Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2022-11-16T17:31:28+01:00
Dwie osoby z MAN - w tym jedna zatrudniona przez APT - zapisały się dzisiaj do "Solidarności".
Wt 15 Lis, 15:42
pismo do prezesa Vlaskampa
2022-11-15T15:42:39+01:00
Szanowny Pan Alexander Vlaskamp Prezes MAN Truck & Bus SE
2022-11-11T16:43:08+01:00
Tak, jak co roku odbyły się dzisiaj uroczystości Święta Niepodległości. Rozpoczęła je Msza Święta odprawiona w kościele Wszystkich Świętych. Po mszy uczestnicy uroczystości przemaszerowali pod Pomnik Niepodległości gdzie po wysłuchaniu okolicznościowych przemówień złożono wiązanki i zapalono znicze. W uroczystości brało udział bardzo dużo pocztów sztandarowych organizacji kombatanckich, związkowych i szkolnych. Nasz poczet sztandarowy stanowili: Waldemar Maciąg, Krzysztof Kleczaj i Jacek Cieśla. Wiązankę złożyli: Jan Seweryn, Monika Czaja, Sylwia Mirota, Jan Radecki i Dariusz Kowalski. Zdjęcia podczas uroczystości wykonał Remigiusz Przygoda.
Czw 10 Lis, 17:21
Gigantyczne zwolnienia w MAN
2022-11-10T17:21:37+01:00
W dniu dzisiejszym odbyła się telekonferencja z prezesem Michaelem Kobrigerem, w której uczestniczyli przedstawiciele związków zawodowych oraz prezes Munur Yavuz i kierownik zakładu Mehmet Sermet. Związkowcy usłyszeli, że aby poprawić wynik finansowy firmy należy poczynić duże oszczędności. Jedną z tych oszczędności ma być zwolnienie z zakładu w Starachowicach 860 osób. Jak powiedział prezes Kobriger w zakładzie w Starachowicach ma być w roku 2023 produkowane zaledwie 8 autobusów dziennie i do tej liczby musi być dostosowane zatrudnienie. Natomiast w Ankarze w Turcji, gdzie koszty produkcji są według prezesa znacznie niższe, produkowane będzie 12 autobusów dziennie. Przewodniczący „Solidarności” Jan Seweryn zaprotestował przeciwko planom zwolnień i jednocześnie stwierdził, że ograniczenie zatrudnienia w Starachowicach planowane było od kilku lat, ale zarząd utrzymywał to w tajemnicy. Prezes Kobriger zaprzeczył temu i powiedział, że na niekorzyść Starachowic działa fakt, że w zakładzie nie ma elastycznego czasu pracy. Ponadto Michael Kobriger powiedział, że firmie nie jest obojętny los pracowników, dlatego osobom zwalnianym zaproponuje się pracę w innych zakładach MAN-a, a więc na Słowacji i w podkrakowskich Niepołomicach oraz w starachowickiej firmie PKC Group. Po telekonferencji odbyło się spotkanie prezesa Yavuza z pracownikami. Prezes w skrócie przedstawił pracownikom to, co było powiedziane na telekonferencji, proponował inne miejsca pracy, ale nie podał…ile osób będzie zwolnionych. Dopiero przewodniczący „Solidarności”, który został dopuszczony do głosu, poinformował zebranych, że jest to aż tak wielka grupa. Przewodniczący krytycznie odniósł się do propozycji innych miejsc pracy stwierdzając, że jest to kpina z ciężko pracujących pracowników. Jan Seweryn po raz kolejny stwierdził, że pracownikom należy się konkretna podwyżka płacy i premia roczna, bo są oni, wbrew temu, co twierdzą prezesi, elastyczni, jeżeli chodzi o czas pracy. Pracownicy nagrodzili wystąpienie przewodniczącego gromkimi brawami.
Śr 9 Lis, 17:44
Spotkania w MAN Bus
2022-11-09T17:44:50+01:00
Jutro w MAN Bus odbędzie się szereg ważnych spotkań. O godzinie 12.30 przedstawiciele związków zawodowych będą uczestniczyć w telekonferencji z prezesem Michalem Kobrigerem. W konferencji tej udział wezmą także przedstawiciele pracodawców z Niemiec i Turcji, a także Rad Pracowników. O godzinie 13.30 związkowcy spotkają się z prezesem Munurem Yavuzem i kierownikiem zakładu Mahmeta Sermetem. Tuż po tym spotkaniu, o godzinie 14.15,  odbędzie się spotkanie Munura Yamuza i Mahmeta Sermeta z pracownikami frimy. Nie podano tematów tych spotkań, ale należy podejrzewać, że mowa będzie o redukcji zatrudnienia.
2022-11-08T16:44:23+01:00
Dzisiaj trzy osoby zapisały się do "Solidarności". Jedna z MAN, jedna z PKC i jedna z APLEONA.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum