Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2021-03-30T16:53:22+02:00
Dzisiaj - 30 marca - dwie osoby z MAN BUS wstąpiły do NSZZ "Solidarność".
2021-03-29T17:13:10+02:00
Dzisiaj kolejny pracownik MAN wstąpił w nasze związkowe szeregi.
2021-03-26T11:24:21+01:00
Wczoraj uzyskaliśmy informacje dotyczące obecnej sytuacji w MAN. Najważniejsza z nich to ta, że w poniedziałek na trzy tygodnie przyjeżdża z Turcji prezes Yavuz. Mamy się z nim spotkać i rozmawiać na temat naszych postulatów płacowych. Jak stwierdzili przedstawiciele pracodawcy z dalszym ciągu otwarta jest sprawa przesunięcia urlopu z grudnia na miesiące wcześniejsze. Poinformowano nas, że planowane są kolejne przestoje. W kwietniu dniami wolnymi będą 6 kwietnia oraz 28, 29 i 30 kwietnia. Mówi się o trzech dniach przestoju w maju, a może będą też jakieś dni przestojowe w czerwcu. Dzień 6 kwietnia pokryty będzie urlopami zaległymi, dniami do odpracowania, dniami, które pracodawca ma oddać lub urlopami bieżącymi. Ci, którzy nie będą mieć czym tego dnia pokryć przyjdą do pracy i będą wykonywać prace porządkowe. W lipcu i sierpniu planowana jest praca w soboty w ramach odpracowywania 10 dni przestojowych. Jak wiadomo zgodnie z porozumieniem odpracowywanie odbywać się będzie tylko na pierwszej zmianie. Niestety padła propozycja, aby dwie soboty przepracować również na drugiej zmianie, bo zaplanowano pracę w sobotę tuż przed przerwą urlopową i tuż po przerwie urlopowej. Gdybyśmy się zgodzili na odpracowanie tych dwóch sobót na drugiej zmianie to soboty 24 lipca i 7 sierpnia były by wolne. Mamy się ustosunkować do tej propozycji. Poruszyliśmy sprawę problemów parkingowych, bo jak wiadomo po likwidacji „dzikiego” parkingu problemy z zaparkowanie, które i tak były, będą jeszcze większe. Przedstawiciele pracodawcy stwierdzili, że pracują nad rozwiązaniem tego problemu i w najbliższych dniach przedstawią nam swoje pomysły.
Wt 16 Mar, 16:11
Podwyżka płacy w APLEONA
2021-03-16T16:11:23+01:00
Po kilku tygodniowych negocjacjach udało się dojść do porozumienia w sprawie podwyżki płacy. Ustalono, że od kwietnia płace zasadnicze pracowników wzrosną o 200 zł. brutto. Z podwyżki wyłączeni są pracownicy, których pensje wzrosły wraz podniesieniem płacy minimalnej. Porozumienie w sprawie podwyżki płacy podpisane zostało w dniu dzisiejszym. Wraz z porozumieniem płacowym podpisane zostały zasady wypłaty świadczenia urlopowego i świątecznego. Więcej informacji na ten temat w najbliższym numerze „Wiadomości Związkowych”.
2021-03-10T17:05:06+01:00
Dzisiaj kolejna osoba z MAN wstąpiłą do NSZZ "Solidarność".
2021-03-05T16:44:20+01:00
Dzisiaj kolejna osoba z MAN BUS zapisała się do NSZZ "Solidarność".
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum