Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
Czw 2 Wrz, 19:02
Zdjęć: 57
Loteria 2021
2021-09-02T19:02:43+02:00
Trwa odbiór nagród wylosowanych w naszej związkowej loterii. Jak już informowaliśmy nagroda główna, którą jest 65 calowy telewizor PHILIPS, wylosowana została dla Henryka Gostomskiego. Laureat pracuje w PKC GROUP. Zapraszamy po odbiór nagród do naszego biura związkowego w godzinach 6.30 – 14.30. Listy osób nagrodzonych znajdują się w naszej gazetce, na tablicach związkowych, na stronie internetowej i na Facebook.
2021-09-01T18:46:39+02:00
W dniu 31 sierpnia tak, jak co roku uczciliśmy rocznicę powstania NSZZ „Solidarność”. O godzinie 14.15 pod tablicą upamiętniającą działaczy i członków „Solidarności” z Fabryki Samochodów Ciężarowych zebrali się członkowie Komisji Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” w MAN BUS i zaproszeni goście. Wśród nich byli: poseł na Sejm RP Agata Wojtyszek, wiceprezydent Starachowic Ewa Skiba, kombatanci „Solidarności” Jerzy Nobis, Andrzej Markowski, Stanisław Kosior, Edward Dudek, Jerzy Wierzbiński i Piotr Kępa. Okolicznościowe przemówienie wygłosił przewodniczący Międzyzakładowej Organizacji Związkowej w MAN BUS Jan Seweryn. Przewodniczący przedstawił historię tworzenia „Solidarności” w FSC i ustosunkował się tego, co się obecnie dzieje w Związku. Następnie głos zabrał poseł Agata Wojtyszek, która mówiła między innymi o roli, jaką obecnie odgrywa „Solidarność” w Polsce. Następnie uczestnicy uroczystości złożyli wieńce i znicze pod tablicą upamiętniającą działaczy i członków „Solidarności” w FSC. Jako pierwsza wiązankę złożyła poseł Agata Wojtyszek. Kolejne wiązanki złożyli: wiceprezydent Ewa Skiba, szef starachowickiej delegatury „Solidarności” Marian Ferenc i Marek Mróz z Odlewni Polskich, przedstawiciele kombatantów i Stowarzyszenia Wolni i Solidarni Stanisław Kosior, Paweł Perchel, Ewa Markowska i Edward Dudek,  przedstawiciele „Solidarności” Oświatowej Robert Słoka i Przemysław Wolszczak, członek Światowej i Europejskiej Rady Zakładowej Volkswagena Mariusz Dzwonek, Społeczny Inspektor Pracy w MAN Zbigniew Palacz, przedstawiciele „Solidarności” APLEON-y Jan Radecki i Jerzy Kwiatkowski, przedstawiciele „Solidarności” w PKC Maciej Maciag i Sylwia Mirota oraz przedstawiciele MOZ w MAN przewodniczący Jan Seweryn i wiceprzewodnicząca Małgorzata Żłobecka. Znicze pod tablicą złożyli: skarbnik MOZ w MAN Waldemar Maciąg i członek Komisji MOZ Jacek Cieśla. W uroczystości brał udział sztandar Koła Emerytów i Rencistów NSZZ „Solidarność” w którego poczcie był miedzy innymi Andrzej Markowski. Poczet naszego sztandaru stanowili: Mirosław Chorab, Krzysztof Fereniec i Michał Śliz. Następnie uczestnicy uroczystości przemaszerowali chodnikiem pod kościół Wszystkich Świętych. Podczas przemarszu niesiono transparent i flagi związkowe i słuchano pieśni strajkowych z mobilnego urządzenia nagłaśniające. Pod Pomnikiem „Solidarności” znajdującym się na placu przykościelnym przewodniczący wspomniał nieżyjących już działaczy starachowickiej „Solidarności”. Za działaczy tych odmówiono modlitwę. Następnie poseł Agata Wojtyszek złożyła wiązanki pod Pomnikiem „Solidarności” i pod tablicą upamiętniającą robotników zamordowanych w czasach systemu komunistycznego. Przedstawiciele firm wchodzących w skład MOZ w MAN złożyli pod Pomnikiem „Solidarności” wieniec a pod tablicą wiązankę. Wieniec złożyli Jan Seweryn z MAN, Małgorzata Żłobecka z PKC i Jan Radecki z APLEONA, a wiązankę Waldemar Maciąg i członek Komisji MOZ w MAN Mirosław Górecki. Uroczystość zakończyło odśpiewanie hymnu „Solidarności”. Zdjęcia podczas uroczystości wykonywał członek Komisji MOZ w MAN Remigiusz Przygoda.
2021-09-01T18:12:42+02:00
W dniu 31 sierpnia odbyło się w Kielcach Walne Zebranie Delegatów NSZZ „Solidarność” Regionu Świętokrzyskiego. Naszą Międzyzakładową Organizację Związkową reprezentowali: Jan Seweryn, Mirosław Górecki, Remigiusz Przygoda, Krzysztof Fereniec, Mirosław Chorab, Maciej Maciąg, Michał Śliz i Małgorzata Żłobecka. Wracając z WZD udaliśmy się pod obelisk Anny Walentynowicz znajdujący się na placu przy kościele Świętej Trójcy gdzie zapaliliśmy znicz. Znicz złożyli Jan Seweryn i Małgorzata Żłobecka. Następnie pojechaliśmy na Rondo Solidarności gdzie pod tak zwanym Kamieniem „Solidarności” Jan Seweryn i Małgorzata Żłobecka zapalili i złożyli znicz. Było to upamiętnienie starachowickich miejsc „Solidarności” w 41 rocznicę powstania Związku.
2021-09-01T17:24:39+02:00
W dniu dzisiejszym, to jest 1 września zapisała się do "Solidarności" kolejna osoba z MAN-a.
2021-08-30T18:41:18+02:00
Dzisiaj 2 osoby z PKC zapisały się do do "Solidarności".
2021-08-29T16:23:11+02:00
W dniu dzisiejszym odbyła się uroczystość z okazji 41 rocznicy powstania NSZZ „Solidarność”, której organizatorem była starachowicka delegatura „Solidarności”. Głównym punktem uroczystości była Msza Święta odprawiona w kościele Wszystkich Świętych. Po Mszy udano się pod Pomnik „Solidarności” i tablicę gdzie złożono wiązanki i zapalono znicze. W uroczystości udział brały sztandary: starachowickiej delegatury NSZZ „Solidarność”, Koła Emerytów i Rencistów NSZZ „Solidarność”, NSZZ „Solidarność” Pracowników Oświaty i naszej Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” w MAN BUS. Poczet sztandarowy naszej Organizacji stanowili: Mirosław Chorab, Konrad Pożoga i Mariusz Wolański. Znicz pod Pomnikiem „Solidarności” złożyli Małgorzata Żłobecka i Jan Seweryn a znicz pod tablicą poświęconą robotnikom zamordowanym w czasach komunistycznych zapalili Waldemar Maciąg i Jan Radecki. Dalsze uroczystości odbędą się w dniu 31 sierpnia o godzinie 14.15 przed Budynkiem Biura Głównego MAN pod tablicą upamiętniającą działaczy związkowych z Fabryki Samochodów Ciężarowych. Na uroczystość zapraszamy wszystkich członków i sympatyków „Solidarności”.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Zarząd MAN jak Rostowski w kółko powtarza że na podwyżki "Piniendzy po prostu nie ma" ale na pomysły typ...Wczoraj o 18:56 w wątku W jaki sposob HR i kadra zarzadzajaca zamierza zatrzymac fale wypowiedzen?
Chyba każdy ma dość odrabiania godzin... a w dodatku jak to jest połączone z nadgodzinami to w ogóle porażka. Lud...Wczoraj o 12:24 w wątku Odrabianie i nadgodziny
Pas trzeba namalować tak jak koło Gubałówki malowaliśmy pasy w przestój. Przy Gubałówce jest też od jakiegoś ...Wczoraj o 11:46 w wątku Parking
Statystyki
Top tygodnia