Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2022-10-26T08:46:28+02:00
         Załoga MAN Bus masowo poparła akcję protestacyjną, którą był bojkot StiBaM, ogłoszony przez MOZ NSZZ „Solidarność”. Protest był wyrazem sprzeciwu wobec polityki płacowej Zarządu firmy. Pomimo nacisków przełożonych, zdecydowana większość pracowników odmówiła udziału w ankiecie. Z oficjalnych informacji wynika, że zaledwie 28% zatrudnionych wypełniło formularze ankietowe. Niestety Zarząd MAN Bus nie reaguje na złe nastroje pracowników spowodowane spadkiem realnej wartości płac. Brak dialogu ze związkami zawodowymi nie pozwala wypracować rozwiązań zadawalających obie strony. W związku z zaistniałą sytuacją ponawiamy nasze postulaty i oczekujemy, że będą one zrealizowane. Nasze postulaty to: Podwyżka płacy o 10% z wyrównaniem od września bieżącego roku. Wypłata premii rocznej.
2022-10-25T16:49:44+02:00
Z oficjalnych danych wynika, że zaledwie 28% wzięło udział w tak zwanym Barometrze Nastrojów. 72% zatrudnionych przyłączyło się do bojkotu ogłoszonego przez „Solidarność”. Pracownicy zdecydowanie powiedzieli, że są niezadowoleni z tego, co się w firmie dzieje. Chodzi głównie o brak podwyżki płacy i zapowiedzi niewypłacenia premii rocznej. Czy pracodawca wyciągnie z tego wnioski? Okaże się w najbliższych dniach. Trzeba koniecznie dodać, że większość z tych, którzy w ankiecie uczestniczyli zrobiła to pod presją przełożonych, którzy nagabywali pracowników, przekonywali, namawiali, a nawet zastraszali. O tym, którzy kierownicy tak podle się zachowywali wiemy, bo pracownicy nas informowali. Wszystkim, którzy pomimo różnego rodzaju naciskom przyłączyli się do bojkotu należy się uznanie i szacunek. Pokazaliście, że potraficie walczyć o swoje prawa.
2022-10-21T17:28:12+02:00
W ostatnim dniu tygodnia następna osoba z MAN-a zapisała się do "Solidarności".
Czw 20 Paź, 18:50
Bojkot trwa!
2022-10-20T18:50:17+02:00
Trwa bojkot ankiety Barometr Nastrojów. Na chwilę obecną jedynie 25% pracowników wypełniło ankietę. Pracownicy pokazują Zarządowi swoje niezadowolenie. Może wreszcie ktoś w Monachium zainteresuje się o co pracownikom chodzi. Ankieta kończy się jutro. Wytrwajmy.
2022-10-20T17:53:00+02:00
Kolejna osoba z MAN wstąpiła dzisiaj do "Solidarności".
2022-10-20T10:37:29+02:00
Jak co roku starachowicka „Solidarność” uczciła rocznicę śmierci błogosławionego księdza Jerzego Popiełuszki. Głównym elementem uroczystości była Msza Święta w kościele Świętej Trójcy. Mszę odprawił i homilię wygłosił ksiądz biskup Marek Solarczyk. Po Mszy uczestnicy przeszli pod tablicę i popiersie księdza Jerzego gdzie odmówiono modlitwę, złożono wiązanki i zapalono znicze. W imieniu naszej MOZ NSZZ „Solidarność” wiązankę złożył przewodniczący Jan Seweryn. W uroczystości udział wzięły poczty sztandarowe „Solidarności”: MOZ NSZZ „Solidarność” w MAN Bus, delegatury Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność” i NSZZ „Solidarność” Pracowników Oświaty. Poczet sztandarowy naszej organizacji związkowej stanowili: Krzysztof Fereniec, Wojciech Puchała i Maciej Maciąg. Zdjęcia podczas uroczystości wykonała Małgorzata Żłobecka.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum