Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2021-04-07T20:34:16+02:00
I następna osoba tym razem z APLEONA zapisała się do "Solidarności".
Śr 7 Kwi, 10:44
Protest w MAN BUS
2021-04-07T10:44:27+02:00
W dniu dzisiejszym (7.04.2021r) NSZZ „Solidarność” rozpoczął w MAN BUS protest polegający na o oplakatowaniu zakładu plakatami z żądaniem natychmiastowego podjęcia przez Zarząd firmy negocjacji płacowych. „Solidarność” już od 18 stycznia domaga się podwyżki płac, ale niestety Zarząd firmy nawet nie odpowiedział na związkowe postulaty. Warto wspomnieć, że zgodnie z zapisami Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy negocjacje płacowe powinny się zakończyć do 31 marca. Jak by na to nie patrzeć to Zarząd MAN BUS z pełną premedytacją łamie zapisy ZUZP. Oplakatowanie zakładu jest początkiem akcji protestacyjnej. W przypadku braku reakcji Zarządu nastąpi eskalacja protestu. Przypominamy, że „Solidarność” wnioskuje o: 1. Podwyżki płacy zasadniczej o 200 zł. 2. Podwyżki płacy zasadniczej o średnioroczny stopień inflacji za rok 2020. 3. Włączenia do płacy zasadniczej premii regulaminowej.
Czw 1 Kwi, 12:05
Święta Wielkanocne
2021-04-01T12:05:48+02:00
Z okazji Świąt Zmartwychwstania Pańskiego wszelkiej pomyślności i Błogosławieństwa Bożego członkom i sympatykom NSZZ „Solidarność” z MAN BUS, PKC GROUP i APLEONA oraz wszystkim pracownikom tych firm, a także osobom odwiedzającym tę stronę życzy Komisja Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” w MAN BUS Sp. z o. o. w Starachowicach.
2021-03-30T16:53:22+02:00
Dzisiaj - 30 marca - dwie osoby z MAN BUS wstąpiły do NSZZ "Solidarność".
2021-03-29T17:13:10+02:00
Dzisiaj kolejny pracownik MAN wstąpił w nasze związkowe szeregi.
2021-03-26T11:24:21+01:00
Wczoraj uzyskaliśmy informacje dotyczące obecnej sytuacji w MAN. Najważniejsza z nich to ta, że w poniedziałek na trzy tygodnie przyjeżdża z Turcji prezes Yavuz. Mamy się z nim spotkać i rozmawiać na temat naszych postulatów płacowych. Jak stwierdzili przedstawiciele pracodawcy z dalszym ciągu otwarta jest sprawa przesunięcia urlopu z grudnia na miesiące wcześniejsze. Poinformowano nas, że planowane są kolejne przestoje. W kwietniu dniami wolnymi będą 6 kwietnia oraz 28, 29 i 30 kwietnia. Mówi się o trzech dniach przestoju w maju, a może będą też jakieś dni przestojowe w czerwcu. Dzień 6 kwietnia pokryty będzie urlopami zaległymi, dniami do odpracowania, dniami, które pracodawca ma oddać lub urlopami bieżącymi. Ci, którzy nie będą mieć czym tego dnia pokryć przyjdą do pracy i będą wykonywać prace porządkowe. W lipcu i sierpniu planowana jest praca w soboty w ramach odpracowywania 10 dni przestojowych. Jak wiadomo zgodnie z porozumieniem odpracowywanie odbywać się będzie tylko na pierwszej zmianie. Niestety padła propozycja, aby dwie soboty przepracować również na drugiej zmianie, bo zaplanowano pracę w sobotę tuż przed przerwą urlopową i tuż po przerwie urlopowej. Gdybyśmy się zgodzili na odpracowanie tych dwóch sobót na drugiej zmianie to soboty 24 lipca i 7 sierpnia były by wolne. Mamy się ustosunkować do tej propozycji. Poruszyliśmy sprawę problemów parkingowych, bo jak wiadomo po likwidacji „dzikiego” parkingu problemy z zaparkowanie, które i tak były, będą jeszcze większe. Przedstawiciele pracodawcy stwierdzili, że pracują nad rozwiązaniem tego problemu i w najbliższych dniach przedstawią nam swoje pomysły.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum