Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
Czw 29 Kwi, 19:41
Rozmowy płacowe w PKC
2021-04-29T19:41:51+02:00
Dzisiaj odbyło się wreszcie spotkanie przedstawicieli związków zawodowych z Zarządem PKC GROUP w sprawie podwyżki płac. Nowa propozycja Zarządu to: podniesieni płacy zasadniczej pracowników fizycznych o 3% z wyrównaniem od kwietnia oraz 0,2% funduszu płac na podwyżki indywidualne w czerwcu. Natomiast pracownicy administracyjni mieli by podniesione płace o 3% od miesiąca czerwca. Z podwyżki wyłączeni mieli by być pracownicy (fizyczni i administracyjni) zatrudnieni na pierwszej kategorii zaszeregowania. Na chwilę obecną nie ma zgody pracodawcy na włączenie premii do płacy zasadniczej. Kolejne spotkanie w sprawach placowych odbędzie się w przyszłym tygodniu.
2021-04-29T19:22:07+02:00
Dzisiaj - 29 kwietnia - kolejna osoba z MAN zapisała się do NSZZ "Solidarność".
2021-04-23T20:21:12+02:00
Niczym zakończyły się dzisiejsze negocjacje płacowe w MAN, bo „Solidarność” zdecydowanie odrzuciła wszystkie postulaty pracodawcy. W dalszej części spotkania prezes zaproponował podniesieni płacy zasadniczej o 3,5% warunkując to jednak zgodą na elastyczny czas pracy w roku 2022. Nie było na to naszej zgody. Uważamy, że w tej chwili należy rozmawiać na temat podwyżki płac, bo na rok 2021 pracodawca elastyczny czas pracy ma. O rozwiązaniach dotyczących czasu pracy możemy rozmawiać pod koniec bieżącego roku. Mowa była także o przesunięciu urlopu z grudnia na kwiecień i maj. To według nas jest do rozważenia, ale pracodawcy też to nie wystarcza, bo kładzie on zdecydowany nacisk na elastyczny czas pracy w roku następny. Spotkanie zakończyło się naszym wnioskiem o przedstawienie przez pracodawcę innych propozycji. Mamy je otrzymać w poniedziałek. Miejmy nadzieję, że będą one odmienne od tych, które przedstawiono nam teraz.
2021-04-22T18:52:29+02:00
Dzisiaj dwie osoby zapisały się do "Solidarności". Jedna z MAN a druga z APLEONA.
Śr 21 Kwi, 17:31
Mają zaufanie
2021-04-21T17:31:24+02:00
W odpowiedzi na nasze pismo do prezesa Andreasa Tostmanna w sprawie odwołania obecnego Zarządu MAN BUS otrzymaliśmy list od prezesa Kobrigera w którym stwierdza ona między innymi: Zarząd MAN Truck & Bus ma pełne zaufanie do działań realizowanych przez Zarząd MAN Bus Sp. z o.o. w zakresie realizacji celów przedsiębiorstwa i prowadzonej polityki płacowej oraz zachęca obie strony do kontynuowania dialogu w duchu wypracowywania elastycznych rozwiązań na lata 2021 i 2022.
2021-04-21T17:02:46+02:00
Dzisiaj kolejna osoba - tym razem z APLEONA - wstąpiła do naszego Związku.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum