Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2022-10-19T16:39:49+02:00
Kolejne trzy osoby z MAN, zatrudnione przez agencję pracy tymczasowej, zapisały się dzisiaj do NSZZ "Solidarność".
Śr 19 Paź, 8:00
Telekonferencja odwołana
2022-10-19T08:00:33+02:00
W dniu wczorajszym otrzymaliśmy informację, że zaplanowana na 24 października telekonferencja z prezesem Michaelem Kobrigerem została odwołana. Powodu odwołania nie podano. Nowy termin wyznaczono na 10 listopada. Czy będzie on dotrzymany? Nie wiadomo. Uchylanie się Zarządu firmy od negocjacji ze związkami zawodowymi świadczy o tym, że sprawa postulatów płacowych jest lekceważona. Nie jest to postawa właściwa, bo w firmie panuje nerwowa atmosfera. Pracownicy są wręcz zbulwersowani propozycją podwyżki płacy o 2% i zapowiedzią niewypłacenia premii rocznej tak zwanego dobrowolnego dodatku. Jak widać na Zarządzie firmy nie robi wrażenia bojkot ankiety ogłoszony przez „Solidarność”. Można odnieść wrażenie, że firma postanowiła pokazać pracownikom i związkom zawodowym, że jest nieugięta i udowodnić im, że brak zgody na proponowane rozwiązania odczują na własnej skórze. Dla „Solidarności” takie postępowanie jest nie do przyjęcia. Uważamy, że wszelkie spory powinny być rozwiązywane na płaszczyźnie dialogu i porozumienia. Tego oczekujemy.
2022-10-18T16:55:00+02:00
Jedna osoba z PKC zatrudniona za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej zapisała się dzisiaj do "Solidarności".
2022-10-15T17:37:32+02:00
Wczoraj dotarła do nas sensacyjna wiadomość, że z dniem 17 października z funkcji Dyrektora Działu Personalnego odwołana została Pani Iwona Frukacz, która pełniła tę funkcję zaledwie półtora miesiąca. Dlaczego tak się stało? Nie wiemy, bo nikt nas o tym nie poinformował. Nowa Dyrektor Personalna już się w PKC pojawiła i nawet brała udział w spotkaniu z „Solidarnością” podczas negocjacji w ramach sporu zbiorowego.
2022-10-15T17:27:02+02:00
W ubiegły piątek dwie osoby z MAN zatrudnione przez APT wstąpiły do "Solidarności".
2022-10-12T17:15:02+02:00
W MAN trwa bojkot tak zwanego Barometru Nastrojów ogłoszony przez „Solidarność”. Z informacji, jakie posiadamy wynika, że pracownicy masowo przyłączyli się do bojkotu i nie wypełniają ankiet. Niestety zachowanie niektórych kierowników w tej sprawie jest nie do zaakceptowania. Otóż są tacy, którzy namawiają pracowników do wypełnienia ankiety, inni nie chcą wydać koperty z kodem gdy pracownik nie chce się zalogować na ich komputerze, są i tacy, którzy wprawdzie pracownikowi odmawiającemu udziału w ankiecie kopertę wydają, ale każą mu ją odnosić do Działu Personalnego. Są i tacy, którzy podpowiadają żeby ankietę wypełnić, ale na wszystkie pytania odpowiedzieć na nie. Że jest to pomysł głupi to mało powiedziane. Bojkot ma sens tylko wtedy, gdy ankieta nie jest wypełniona. Zachowanie kierowników, którzy różnymi sposobami starają się wymusić na pracownikach wypełnienie ankiety jest naganne i jako takie nie powinno mieć miejsca. Po pierwsze to udział w ankiecie jest dobrowolny, a po drugie, gdy uda się wywalczyć podwyżkę płacy to kierownicy też na tym skorzystają. Na szczęście jest zdecydowana większość kierowników, którzy zachowują się tak jak powinni i decyzję, co udział w ankiecie pozostawiają pracownikom.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum