Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2022-09-07T18:23:14+02:00
Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ "Solidarność" wezwała zarządy MAN-a i PKC do rozmów na temat podwyżki płac pracowników tych firm. Powodem wystąpienia jest duża inflacja powodująca spadek realnej wartości płac.
2022-09-07T18:18:54+02:00
W dniu dzisiejszym następne trzy osoby zatrudnione w MAN za pośrednictwem Agencji Pracy Tymczasowej zapisały sie do NSZZ "Solidarność".
Wt 6 Wrz, 18:37
Znaleziono buty
2022-09-06T18:37:14+02:00
Po festynie związkowym, który odbył się w dniu 27 sierpnia znaleziono reklamówkę z butami. Są one do odbioru w naszym biurze związkowym.
2022-09-02T17:16:41+02:00
W ostatnim dniu tygodnia kolejne trzy osoby z MAN-a zapisały się do NSZZ "Solidarność".
2022-09-01T19:59:05+02:00
Dzisiaj trzy osoby z MAN-a zapisały się do "Solidarności". Osoby te są zatrudnione w MAN za pośrednictwem Agencji Pracy Tymczasowej.
2022-09-01T19:33:36+02:00
W dniu 31 sierpnia odbyły się obchody czterdziestej drugiej rocznicy powstania NSZZ „Solidarność” zorganizowane przez starachowicką „Solidarność”. Rozpoczęły się one pod tablicą upamiętniającą działaczy związkowych Fabryki Samochodów Ciężarowych w Starachowicach, która znajduje się na biurowcu Głównym MAN (dawniej FSC). Okolicznościowe przemówienie wygłosił do zebranych przewodniczący Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” w MAN BUS Jan Seweryn. Przewodniczący przypomniał jak przebiegało tworzenie Związku w FSC oraz omówił obecną działalność MOZ NSZZ „Solidarność” w MAN BUS. Następnie głos zabrała biorąca udział w uroczystości poseł Agata Wojtyszek. Pani poseł wyraziła uznanie dla działaczy związkowych, którzy, jak powiedziała przyczynili się do odzyskania przez Polskę niepodległości. Po przemówieniach nastąpiło składanie wiązanek. Wiązanki złożyli: poseł Agata Wojtyszek, Zakładowy Społeczny Inspektor Pracy Zbigniew Palacz, członek Światowej i Europejskiej Rady Zakładowej Volkswagen Mariusz Dzwonek, szef starachowickiej delegatury „Solidarności” Marian Ferenc, przedstawiciele „Solidarności” Oświaty, przedstawiciele „Solidarności” z PKC, delegacja „Solidarności” z EURO VIG, przedstawiciel „Solidarności” w APLEONA oraz przedstawiciele „Solidarności” w MAN BUS. Następnie uczestnicy uroczystości przejechali wynajętym autobusem do kościoła Świętej Trójcy gdzie zebrali się pod obeliskiem Anny Walentynowicz. Tam Jan Seweryn powiedział o działalności Anny Walentynowicz, po czym pod obeliskiem złożono wiązanki i zapalono znicze. Następnie pochodem, przy dźwiękach piosenek strajkowych, udano się na Rondo Solidarności gdzie pod tak zwanym Kamieniem „Solidarności” przewodniczący „Solidarności” Oświatowej Paweł Rdzanek wygłosił przemówienie. Przemawiała też poseł Agata Wojtyszek. Kolejnym etapem uroczystości był przejazd do kościoła Wszystkich Świętych. Tam pod Pomnikiem „Solidarności” i Obeliskiem Robotników przewodniczący Jan Seweryn wspomniał zmarłych związkowców, którzy szczególnie zasłużyli się „Solidarności”. Za osoby te odmówiono modlitwę. Ostatnim elementem uroczystości pod Pomnikiem było złożenie wiązanek i zapalenie zniczy. W uroczystościach udział brali dawni i obecni działacze „Solidarności” oraz wszystkie sztandary starachowickiej „Solidarności”: sztandar „Solidarności” FSC, sztandar „Solidarności” MAN BUS, sztandar, „Solidarności” Oświaty, sztandar „Solidarności” Emerytów i Rencistów oraz sztandar starachowickiej delegatury Regionu Świętokrzyskiego „Solidarności”. Było wiele flag związkowych i transparent Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” w MAN BUS, która swoim działaniem obejmuje MAN BUS, PKC, APLEONA i EUROVIG.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum