|
| Gość |
29.11.2023, 14:25
|
|
|
|
Monter napisał(a):
Masz na start 650 zł więcej do wypłaty niż najniższa krajowa obecnie i nadal ci źle? W praktycznie każdym zakładzie produkcyjnym zaczynasz od najniższej krajowej... Nie narzekaj bo nie jest w cale źle biorąc pod uwagę kryzys
A po nowym roku będziesz robić za najniższą krajową, bo nasi związkowcy zamiast o podwyżkach rozmawiają elastycznym czasie pracy
|
 Napisane ze strony mobilnej
|
| Modulowy |
29.11.2023, 14:34
|
|
|
|
Gość napisał(a):
Co ty bierzesz to ja nie wiem hahaha.
Przecież pisiorstwo sztucznie podnosi pensje minimalna żeby fikcyjne zwiększyć wpływy do budżetu, dziurawego budżetu państwa. Ty sobie nie zdajesz w jak fatalnej sytuacji gospodarczej jest Polska i niebawem przez sztuczne decyzje, niezwiązane z efektywnością gospodarki 50% ludzi w kraju będzie zarabiało pensje minimalna.
Realne podwyżki to około 7-10% brutto, co i tak będzie przyzwoita kwota porównując firmy w promieniu 50 km.
O widzę standardowy tekst od 10 lat o 50 km w około płacą więcej.Ktoras z Pan z HR ? Takie brednie możesz wciskać w domu rodzinie.Tu ludzie mają naprawdę dość.
|
|
| Reklama |
|
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
|
| Gość |
29.11.2023, 14:52
|
|
|
|
Modulowy napisał(a):
Tu kolejny raz się przekonamy czy zarząd kolejny raz napluje nam na mordę czy w końcu zaczną podchodzić do nas inaczej.Zreszta jak będą znów wciskać podwyżki 200 czy 300 zł to szybko nas wszyscy przegonią.i wtedy praca tu będzie bez sensem.Kto będzie chciał tu pracować i być ściganym przez szalonego KM na kawie na fajce na kanapce czy na czym kolwiek innym jak pójdzie na sprzedawce do kiosku i będzie te same pieniądze zarabiał bez stresowo.
Co ty bierzesz, właśnie podnoszenie minimalnej pensji powoduje, że ludzie takie małe biznesy zwijają jeden po drugim, zostaną tylko wielkie korpo. Juz się zwolnij teraz i przestań wyć
|
|
| Gość |
29.11.2023, 16:53
|
|
|
|
Gość napisał(a):
Przecież pisiorstwo sztucznie podnosi pensje minimalna żeby fikcyjne zwiększyć wpływy do budżetu, dziurawego budżetu państwa. Ty sobie nie zdajesz w jak fatalnej sytuacji gospodarczej jest Polska i niebawem przez sztuczne decyzje, niezwiązane z efektywnością gospodarki 50% ludzi w kraju będzie zarabiało pensje minimalna.
Realne podwyżki to około 7-10% brutto, co i tak będzie przyzwoita kwota porównując firmy w promieniu 50 km.
Doinformuj się człowieku jest szansa że w przyszłym roku Polska przegoni Turcję i wejdzie do G20 a ty piszesz o fatalnej sytuacji gospodarczej. Obudź się człowieku i zainteresuj się swoim krajem
|
|
| Gość |
29.11.2023, 16:53
|
|
|
|
Gość napisał(a):
Doinformuj się człowieku jest szansa że w przyszłym roku Polska przegoni Turcję i wejdzie do G20 a ty piszesz o fatalnej sytuacji gospodarczej. Obudź się człowieku i zainteresuj się swoim krajem
|
|
| związkowiec |
29.11.2023, 18:54
|
|
|
|
mam pytanie w jakiej kwocie są talony panie Wojtku
|
 Napisane z wersji desktopowej
|
| Gość |
30.11.2023, 6:24
|
|
|
|
Dla pracownika który wstąpił do Związku do końca września - 150 zł.
- // - do końca października - 100 zł.
- // - do końca listopada - 50 zł.
|
|
| Gość |
30.11.2023, 6:55
|
|
|
|
Modulowy napisał(a):
O widzę standardowy tekst od 10 lat o 50 km w około płacą więcej.Ktoras z Pan z HR ? Takie brednie możesz wciskać w domu rodzinie.Tu ludzie mają naprawdę dość.
To wymień te firmy to raz, a dwa skoro ci tutaj tak źle i wszystkie firmy w okolicy płacą lepiej, to dlaczego od tych 10 lat nie odszedłeś do żadnej z nich? Odpowiedź jest prosta bo po prostu kłamiesz i nic nie potrafisz hahaha
|
|
| Gość |
30.11.2023, 6:57
|
|
|
|
Gość napisał(a):
Hahahaha, a w całym kraju w wieku branżach trwają masowe zwolnienia i zamykanie firm.
|
|
| gość |
30.11.2023, 9:03
|
|
|
|
gość napisał(a):
Pytanie do Pana Puchały: O czym będziecie rozmawiać z zarządem 07.12. ?
Czy jak w poprzednich spotkaniach o równoważnym czasie pracy ? Bo tylko po to tam chodzicie.
Odpowie Pan na pytanie ?
|
|