Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2024-01-05T13:47:44+01:00
Dziś odbyło się spotkanie Przedstawicieli Pracodawcy ze Związkami Zawodowymi działającymi w MAN Bus w temacie negocjacji płacowych. Propozycje Związków Zawodowych co do wysokości podwyżki nie spotkały się z akceptacją Pracodawcy. Pracodawca zobowiązał się przygotować kilka wariantów podwyżki i przedstawić Związkom Zawodowym przed następnym spotkaniem, które wstępnie zaplanowane jest na przyszły tydzień.
2024-01-05T10:55:46+01:00
4 stycznia odbyło się comiesięczne zebranie Komisji MOZ NSZZ Solidarność w MAN Bus Starachowice. Na początku spotkania przyjęto uchwałę dotyczącą przyjęcia do Związku nowych członków, tym razem było to 4 osoby. Kolejna uchwała dotyczyła organizacji uroczystego spotkania dla Członków Autonomicznego Klubu Honorowego Dawcy Krwi. Następnie Przewodniczący Komisji Puchała Wojciech przedstawił sytuację w poszczególnych zakładach, których działalnością obejmuje Komisja tj. OKIN, PKC, EURO VIG. Kolejnym tematem była sytuacja w MAN Bus i toczące się rozmowy płacowe. Członkowie Komisji przedstawili swoje propozycje dotyczące podwyżki płac w MAN Bus i odbyła się dyskusja w tym temacie.
2024-01-04T11:48:09+01:00
Każdy pracownik, który świadczył pracę w dniach 27-29 grudnia otrzyma dodatkową premię w wysokości 100 zł brutto za każde przepracowane w tych dniach 8 godz.
Czw 4 Sty, 7:17
Spotkanie w PKC
2024-01-04T07:17:57+01:00
3 stycznia 2024 w PKC odbyło się pierwsze spotkanie w Nowym Roku. W spotkaniu uczestniczyli Pani Dyrektor Ewa Starba Kopciara, Szef Produkcji Dawid Tarabasz i przedstawiciele Związków Zawodowych działających w zakładzie. Na początku spotkania przedstawiono sytuację w zakładzie i omówiono propozycje podwyżek z ostatniego spotkania. Następnie po sugestiach Związków Zawodowych dotyczących wynagrodzenia pracowników z dłuższym stażem pracy pracodawca wziął po uwagę wieloletnie doświadczenie pracowników i w związku z tym zaproponował nowe stawki wynagrodzeń oscylują w okolicy kwoty wzrostu najniższej krajowej. Rozmowy w temacie podwyżki płac dla pracowników administracji rozpoczną się na początku marca 2024, a wypłata planowana jest od czerwca. W temacie podwyżek płac nie zostało jeszcze podpisane porozumienie. Kolejnym tematem były zgłoszone przez NSZZ Solidarność problemy z brakiem ciepłej wody w zakładzie na ul. Składowej i brakiem ogrzewania na halach przy ulicy Batalionów. Następne spotkanie w temacie podwyżki płac zaplanowane jest na 10 stycznia 2024. O przebiegu spotkania będziemy informować.
2024-01-03T07:55:07+01:00
Na magazynie, na antresoli dzięki Zarządowi Komisji NSZZ Solidarność, (która o to wnioskowała) przy umywalce doprowadzona została ciepła woda. Do tej pory pracownicy musieli sobie myć ręce w zimnej wodzie.
2023-12-22T09:39:01+01:00
Z informacji jakie otrzymaliśmy od EURO VIG wynika, że na hali 55 zakończony został montaż kurtyn powietrznych w dwóch bramach przy kabinie pegulanu, o które wnioskował Przewodniczący Komisji NSZZ "Solidarność" Puchała Wojciech. Kurtyny powietrzne już działają i mają na celu blokowanie napływu powietrza zimnego z zewnątrz, a w okresie letnich upałów odwrotnie, gorącego powietrza. Dzięki zamontowanym urządzeniom nadmuchowym powinien się poprawić komfort pracy pracownikom pracującym w pobliżu tych bram.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum