Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
Wt 20 Kwi, 18:14
Negocjacje płacowe w MAN
2021-04-20T18:14:18+02:00
Jednak nasze akcje protestacyjne przyniosły skutek, bo w dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie dotyczące naszych postulatów płacowych. W spotkaniu za pośrednictwem Internetu brał udział prezes Münur Yavuz. Prezes przedstawił sytuację w firmie, która według niego jest niezwykle trudna, bo wciąż występują problemy z zapewnieniem płynności produkcji, co spowodowane jest brakiem zamówień. Następnie zaoferowano nam podwyżkę wynagrodzeń o 2% warunkując to zgodą na elastyczny czas pracy i dwunastomiesięczny okres rozliczeniowy w roku 2022, przesunięcie urlopu z grudnia na maj, włączenie dodatku szkodliwego do płacy zasadniczej, uszczupleniem Funduszu Socjalnego i zmianę zasad premii miesięcznej. Następne spotkanie zaplanowane zostało na piątek. „Solidarność” ustosunkuje się do propozycji pracodawcy po ich przeanalizowaniu i zapoznaniu z opiniami pracowników.
2021-04-13T20:38:41+02:00
Prezes Zarządu MAN Trucks & Bus S. A. Andreas Tostmann - Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” zwraca się z wnioskiem o: 1. Odwołanie Zarządu starachowickiego zakładu MAN BUS. Powodem naszego wniosku jest brak współpracy Zarządu z reprezentującymi pracowników związkami zawodowymi w kwestii polityki płacowej. Drugim powodem jest łamanie zapisów Zakładowego Zbiorowego Układu Pracy. Kolejny powód to ingerencja w niezależność zakładowej społecznej inspekcji pracy. Postępowanie Zarządu źle wpływa na atmosferę w firmie i jest sprzeczne ze standardami obowiązującymi w MAN. 2. Odwołanie kierownika Działu BHP. Powodem naszego wniosku jest to, że prowadzi on działania mające na celu sztuczne obniżenie w firmie ilości wypadków przy pracy. Działania te objawiają się między innymi tym, że bardzo dużo zdarzeń wypadkowych jest nieuznawane za wypadki przy pracy. Pracownicy poszkodowani w zdarzeniach wypadkowych są oskarżani o świadczenie nieprawdy za co są wobec nich wyciągane różnego rodzaju konsekwencje ze zwolnieniem dyscyplinarnym włącznie. Prosimy o pilna reakcję na nasz wniosek, bo atmosfera w firmie jest bardzo napięta, co może doprowadzić do niekontrolowanych zachować pracowników i zmusi związki zawodowe do podjęcia bardzo radykalnych działań. Mając na uwadze dobro pracowników i firmy NSZZ „Solidarność” wciąż jest gotowy do dialogu i porozumienia i tego samego oczekujemy od Pracodawcy. Za Komisję Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność”  Przewodniczący Jan Seweryn.
Pt 9 Kwi, 19:42
Głośny protest w MAN
2021-04-09T19:42:44+02:00
W związku z tym, że prowadzone od środy akcje protestacyjne nie spowodowały, że Zarząd MAN BUS przystąpił do rozmów na temat postulatów płacowych w dniu dzisiejszym podjęta została kolejna akcja. Tym razem polegała ona na tym, że pracownicy wychodzący z pracy z pierwszej zmiany wyjeżdżając z przyzakładowego parkingu włączali sygnały dźwiękowe w swoich samochodach. Klaksony były używane także podczas przejazdu ulicą 1 Maja aż do Budynku Biura Głównego MAN. Tym razem na parkingu nie było pikiety, bo nie zezwalają na to przepisy epidemiczne. „Solidarność” zapowiedziała, że jeżeli i ta forma protestu nie przyniesie rezultatu to do Zarządu Głównego MAN zostanie wystosowany zostanie wniosek o odwołanie osób zarządzających starachowickim MAN-em.  Więcej zdjeć w Galerii.
Pt 9 Kwi, 10:49
Protest w MAN trwa
2021-04-09T10:49:29+02:00
W związku z brakiem reakcji Zarządu firmy na nasze postulaty dotyczące podwyżki płacy pracowników MAN BUS kontynuujemy naszą akcję protestacyjną. W dniu dzisiejszym (9 kwietnia) wychodząc z pracy zatrzymujemy się na parkingu przy swoich samochodach i włączamy klaksony. I tak przez 15 minut. Z parkingu wyjeżdżamy bardzo powoli i tak samo wolno przejeżdżamy aż do Budynku Biurowca Głównego MAN. Podczas przejazdu używamy klaksonów. Gdy i ta forma protestu nie skłoni Zarządu do rozmów podjęte zostaną kolejne bardziej radykalne działania. Podczas akcji protestacyjnej należy przestrzegać przepisów epidemicznych. Nasze postulaty to:  1. Podwyżki płacy zasadniczej o 200 zł., 2. Podwyżki płacy zasadniczej o średnioroczny stopień inflacji za rok 2020. 3. Włączenia do płacy zasadniczej premii regulaminowej.
Czw 8 Kwi, 20:45
Rozmowy płacowe w PKC
2021-04-08T20:45:41+02:00
Twarda postawa NSZZ „Solidarność” sprawiła, że Zarząd PKC GROUP zadeklarował wolę podjęcia negocjacji płacowych. Pierwsze spotkanie w tej sprawie zaplanowano na najbliższy poniedziałek (12 kwietnia) na godzinę 13.00. Przypomnijmy, że „Solidarność” wnioskuje o podniesienie płacy zasadniczej wszystkich pracowników o 250 złotych i włączenie do płacy zasadniczej premii regulaminowej.
Czw 8 Kwi, 11:16
MAN oflagowany
2021-04-08T11:16:59+02:00
Niestety wczorajsze oplakatowanie zakładu nie skłoniło Zarządu MAN BUS do rozpoczęcia rozmów z NSZZ „Solidarność” dotyczących postulatów płacowych. W związku z tym dzisiaj rano zakład został oflagowany i wywieszony został transparent z żądanie podwyżki płac. Jeżeli i to nie odniesie skutku jutro zostaną podjęte kolejne bardziej radykalne działania. Jest to coś bardzo niedobrego, że pracodawca nie chce rozmawiać na temat sprawa ważnych dla pracowników. Jest to lekceważenie ciężko pracujących ludzi. To nie powinno mieć miejsca. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że tak dużo mówi się w MAN o dialogu, porozumieniu i konsultacjach. Jak widać z rzeczywistością nie ma to nic wspólnego. To tylko propaganda i puste słowa. Więcej zdjęć w Galerii.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum