Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
Pt 5 Mar, 8:23
Dzień Kobiet
2021-03-05T08:23:25+01:00
Z okazji Dnia Kobiet wszystkim Paniom zatrudnionym w MAN BUS, PKC GROUP i APLEONA, a w szczególności tym, które należą do NSZZ „Solidarność” życzymy dużo zdrowia, szczęścia, powodzenia w życiu prywatnym i zawodowym oraz wszelkiej pomyślności i spełnienia nawet najskrytszych marzeń. Tradycyjnie dla Pań należących do NSZZ „Solidarność” ufundowaliśmy upominki. Panie zatrudnione w MAN i APLEONA otrzymają je w dniu 8 marca w swoich wydziałach. Panie z PKC mogą odbierać upominki w jadalni znajdującej się obok byłej placówki MAN BUS-a w dniu 8.03.2021 zmiana I i II od godz. 12.30 do 15.00. Zmiana III w dniu 9.03.2021 od 6.00 do 6.45. Panie pracujące w hali na ul. Składowej mogą odbierać upominki w jadalni w dniu 9.03.2020 w godzinach od 8.00 do 8.30. Upominki można także odbierać w naszym biurze związkowym w dniu 8 marca oraz w dniach następnych.
2021-02-26T14:16:16+01:00
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie związków zawodowych z przedstawicielami Zarządu MAN podczas których omawiana miała być sprawa pokrycia przestoju i podwyżki płac. Niestety strona pracodawcy uzależniła rozmowy o płacach od wyrażenia zgody na pokrycie przestoju urlopem. Związkowcy byli skłonni rozmawiać na temat przestojów pod warunkiem równoległego prowadzenia rozmów płacowych. Na to z kolei nie wyraziły zgody związki zawodowe, bo słusznie uważają, że było by to danie pracodawcy wolnej ręki w sprawie podwyżki wynagrodzeń. Spotkanie zakończyło się niczym. NSZZ "Solidarność" zdecydowanie zażądał dotrzymania uzgodnień dotyczacych zapłaty za godziny nadliczbowe jak również stwierdził, że nie będzie na ten temat negocjował, bo to już zostało wynegocjowane w listopadzie podczas podpisywania porozumienia o elastycznym czasie pracy.
2021-02-26T14:04:16+01:00
W dniu dzisiejszym jedna osoba z MAN zapisała się do "Solidaności".
2021-02-23T18:13:12+01:00
Dzisiaj, 23 lutego, jedna osoba z MAN zapisała się do NSZZ "Solidarność".
Nie 21 Lut, 16:28
Zmarła Ewa Bańcer
2021-02-21T16:28:33+01:00
W dniu 18 lutego zmarła Ewa Bańcer. Członek NSZZ „Solidarność”. Przez wiele lat była członkiem Komisji Fabrycznej NSZZ „Solidarność” w FSC, a następnie w STAR S.A., a później Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” w MAN BUS. Była także delegatem na Walne Zjazdy Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność”, a także na Walne Zebrania Delegatów NSZZ „Solidarność” w MAN BUS. Ostatnio pracowała w PKC GROUP skąd przeszła na emeryturę. W PKC kierowała Zakładową Kasą Zapomogowo Pożyczkową. Pogrzeb Ewy Bańcer odbędzie się w dniu 23 lutego. Msza pogrzebowa odprawiona zostanie o godzinie 12.00 w kościele Najświętszego Serca Jezusowego na Majówce w Starachowicach. Rodzinie zmarłej wyrazy współczucia składa Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” w MAN BUS.
2021-02-19T17:43:46+01:00
Od kilku tygodni trwają rozmowy pomiędzy związkami zawodowymi z Zarządem MAN BUS w sprawie przestojów w marcu i kwietniu. NSZZ „Solidarność” warunkuje ewentualna zgodę na proponowane przez Zarząd rozwiązania pod warunkiem rozpoczęcia negocjacji płacowych. Niestety nie ma na to zgody przedstawicieli pracodawcy, którzy twierdzą, że rozmowy mogą się rozpocząć dopiero po podpisaniu przez związki zawodowe porozumienia o sposobie pokrycia dni przestojowych. Na to z kolei nie zgadza się „Solidarność” uważając, że gdy porozumienie zostanie podpisane to pracodawca będzie miał w kwestii podwyżek wolną rękę. Związek na początku bieżącego roku przedstawił swoje postulaty w sprawie podwyżki płac, ale niestety jak do tej pory Zarząd firmy się do nich nie ustosunkował. Przypomnijmy, że „Solidarność” postuluje podniesienie płacy zasadniczej o 200 zł plus wskaźnik inflacji i włączenie do płacy zasadniczej premii regulaminowej. Postawa „Solidarności” jest wynikiem opinii pracowników, którzy są zbulwersowani tym, co się w firmie dzieje, bo pracodawca tak skomplikował sprawę pokrywania przestoju lutowego, że już mało kto rozumie na jakich zasadach się to odbywa. Inną sprawą jest to, że pracownicy są zmuszani do pracy nadliczbowej za którą mają być oddane dni wolne lub będzie za niezapłacone do końca okresu rozliczeniowego, czyli do końca listopada. O zaistniałą sytuację obwiniana jest „Solidarność”, bo pracownicy uważają, że nie należało podpisywać wcześniejszych porozumień. Oczywiście zarzuty te są nieuzasadnione, bo Związek zaakceptował optymalne rozwiązania, ale niestety strona pracodawcy nie do wszystkich ustaleń się stosuje. To wszystko powoduje, że pracownicy podchodzą do nowych pomysłów Zarządu z wielką nieufnością, co ma przełożenie na stanowisko Związku, bo przecież Komisja Międzyzakładowa reprezentuje ich opinię, a nie swoją. Oburzenie NSZZ „Solidarność” budzi postawa Zarządu, którego przedstawiciele twierdzą, że w przypadku braku zgody na proponowane rozwiązania Zarząd pójdzie bezpośrednio do pracowników i przekona ich do swoich racji. Tak to się odbywają tak zwane negocjacje. Komisja Międzyzakładowa NSZZ „Solidarność” przedstawi Zarządowi oficjalne stanowisko w sprawie zaistniałej sytuacji już w najbliższy poniedziałek.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Więc przstańmy odwalać wreszcie chałę taka jaką robią Turcy, bo sami sramy w swoje gniazdo. Robić powoli i dokł...Godzinę temu w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Ja to nie wiem. Tyle tu narzekania, nikomu nic się nie podoba. A sprawa jest prosta. Mówicie, że tam czy owam jest le...Dziś o 0:01 w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Więc przstańmy odwalać wreszcie chałę taka jaką robią Turcy, bo sami sramy w swoje gniazdo. Robić powoli i dokł...Wczoraj o 21:22 w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Statystyki
Top tygodnia