Czy widziałeś już nasz dziennik obecności i kalkulator wynagrodzenia, który zapamięta
- kiedy byłeś w pracy, a kiedy na urlopie
- kiedy byłeś chory
- kiedy byłeś na nadgodzinach, a kiedy odbierałeś godziny
i pozwoli
- podsumować ilość wykorzystanego urlopu w ciągu roku
- obliczyć szacowaną wysokość Twojego wynagrodzenia
- obliczyć wysokość potrąceń i dodatków do wynagrodzenia
- obliczyć wysokość premii

Sprawdź sam i zapomnij o zapisywaniu tych danych w zeszycie...
2021-07-05T19:03:18+02:00
Dzisiaj - 5 lipca - do NSZZ "Solidarność" zapisało się dwie osoby. Jedna z MAN - druga z PKC.
2021-07-02T19:52:20+02:00
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie związków zawodowych z prezesem MAN Bus Münürem Yavuzem podczas, którego omawiano sprawę podwyżki płac w firmie. NSZZ „Solidarność” ponowił swoje postulaty, a więc podwyżkę płacy o 200 zł od lipca, wypłacenie bonusu 1000 zł. i włączenie do płacy zasadniczej premii z tytułu produktywności. Postulatów tych nie poparli ZZ „Metalowcy” i ZZiT, którzy nie zgodzili się na podpisanie wspólnego stanowiska. Prezes Yavuz był niezadowolony z tego, że „Solidarność” informuje władze wyższe MAN-a i Volkswagen-a o tym, co się dzieje w firmie. Prezes stwierdził, że postulaty „Solidarności” są nie do spełnienia, ale wyszedł z nową propozycją, która jednak w części pokrywa się z oczekiwaniami Związku. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że nie ma już mowy o elastycznym czasie pracy na rok przyszły. Przewodniczący „Solidarności” Jan Seweryn zawnioskował, aby Zarząd przedstawił swoje propozycje na piśmie. Pismo z nowymi propozycjami wpłynęło po kilku godzinach. Teraz zajmie się nim Komisja Międzyzakładowa i po przedyskutowaniu ustosunkuje się do niego. Spotkanie Komisji zaplanowane jest na poniedziałek na godzinę 14.00.
2021-07-01T17:40:44+02:00
Dzisiaj kolejne dwie osoby z MAN wstąpiły do "Solidarności".
2021-06-29T20:30:11+02:00
Dzisiaj to jest 29 czerwca 4 osoby z MAN-a zapisały się do NSZZ "Solidarność".
Pt 25 Cze, 15:51
Protest w MAN trwa
2021-06-25T15:51:21+02:00
Chociaż Zarząd MAN Bus udaje, że w firmie nic się nie dzieje to jednak dzieje się wiele. W przygotowaniu jest kolejna, tym razem o wiele większa pikieta, a być może i pogotowie strajkowe. Ponadto zwołana będzie Wojewódzka Rada Dialogu Społecznego podczas której omawiana będzie sytuacja w MAN BUS. Ponadto sytuacją w MAN BUS zajmuje się Światowa Rada Zakładowa Volkswagen-a. „Solidarność” w MAN BUS jest w stałym kontakcie ze Światową Radą Zakładową Volkswagen-a i udziela informacji dotyczących sytuacji w firmie. W najbliższych dniach odbędzie się spotkanie władz najwyższych Światowej Rady Zakładowej Volkswagen-a z przedstawicielami „Solidarności” podczas, którego omawiana będzie sytuacja w MAN BUS.
2021-06-23T16:54:07+02:00
Dzisiaj kolejna osoba z MAN zasiliła szeregi NSZZ "Solidarność".
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Więc przstańmy odwalać wreszcie chałę taka jaką robią Turcy, bo sami sramy w swoje gniazdo. Robić powoli i dokł...Godzinę temu w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Ja to nie wiem. Tyle tu narzekania, nikomu nic się nie podoba. A sprawa jest prosta. Mówicie, że tam czy owam jest le...Dziś o 0:01 w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Więc przstańmy odwalać wreszcie chałę taka jaką robią Turcy, bo sami sramy w swoje gniazdo. Robić powoli i dokł...Wczoraj o 21:22 w wątku Kto się zwolni po wprowadzeniu elastycznego?
Statystyki
Top tygodnia