Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
Podwyżka płacy 2024
przez Gość, 14 listopada 2023, 15:23 268
gość 8.12.2023, 11:56
To nie jest konkurs ortograficzny t....u , bardzo dobrze pisze.
Post edytowany przez Puchala_wojciech (8.12.2023, 12:58)
Napisane z wersji desktopowej
Gość 8.12.2023, 15:58
gość napisał(a): To nie jest konkurs ortograficzny t....u , bardzo dobrze pisze.
Jeśli pracuje tak jak pisze to nie chcę wiedzieć jaki bałagan ma we łbie.
Napisane z wersji desktopowej
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Mirek 8.12.2023, 20:30
Puchala_wojciech napisał: Mam taką samą wiedzę, na chwilę obecną około 98 % nie chce na nas nieokreślony, a ponad połowa nie chce w ogóle.
Elastyczny czas pracy powinni wprowadzić na czas nieokreślony, wtedy możemy rozmawiać o jakichś podwyżkach inaczej zapomnijmy... Musimy mieć ten elastyczny, ja jestem zwolennikiem i nie tylko ja tylko ludzie się boją sprzeciwić reszcie a są za elastycznym...
Napisane ze strony mobilnej
Koordynator 8.12.2023, 20:31
Pracownik napisał(a): Wojtek czy to prawda że kordynatorzy mają szkolenia żeby pracowników przekonać na czas elastyczny...,
Tak to prawda, jesteśmy szkoleni żeby namówić was do elastycznego bo to jedyne wyjście i droga do podwyżek ...
Berni 8.12.2023, 20:33
Gość napisał(a): Nas zwykłych pracowników tez wzywają na dziwne spotkania na których jesteśmy wręcz nie namawiani a presją nagabywani jakie to piekne być na elastycznym czy to jest wogole zgodne z prawemm ludzie się boja odezwac bo panie zapamiętają i może być papap. Niemożna nic powiedziec złego ze elastyczny be bo odrazu jest atak ze niemamy o niczym pojęcia. Dlaczego jesteśmy gnojeni , gdzie wolność słowa gdzie demokracja widzieliście na niemieckiej stronie jak oni sie wypowiadają z pogardą na temat wstrzymania pieniędzy na imprezy świąteczne? Przeciez jakby ktoś z nas takie coś napisał odrazu by wyleciał bo nic nie można złego powiedziec na temat zakladu. Kiedy to się skonczy , czy ludzie otworzą w koncu oczy pokazaliście jak za te same pieniądze można robić więcej jednostek w mniej osób a od stycznia będzie jednostek 11 albo i więcej tez pokażecie ze sie da? NIE DLA ELASTYCZNEGO .....
Oczywiście że się da zrobić 11 jednostek z obecnym stanem załogi, czasy nie są wcale wyśrubowane
Gość 8.12.2023, 20:36
gość napisał(a): Ok tylko przed podpisaniem nowego elastycznego nie należałoby najpierw wynegocjować podwyżki płac a potem rozmawiać o elastico ? Jeżeli najpierw podpiszecie to z podwyżkami jesteśmy w d....
Najpierw trzeba podpisać żeby myśleć o negocjacjach podwyżek
Gość 8.12.2023, 21:28
Gość napisał(a): A pisać to w szkole uczyli?
Widzę nieudolnie chcesz zmienić temat wątku czepiając się pisowni. Zauważyłem taka tendencje na tym forum, jak ktoś nie ma się czego czepić albo brakuje mu argumentów to się czepia pisowni. Co przez te błędy nie zrozumiałeś pisanego tekstu? Swoją drogą gość mądrze i dobrze pisze. Z drugiej strony w technice pracują ludzie co nie umieją czytać rysunków technicznych czy schematów elektrycznych. I co jest gorsze ortografia na torum czy niekomprentni ludzie na wyższych stanowiskach. A potem i tak wszystko zrzuca się na montaż.
Gość 9.12.2023, 18:07
Nie ta kolejność kolego, najpierw kasa a potem elastyczny. Chcesz być kolejny raz wy.....ny ?
Post edytowany przez Puchala_wojciech (11.12.2023, 6:39)
Gość 10.12.2023, 23:54
Najpierw to trzeba by wynegocjować podwyżki a potem negocjować elastyczny. Jsk podpiszą elastyczny wtedy związki nie będę miały karty przetargowej.Ale związki boją się odezwać. Żelazny siedzi tylko w kadrach i pije kawę to wiadomo czyją stronę trzyma. Ten od techników i inżynierów to zapisuje nawet ........ .. byle mieć członków sztuka się liczy. A solidarność to była za Janka. Teraz to jest wspomnienie po solidarniści
Post edytowany przez Puchala_wojciech (11.12.2023, 9:18)
Felipe 11.12.2023, 8:43
Chodzą słuchy na zakładzie, że zarząd noe za bardzo śpieszy się z rozmowami w sprawie podwyżek płacy. W sumie nie dziwie się skoro temat ma być zamknięty do końca marca. Natomiast bardzo im pilno chyba do rozmów o elastycznym czasie pracy. Tabelki, wykresy, kwoty podane w tysiącach, jeśli tylko zgodzimy się na skrócenie okresu rozliczeniowego i podpiszemy nowy. Fajnie, fajnie ale przypominam, że my mamy podpisany elastyczny do czerwca i też nie powinno nam się spieszyć do rozmów, a najlepiej wcale o tym nie rozmawiać. Ostatnio było straszenie w razie nie podpisania, że będzie spadek produkcji, redukcja załogi, może nawet przeniesienie zakładu do innego kraju. Wszyscy widzimy co sie dzieje po podpisaniu. Robimy 10 jednostek, a słychać, że za niedługo może już 11 dziennie. Ewidentnie dążą do tego żeby robić na jednej zmianie tyle co kiedyś w dwie. Zaoszczędzili kupę kasy ale ciągle im mało. Jesteśmy wykorzystywani na każdym kroku. Dobrze wiedzą, że będzie dużo roboty dlatego jest ciśnienie na elastyczny. Moje zdanie jest takie, że najpierw rozmawiamy o podwyżkach. W maju możemy zacząć mówić o elastycznym (osobiście jestem przeciw jakiemukolwiek porozumieniu), zostały nam 3 soboty do odrobienia i tego się trzymajmy. Będzie bliżej czerwca można wtedy coś negocjować tylko może trochę lepiej niż ostatnio.