Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
Elastyczność, porozumienie
przez Ilona , 13 września 2023, 7:03 170
Puchala_wojciech 19.09.2023, 12:34
Jest członkiem związku
Napisał 683 posty
Cytowany 451 razy
Oznaczony w 2 postach

Punkty: -19 (+1/-10)
Gość napisał(a): pan kpi "po ustaleniu z kierownikiem", przecież to jest żart i to słaby.
Proszę o telefon z informacją jaki to dział działu.
Napisane z wersji desktopowej
Puchala_wojciech 19.09.2023, 12:35
Jest członkiem związku
Napisał 683 posty
Cytowany 451 razy
Oznaczony w 2 postach

Gość napisał(a): pan kpi "po ustaleniu z kierownikiem", przecież to jest żart i to słaby.
Proszę o telefon z informacją jaki to dział działu.
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Gość 19.09.2023, 16:02
Mam pytanie odnośnie listu do oktaya , nie wypadałoby napisać ile chcemy tej nagrody , bo tak trochę głupio to wygląda , chcemy ale nie mówimy ile
Napisane ze strony mobilnej
zwykły robol 19.09.2023, 20:27
Gość napisał(a): Zaraz, zaraz jakie odrabianie na tygodniu? Panie Wojtku , w porozumieniu jest wyraźnie zapisane odpracowywanie tylko na 1 zmianie w sobotę. Zostaliśmy robole kolejny raz wydymani bez mydła!!!!!
a co człowieku jest da Ciebie nie jasne.
Mój dział pracuje na 2 zmiany tj. 2 zmiana to jest 25% 1 zmiany (chodzi o ilość osób) i co Twoim zdaniem powinienem odrabiać na 2 zmianie w sobotę???
Jest "dobra wola" kierownictwa to odrabiam 4x2 godziny do 0.30 praca. Ja kładę się spać jak Ty przewracasz się na drugi bok pod pierzyną.
Gość 20.09.2023, 9:01
To typie, że wyraźnie była mowa o odrabianiu WDO tylko i wyłącznie w soboty po 1 zmianie.
Jak lubisz być d..... to już Twoja sprawa niewolniku.
Ps.nie śpię pod pierzyną i chodzę spać o której chce, to nie twój interes.
Post edytowany 2 raz(y)
Ostatnio przez Puchala_wojciech (20.09.2023, 12:43)
Gość 26.09.2023, 17:29
Mam kilka pytań:
1. Czy zmuszanie pracowników do dodatkowych nadgodzin w tygodniu w którym jest zaplanowana robocza sobota (za WDO) jest zgodne z prawem i porozumieniem podpisanym między związkami i pracodawcą?
Poza tym zmusza się nas do pracy również w pozostałe soboty - czy to jest OK?
Wydaje mi się, że związki popełniły kardynalny błąd w trakcie negocjacji i teraz załoga ponosi tego konsekwencje.

2. Czy ostatnia zmiana harmonogramu pracy w soboty (za WDO) nie powinna być odrzucona przez związki?
3. Dlaczego stało się inaczej - pomimo sprzeciwu większości załogi?

Proszę o wyczerpującą odpowiedź na powyższe pytania.
Puchala_wojciech 27.09.2023, 6:57
Jest członkiem związku
Napisał 683 posty
Cytowany 451 razy
Oznaczony w 2 postach

Gość napisał(a): Mam kilka pytań:
1. Czy zmuszanie pracowników do dodatkowych nadgodzin w tygodniu w którym jest zaplanowana robocza sobota (za WDO) jest zgodne z prawem i porozumieniem podpisanym między związkami i pracodawcą?
Wydaje mi się, że związki popełniły kardynalny błąd w trakcie negocjacji i teraz załoga ponosi tego konsekwencje.

2. Czy ostatnia zmiana harmonogramu pracy w soboty (za WDO) nie powinna być odrzucona przez związki?

W tygodniu gdzie jest sobota WDO nie można pracownika zmuszać do pracy ponad 4 godz nadliczbowe. Ostatnia zmiana harmonogramu była zmuszona brakiem części np. (kanałów kablowych), gdyby nie zostało przełożone WDO na inną sobotę, produkcja 9 sztuk aut byłaby rozłożona w m-cu październiku co dzień po 1 aucie dodatkowo (np. 10 +1) przez 9 dni.
Puchala_wojciech 27.09.2023, 6:57
Jest członkiem związku
Napisał 683 posty
Cytowany 451 razy
Oznaczony w 2 postach

Gość napisał(a): Mam kilka pytań:

W tygodniu gdzie jest sobota WDO nie można pracownika zmuszać do pracy ponad 4 godz nadliczbowe. Ostatnia zmiana harmonogramu była zmuszona brakiem części np. (kanałów kablowych), gdyby nie zostało przełożone WDO na inną sobotę, produkcja 9 sztuk aut byłaby rozłożona w m-cu październiku co dzień po 1 aucie dodatkowo (np. 10 +1) przez 9 dni.
Gość 28.09.2023, 10:04
Puchala_wojciech napisał: W tygodniu gdzie jest sobota WDO nie można pracownika zmuszać do pracy ponad 4 godz nadliczbowe. Ostatnia zmiana harmonogramu była zmuszona brakiem części np. (kanałów kablowych), gdyby nie zostało przełożone WDO na inną sobotę, produkcja 9 sztuk aut byłaby rozłożona w m-cu październiku co dzień po 1 aucie dodatkowo (np. 10 +1) przez 9 dni.
Dlaczego na całym zakładzie jesteśmy w harmonogramie na październik zmuszani do odrabiania WDO na pierwszej zmianie od 4.00 albo do 00.30 po drugiej.
Wojtek, nikt nas nie pyta tylko daje harmonogram do podpisania.
W porozumieniu było jasno napisane - odrabiamy tylko w soboty i tylko na pierwszej zmianie.
Jesteśmy nieźle dymani...
Puchala_wojciech 28.09.2023, 11:00
Jest członkiem związku
Napisał 683 posty
Cytowany 451 razy
Oznaczony w 2 postach

Gość napisał(a): Dlaczego na całym zakładzie jesteśmy w harmonogramie na październik zmuszani do odrabiania WDO na pierwszej zmianie od 4.00 albo do 00.30 po drugiej.
Wojtek, nikt nas nie pyta tylko daje harmonogram do podpisania.
W porozumieniu było jasno napisane - odrabiamy tylko w soboty i tylko na pierwszej zmianie.
Jesteśmy nieźle dymani...
Jeśli jest brak możliwości odpracowania WDO w sobotę, w szczególnych przypadkach można planować odpracowanie "na tygodniu". W takim przypadku do każdej godziny odpracowanej "na tygodniu" dopłata 32,50zł. Maksymalnie WDO może być 16 godz.w miesiącu.