Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2022-06-28T09:06:54+02:00
Pracownicy MAN - PKC uprawnieni są do dodatkowej przerwy w pracy gdy w halach panują wysokie temperatury. Przepisy dotyczące tej sprawy zamieściliśmy na tej stronie internetowej.
2022-06-27T16:45:31+02:00
Kolejna osoaba z MAN-a zapisała się dzisiaj do NSZZ "Solidarność".
Pon 20 Cze, 17:35
Loteria 2022
2022-06-20T17:35:43+02:00
Już od 4 lipca rozpoczynamy wydawanie losów w naszej związkowej loterii w której uczestnicy będą mogli wygrać wiele cennych nagród. Aby wziąć udział w loterii należy odwiedzić nasze biuro i pobrać los loteryjny. Pracownicy PKC będą mogli pobrać losy podczas dyżurów związkowych, które pełnimy w hali na ul. Radomskiej w każdy wtorek w godzinach 930 – 1130.  O tym kiedy będziemy wydawać losy pracownikom zatrudnionym w halach na ul. Batalionów Chłopskich i na ul. Składowej powiadomimy w komunikatach na naszych tablicach związkowych. Do udziału w loterii uprawnieni są wszyscy członkowie NSZ „Solidarność” i osoby, które zapiszą się do Związku do 31 lipca. Nagrodą główną loterii jest nowoczesny 55 calowy telewizor marki SONY.
2022-06-10T16:59:35+02:00
Następna osoba z MAN-a zapisała się do "Solidarności".
2022-06-03T09:37:50+02:00
W dniu 2 czerwca odbyło się zebranie Komisji Międzyzakładowej. Na wstępie przewodniczący Komisji Jan Seweryn zdał relację z Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ „Solidarność”, który w dniach 26 – 27 maja odbył się w Zakopanem. Był to jubileuszowy XXX Zjazd, dlatego uczestniczyło w nim wielu gości w tym prezydent RP, premier oraz ministrowie. Podczas Zjazdu dokonano wielu zmian w Statucie Związku. W dalszej części zebrania Komisji przyjęto do „Solidarności” 17 nowych członków. Następnie przewodniczący omówił sytuację w zakładach, które Komisja obejmuje swoim działaniem. W MAN daje się zauważyć, że przedstawiciele pracodawcy dążą do zmian w przepisach wewnątrzzakładowych. Ostatnio za zgodą związków zawodowych zmieniono zapisy dotyczące tego, kto może pracownikowi udzielać urlopu na żądanie oraz uszczegółowiono godziny rozpoczynania i kończenia pracy. Związki nie wyraziły jednak zgody na zapis umożliwiający karanie pracowników przez kierownika BHP. Drażliwym tematem jest zmiana warunków przydzielania premii miesięcznej. „Solidarność” nie zaakceptowała pomysłu, aby pieniądze z premii niewypłacone pracownikom którzy chorowali, były do dyspozycji pracodawcy. Związek uważa, że powinny być wypłacone tym, którzy nie chorowali. Kolejnym tematem jest sprawa zmiany dystrybucji środków czystości. Przedstawiciele pracodawcy uważają, że należy zrezygnować z wydawania mydełek, past do mycia i kremów. Według nich pasty, mydło i kremy powinny znajdować się w dystrybutorach umieszczonych w umywalniach. Inną sprawą jest odejście od kurtek polarowych na rzecz koszul. Według innej wersji pracownik miałby możliwość wyboru koszuli lub polaru. Pomysły te są dla „Solidarności” nie do zaakceptowania. Następna sprawa to pomysł wprowadzenia na KTL 18-to zmianowego systemu czasu pracy. Oznacza to, że dział ten pracowałby przez sześć dni w tygodniu. Pracownicy KTL są oburzeni tym pomysłem i zapowiedzieli, że gdyby ten system został wprowadzony to będą się zwalniać. Za pracę w tym systemie pracownikom przysługuje dodatek w wysokości 240 zł. „Solidarność” wnioskowała o znaczne jego podniesieni, a ponieważ nie było na to zgody Związek nie wyraził zgody na wprowadzenie na KTL 18-nasto zmianowego systemu czasu pracy. Plany produkcyjne utrzymują się wciąż na wysokim poziomie. Produkowane jest trzynaście autobusów dziennie, ale jak zapowiedziano, będą one nieco zmniejszone. Ma być produkowane dwanaście autobusów. Wciąż trwają przyjęcia nowych pracowników. Osoby te są przyjmowane do MAN-a za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej. Na hali nr. 9 budowana jest nowa stołówka. Dział BHP odgrzał temat kamizelek odblaskowych na Magazynie. Jak pamiętamy kamizelki, które kilka lat temu były na Magazynie używane zostały zastąpione szelkami odblaskowymi, bo pracownikom w tych kamizelkach było za gorąco. Wydawało się, że temat został definitywnie załatwiony, ale okazuje się, że nie. BHP zamierza przetestować w Magazynie inny rodzaj kamizelek.......................................................................
2022-06-02T17:55:54+02:00
Dzisiaj kolejnych trzech pracowników MAN-a zapisało się do NSZZ "Solidarność".
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Dobrze powiedziane, jakby firma szanowała i dobrze traktowała pracowników to i pracownikom zależałoby na pracy. A ...Piątek o 13:18 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No jeżeli Tobie bardziej zależy na zakładzie jak na własnej godności to pozdrawiam cię serdecznie.Czasy poganiaczy...Czwartek o 18:12 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No to faktycznie nie ma sensu. Szkoda bo planowałem jechać.Fajna odskocznia od tego całego bałaganu. W każdym bąd...Czwartek o 14:56 w wątku Wycieczka Toruń
Statystyki
Top tygodnia