Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
Śr 9 Mar, 15:43
Rozmowy płacowe w APLEONA
2022-03-09T15:43:36+01:00
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie związków zawodowych z przedstawicielami Zarządu APLEONA. Tematem spotkania była sprawa podwyżki wynagrodzeń o które wnioskowała „Solidarność”. Strony wymieniły poglądy na sprawę podwyżki płac i określiły ramy w których mogą się poruszać. Przedstawiciele APLEONA wstępnie zaproponowali podwyższenie płacy i 5,4% na co związki nie wyraziły zgody. Podwyżką mieli by być objęcie pracownicy, którzy nie otrzymali podwyżek indywidualnych na przestrzeni ostatnich sześciu miesięcy. Z podwyżki wyłączeni mieliby być pracownicy zatrudnieni na płacy minimalnej. Ponadto strona pracodawcy zaproponowała, aby zmniejszyć odpis na Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych. Na większość propozycji strona związkowa nie wyraziła zgody. Spotkanie zakończyło się ustaleniem, że związki otrzymają inne, korzystniejsze dla pracowników, propozycje i dopiero do nich się ustosunkują.
Pon 7 Mar, 17:43
Dzień Kobiet
2022-03-07T17:43:47+01:00
Z okazji Dnia Kobiet życzenia  zdrowia, szczęścia oraz wszelkiej pomyślności w życiu osobistym i zawodowym składa Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ "Solidarność" w MAN BUS.
2022-03-04T13:31:11+01:00
W ostatnim dniu tygodnia dwie osoby z MAN-a zapisały się do NSZZ "Solidarność".
2022-03-04T13:12:52+01:00
     W dniu 3 marca odbyło się comiesięczne zebranie Komisji Międzyzakładowej. Pierwszym punktem obrad było przyjęcie do „Solidarności” nowych członków. Tym razem przyjęto dużą grupę, bo aż 26 osób. Następnie przewodniczący Jan Seweryn omówił sytuację w firmach, które Komisja obejmuje swoim działaniem. W MAN doszło wreszcie do podpisania porozumienia płacowego. Negocjacje w sprawie podwyżki płac trwały długo, bo pracodawca warunkował podwyżkę wynagrodzeń zgodą na wprowadzenie tak zwanego elastycznego czasu pracy. „Solidarność” nie wyrażała zgody na taki system czasu pracy, bo nie było na to zgody pracowników. Ostatecznie Zarząd firmy pogodził się z tym, że elastycznego czasu pracy w roku 2022 nie będzie i jednak zgodził się na podniesienie płacy zasadniczej o stopień inflacji z grudnia na poziomie 8,6%. Podniesiono także grupy zaszeregowania – z 3 na 4 – pracownikom, którzy przepracowali w MAN ponad dwa lata. W Regulaminie Pracy uszczegółowiony został zapis dotyczący tego, komu pracownik powinien zgłaszać urlop na żądanie. Zapis ten w nowej wersji mówi, że tego rodzaju urlopu udziela kierownik, a gdy go nie ma to koordynator wiodący, a w przypadku pracowników umysłowych koordynator. Określone zostało też, kto może nakładać kary dyscyplinarne. Na pewno nie będzie to w gestii pracowników BHP. Oni mogą wnioskować o nałożenie kary do bezpośredniego przełożonego pracownika. Trwają negocjacje pomiędzy związkami zawodowymi, a przedstawicielami MAN na temat zmian w Zakładowym Układzie Zbiorowym Pracy polegające na wprowadzeniu dodatkowych kategorii zaszeregowania. Będą to grupa 8 i 8a. Grupy te będą przyporządkowane pracownikom procesu klejenia i elektrykom-elektronikom. Inną zmianą, która najprawdopodobniej wejdzie w życie to inny sposób naliczania premii na magazynie. Jest pomysł, aby była ona naliczana ze średniej osiąganej przez wszystkie działy magazynowe. Rozszerzona zostanie kategoria zaszeregowania monterów posiadających uprawnienia kierowcy. Ewenementem jest, że w MAN nie będą wydawane nowe angaże, chociaż powinny być wydane, bo przecież zmieniły się stawki na wszystkich grupach zaszeregowania. Powodem ma być…. wysoka cena papieru..................
2022-03-03T17:18:58+01:00
3 marca a więc dzisiaj jedna osoba z PKC zapisała się do NSZZ "Solidarność".
2022-03-02T19:29:17+01:00
W zakładce na tej stronie znajduje się wywiad, któego przewodniczący Jan Seweryn udzielił Radiu ESKA. Zapraszamy do wysłuchania.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Dobrze powiedziane, jakby firma szanowała i dobrze traktowała pracowników to i pracownikom zależałoby na pracy. A ...Piątek o 13:18 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No jeżeli Tobie bardziej zależy na zakładzie jak na własnej godności to pozdrawiam cię serdecznie.Czasy poganiaczy...Czwartek o 18:12 w wątku Pasiaki i sytuacja zakładu.
No to faktycznie nie ma sensu. Szkoda bo planowałem jechać.Fajna odskocznia od tego całego bałaganu. W każdym bąd...Czwartek o 14:56 w wątku Wycieczka Toruń
Statystyki
Top tygodnia