Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2021-07-11T14:06:07+02:00
Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” w MAN BUS uczciła ofiary rzezi wołyńskiej. Zbrodni tej dokonali w roku 1943 i w latach następnych Ukraińcy na Polakach zamieszkałych na Wołyniu i we wschodnich województwach ówczesnej Polski. W dniu 9 lipca pod Pomnikiem Niepodległości ustawiliśmy tymczasową tablicę z informującą o tej strasznej zbrodni. A w dniu 11 lipca pod Pomnikiem złożyliśmy wiązanki i zapaliliśmy znicze. Niestety w dniu 10 lipca policja usunęła naszą tablicę, bo komuś się ona nie podobała. Ten ktoś zgłosił to do Komendy Powiatowej Policji. Tak, więc starachowiczanie nie mogli godnie uczcić pamięci rodaków zamordowanych w bestialski sposób przez ukraińskich zwyrodnialców. Przypomnijmy, że niepełne dane mówią o co najmniej 120 tysiącach ofiar.
2021-07-09T20:22:17+02:00
W ostatnim dniu tygodnia trzy osoby z MAN-a zapisały się do NSZZ "Solidarność".
2021-07-08T18:56:12+02:00
11 lipca przypada rocznica tak zwanej rzezi wołyńskiej. Tym określeniem nazywa się straszną zbrodnię jakiej w 1943 roku dopuścili się Ukraińcy na Polakach na Wołyniu i w innych wschodnich województwach ówczesnej Rzeczpospolitej. W bestialski sposób wymordowano tam ponad 120 tysięcy mężczyzn, kobiet i dzieci. Rocznicę tę uczci Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” składając wieńce i znicze pod Pomnikiem Niepodległość znajdującym się na ulicy 3 Maja. Do uczczenia tej tragicznej rocznicy wzywamy mieszkańców Starachowic. W dniu 11 lipca każdy, komu nie jest obojętny los naszych rodaków niech o dowolnej godzinie pojawi się pod Pomnikiem Niepodległości i zapali znicz lub złoży wiązankę. Jan Seweryn - Przewodniczący NSZZ „Solidarność” w MAN BUS
2021-07-08T18:32:35+02:00
W dniu dzisiejszym odbyło się kolejne spotkanie z prezesem MAN BUS Münürem Yavuzem podczas, którego kontynuowane były rozmowy na temat podwyżki płac. Najnowsza propozycja prezesa to 200 zł. podwyżki od lipca, najwyżej zarabiający (ponad 5700 zł. brutto) otrzymaliby więcej bo 3.5%), bonus 500 zł. płatny w lipcu, gwarancja premii miesięcznej (8% pracownicy produkcyjni i 6% pracownicy administracyjni), podwyżkę trzeciej grupy zaszeregowania (czwartym kwartale br.). „Solidarność” podtrzymała swoje wcześniejsze postulaty i zapowiedziała, że do propozycji prezesa ustosunkuje się w dniu jutrzejszym. Godną potępienia jest postawa ZZ „Metalowcy” i ZZIiT, którzy atakują „Solidarność” za stawianie twardych warunków.
2021-07-08T18:14:57+02:00
Natępny pracownik MAN zapisal siędo "Solidarności".
2021-07-06T17:46:11+02:00
Kolejny dzień i kolejna osoba z MAN zapisała się do "Solidarności".
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum