Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2024-04-23T08:37:23+02:00
22 kwietnia w stołówce zakładowej w MAN Starachowice odbyło się Nadzwyczajne Zakładowe Walne Zebranie Delegatów NSZZ "Solidarność". Zebranie zostało zwołane na wniosek 12 delegatów w tym członkowie Komisji Rewizyjnej. W zebraniu uczestniczyło 44 delegatów oraz zaproszeni goście: Szef Delegatury Marian Ferenc, W-ce Przewodniczący Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" Artur Jopek, przedstawiciel RKW Kazimierz Pasternak, Sylwia Krajewska. Walne Zebranie rozpoczęło się od przywitania Delegatów i zaproszonych gości. Następnie wybrano Przewodniczącego zebrania, został nim Artur Jopek, który dalej prowadził zebranie. Zatwierdzony został porządek zebrania, przyjęty został regulamin obrad. Po wyborze protokolanta i komisji skrutacyjnej, Przewodniczący zebrania poprosił o złożenie sprawozdań z działalności. Przewodniczący Komisji MOZ NSZZ "Solidarność" w MAN Bus Starachowice Wojciech Puchała złożył sprawozdanie z działalności Komisji za okres od wyborów Komisji do dnia 31.12.2023r. Poproszono o złożenie sprawozdania z działalności Komisji Rewizyjnej. Przewodniczący Komisji Rewizyjnej Sławomir Bojara nie złożył sprawozdania, stwierdził, że takiego nie ma, co świadczy o działalności Komisji Rewizyjnej. Nastąpiła dyskusja na sprawozdaniami, Przewodniczący Komisji odpowiadał na pytania zadawane przez Delegatów. Po zakończeniu dyskusji Przewodniczący Artur Jopek oficjalnie zamknął Walne Zebranie Delegatów.
2024-04-19T12:19:04+02:00
Witamy kolejnych nowych Członków w Związku, 3 osoby wstąpiło w szeregi NSZZ "Solidarność".
2024-04-19T11:49:30+02:00
„Zielony Ład” to zagrożenie dla gospodarki, miejsc pracy i naszych portfeli. Jego skutki dotkną każdą Polkę i Polaka. Dlatego 10 maja „Solidarność” organizuje ogólnopolski protest w Warszawie przeciw polityce tzw. Zielonego Ładu. Już dziś przygotowujmy nasze organizacje do licznego udziału. W naszych rękach jest przyszłość wielu gałęzi gospodarki i gospodarstw domowych. O szczegółach będziemy informować na bieżąco.Chętnych do wzięcia udziału w proteście, który ma się odbyć w Warszawie 10 maja 2024r prosimy o zgłoszenie się do biura Związku NSZZ "Solidarność" w MAN Bus Starachowice, do 25 kwietnia 2024r.
2024-04-15T12:45:54+02:00
Środki pieniężne przeznaczone na dofinansowanie wypoczynku będą wypłacane w zróżnicowanej formie. Realizacja odbywać się będzie na podstawie pisemnego oświadczenia pracownika, uwzględniającego średni miesięczny dochód netto z ostatnich trzech miesięcy, poprzedzających złożenie oświadczenia, w przeliczeniu na jednego członka rodziny w/ następujących kryteriów:Dochód na osobę w PLNdo 1300zł. - wysokość dopłaty 2000 zł.powyżej 1300 zł.- wysokość dopłaty 1800 zł.Świadczenia będą wypłacane z wypłatą za m-c czerwiec.
Czw 11 Kwi, 7:14
Spotkanie w PKC
2024-04-11T07:14:56+02:00
10 kwietnia 2024r w PKC odbyło się spotkanie P. Dyrektor Ewy Starba-Kopciara ze Związkami Zawodowymi działającymi w zakładzie. Pani Dyrektor poinformowała o ogólnej sytuacji w zakładzie i spadku produkcji na poziomie 20%. Zatrudnienie na dzień 31 marca 2024 wynosi 2394 pracowników w tym 500 zatrudnionych przez APT. Od 18 kwietnia (na ul Batalionów) zatrudnionych zostanie 18 pracowników z Indii na tych samych zasadach co pracownicy z Ukrainy. W dniu 8 czerwca planowany jest piknik rodzinny, w tym samym miejscu co w ubiegłym roku, pracodawca zachęca pracowników do uczestnictwa. Na chwilę obecną pracodawca nie planuje redukcji zatrudnienia, umowy czasowe będą przedłużane w oparciu o indywidualną ocenę pracownika.Na spotkaniu omawiane były tematy z Funduszu Świadczeń Socjalnych.
Czw 28 Mar, 9:10
2024-03-28T09:10:24+01:00
Z okazji Świąt Zmartwychwstania Pańskiego wszelkiej pomyślności i  Błogosławieństwa Bożego życzy Międzyzakładowa Organizacja Związkowa  NSZZ w MAN Bus w Starachowicach
Załóż konto Nie pamiętam hasła