Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2022-11-23T16:59:32+01:00
Zgłosił się do nas przedstawiciel 17 Wielkopolskiej Brygady Zmechanizowanej z ofertą pracy dla zwalnianych pracowników MAN. Poniżej szczegóły oferty i dane kontaktowe. W załączeniu ulotki informacyjne. "Szanowni Państwo zachęcam do zapoznania się z ofertą pracy i służby w 17 Wielkopolskiej Brygadzie Zmechanizowanej. Dysponujemy bazą mieszkań służbowych oraz wynagrodzeniem początkowym zaczynającym się od ok 4500 zł brutto plus dodatki takie jak 13 pensja, mundurówka (ok. 2500 zł), dodatek mieszkaniowy (900 zł) oraz dodatek za służbę w jednostce liniowej (450 zł). Zapewniamy możliwość rozwoju osobistego oraz pasji poprzez kursy i studia. Możliwość wykorzystania urlopu wypoczynkowego (26 dni), nagrodowego (12 dni). Gratyfikacja urlopowa ok 1400 zł. na członka rodziny. Możliwość wyjazdu na misję po za granice państwa. Pensja w wojsku ok 4500 zł brutto. Od tego tylko składka zdrowotna........................................
2022-11-23T16:36:46+01:00
Dzisiaj - 23 listopada - kolejna osoba z MAN zapisała się do "Solidarności".
2022-11-22T17:42:50+01:00
Zarząd MAN Bus Sp. z o. o. W związku z planowanym zwolnieniem 860 osób Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” w MAN Bus Sp. z o. o. wnioskuje o: 1. Uruchomienie programu dobrowolnych odejść, co wiąże się z finansową zachętą do zgłaszania się do odejścia z firmy. Pracownikom tym należy zaoferować nie mniej niż sześciokrotność dotychczasowego wynagrodzenia. Oferta ta powinna być skierowana do wszystkich pracowników firmy, bez względu na formę zatrudnienia. 2. Wypłatę pracownikom wytypowanym do zwolnienia dodatkowej odprawy w wysokości nie mniejszej niż sześciokrotność dotychczasowego wynagrodzenia. 2. Do 10 grudnia 2022 r poinformować pracowników przewidzianych do zwolnienia (w tym również tych, którym umowy o pracę nie będą przedłużone), od kiedy firma ma zamiar zakończyć z nimi współpracę. 3. Pracownikom, którzy zadeklarują chęć wyjazdu do pracy do Niepołomic i na Słowację zapewnić stałe miejsca pracy i bezpłatne zakwaterowanie. Za Komisję Międzyzakładową Przewodniczący Jan Seweryn
2022-11-22T17:03:56+01:00
Dzisiaj jedna osoba z MAN-a wstąpiła do NSZZ "Solidarność".
2022-11-21T15:52:20+01:00
W poniedziałek, 21 listopada, odbyło się spotkanie przedstawicieli związków zawodowych z Zarządem MAN Bus podczas, którego omawiano sprawę zwolnień 860 pracowników. Prezes Münur Yavuz stwierdził, że decyzja o zwolnieniach jest nieodwracalna. Ponadto poinformowano, że z końcem roku odejdą wszyscy pracownicy zatrudnieni za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej oraz pracownicy outsourcingowi. Oprócz tego zwolnionych zostanie 250 pracowników zatrudnionych na umowach terminowych oraz 90 osób z umów stałych. Przy zwolnieniach brane będą następujące kryteria: dyspozycyjność, absencja chorobowa i kary dyscyplinarne. Nie będzie zwolnień grupowych. Zwolnienia będą rozciągnięte w czasie. Przewodniczący „Solidarności” Jan Seweryn po raz kolejny zaapelował o wycofanie się pracodawcy ze zwolnień. Przewodniczący stwierdził, że jeżeli nawet dojdzie do zwolnień to pracodawca powinien dać zwalnianym gratyfikacje pieniężne. Jan Seweryn zaproponował uruchomienie programu dobrowolnych odejść i dodatkowe odprawy dla tych, których zakład zwolni i poinformowanie pracowników przewidzianych do zwolnienia kiedy zakończą oni pracę w MAN. Niestety prezes Yavuz odrzucił te propozycje stwierdzając, że firma da pracownikom tylko to, co im się należy zgodnie z przepisami. Jednocześnie prezes oświadczył, że nie jest planowane przeniesienie zakładu do Ankary a jedynie zmniejszenie ilości produkowanych w Starachowicach autobusów, co wiąże się z redukcją zatrudnienia. Firma ma zaproponować pracownikom inne miejsca pracy w zakładach MAN-a w Banovcach na Słowacji, w Niepołomicach pod Krakowem oraz w PKC w Starachowicach. Spotkanie zakończyło się bez jakichkolwiek ustaleń.
Czw 17 Lis, 16:47
Zwolnienia w MAN
2022-11-17T16:47:33+01:00
Po ogłoszeniu informacji o zamiarze zwolnienia z MAN 860 osób zaległa cisza. Nikt ze strony pracodawcy nie kontaktował się ze związkami zawodowymi, aby ustalić szczegóły dotyczące tej sprawy. Dopiero po naszym żądaniu spotkania zdecydowano się spotkanie takie zorganizować. Odbędzie się ono w poniedziałek 21 listopada o godzinie 10.00.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum