ukrainy Michał Wołyniec. Wzorując się na Posłaniu do ludzi pracy bloku komunistycznego, które w roku 1981 wystosowała I KZD, delegaci XXX KZD wystosowali Posłanie do pracowników Europy Wschodniej autorstwa weteranów związkowych Waldemara Bartosza i Tomasz Wójcik, którzy byli uczestnikami wszystkich trzydziestu KZD. Przed zakończenie pierwszego dnia obrad dokonano wyborów uzupełniających do Komisji Krajowej. Podczas drugiego, roboczego dnia KZD, odbyło się wiele głosowań dotyczące projektów zmian w statucie NSZZ „Solidarność”. Większość delegatów odrzuciła wprowadzenie do statutu związku instytucji sądów koleżeńskich. Przez aklamację przyjęto apel w sprawie uwolnienia liderów i członków Białoruskiego Kongresu Demokratycznych Związków Zawodowych (BKDP). Chodzi m.in. o przewodniczącego tej centrali związkowej Aleksandra Jaraszuka i jego zastępcę Siergieja Antusiewicza, którzy zostali zatrzymani 19 kwietnia 2022 roku.
2022-05-23T16:37:28+02:00
Na początku tygodnia - dzisiejszy poniedziałek - dwie osoby z MAN-a zapisały się do "Solidarności".
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Dobrze powiedziane, jakby firma szanowała i dobrze traktowała pracowników to i pracownikom zależałoby na pracy. A ...Piątek o 13:18 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No jeżeli Tobie bardziej zależy na zakładzie jak na własnej godności to pozdrawiam cię serdecznie.Czasy poganiaczy...Czwartek o 18:12 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No to faktycznie nie ma sensu. Szkoda bo planowałem jechać.Fajna odskocznia od tego całego bałaganu. W każdym bąd...Czwartek o 14:56 w wątku Wycieczka Toruń
Statystyki
Top tygodnia