Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
Elastyczność, porozumienie
przez Ilona , 13 września 2023, 7:03 170
Gość 13.09.2023, 11:26
Puchala_wojciech napisał: Na którym dziale tak się dzieje? Proszę o kontakt telefoniczny.
To nagminne na całym montażu i nie tylko. Proszę sprawdzić w kadrach.
Napisane ze strony mobilnej
Członek Solidarności 14.09.2023, 17:24
No to żeście wynegocjowali Wielka mi łaska zaczynać pracę o 6.00. czy wy nie rozumiecie, że komunikacja miejska dostosowana jest do 6.30 a inne zakłądy tez pracują od 6.30 co za idiota chce pracować od 6. Mozna się bylo zgodzić na przesunięcie, ale za jakąś kasę tak mówili ludzie na mim dziale. Ale czy w sluchacie co sie do was mówi. Podpisujecie co wam podstawią i jeszcze ogłaszacie sukces.
Napisane z wersji desktopowej
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Ma Tok 15.09.2023, 7:54
Jest członkiem związku
Napisał 13 postów
Cytowany 7 razy
Nie oznaczony w żadnym poście

Punkty: 0 (+0/-0)
Członek Solidarności napisał(a): No to żeście wynegocjowali Wielka mi łaska zaczynać pracę o 6.00. czy wy nie rozumiecie, że komunikacja miejska dostosowana jest do 6.30 a inne zakłądy tez pracują od 6.30 co za idiota chce pracować od 6. Mozna się bylo zgodzić na przesunięcie, ale za jakąś kasę tak mówili ludzie na mim dziale. Ale czy w sluchacie co sie do was mówi. Podpisujecie co wam podstawią i jeszcze ogłaszacie sukces.
Zgadzam się z Tobą.
Cześć osób chce przychodzić na 6 (przeważnie dojeżdżający), a inni wolą 6.30 (komunikacja miejska), choć tych pierwszych chyba jest więcej.
Dla osób które wolą 6.30 pozostaje skorzystać z uprawnień opiekuńczych dla dzieci do lat 8 i nie wyrażać zgody na prace w porze nocnej.
Gość 16.09.2023, 9:43
Członek Solidarności napisał(a): No to żeście wynegocjowali Wielka mi łaska zaczynać pracę o 6.00. czy wy nie rozumiecie, że komunikacja miejska dostosowana jest do 6.30 a inne zakłądy tez pracują od 6.30 co za idiota chce pracować od 6. Mozna się bylo zgodzić na przesunięcie, ale za jakąś kasę tak mówili ludzie na mim dziale. Ale czy w sluchacie co sie do was mówi. Podpisujecie co wam podstawią i jeszcze ogłaszacie sukces.
Na głowę ci padło? Za zmianę godziny rozpoczęcia pracy miałby ci jeszcze pracodawca płacić. Pomieszało się we łbie ładnie.

Ludzie z miasta chcą pracować od 6.30, poza miastowi 6.00
Pracownik 16.09.2023, 19:22
Ciekawe co się zadziało w ciągu jednego ? Najpierw nie podpisują a na następny dzien podpisują ciekawe jaka byka karta przetargowa hm czy praca od 6 rano do końca października ? A jaka będzie kolejna karta przetargowa ? Czemu nikt nie rozmawia o kasie ?
zwykły robol 18.09.2023, 19:15
Wojtek a jak jest z z dodatkiem za "odpracowaną sobotę" na 2 zmianie na tygodniu, pytam bo doszły mnie słuchy nie oficjalne od kierownika że osoby które odpracowują na 2 zmianie na "tygodniu" to z banku "spadnie" 8h ale dodatku to już nie dostaną bo dodatek jest TYLKO za odrabianie w sobotę.

Ja to jest tak na serio???
Puchala_wojciech 19.09.2023, 6:25
Jest członkiem związku
Napisał 683 posty
Cytowany 451 razy
Oznaczony w 2 postach

Punkty: -19 (+1/-10)
zwykły robol napisał(a): Wojtek a jak jest z z dodatkiem za "odpracowaną sobotę" na 2 zmianie na tygodniu, pytam bo doszły mnie słuchy nie oficjalne od kierownika że osoby które odpracowują na 2 zmianie na "tygodniu" to z banku "spadnie" 8h ale dodatku to już nie dostaną bo dodatek jest TYLKO za odrabianie w sobotę.

Ja to jest tak na serio???
Odpracowując WDO "na tygodniu" na II zm. do każdej godziny dopłacany jest dodatek 32,50 (260:8). Przepracowując 8 godz. "na tygodniu" na II zm. dodatek jest 260 zł.
Gość 19.09.2023, 10:50
Puchala_wojciech napisał: Odpracowując WDO "na tygodniu" na II zm. do każdej godziny dopłacany jest dodatek 32,50 (260:8). Przepracowując 8 godz. "na tygodniu" na II zm. dodatek jest 260 zł.
Zaraz, zaraz jakie odrabianie na tygodniu? Panie Wojtku , w porozumieniu jest wyraźnie zapisane odpracowywanie tylko na 1 zmianie w sobotę. Zostaliśmy robole kolejny raz wydymani bez mydła!!!!!
Puchala_wojciech 19.09.2023, 11:29
Jest członkiem związku
Napisał 683 posty
Cytowany 451 razy
Oznaczony w 2 postach

Punkty: -19 (+1/-10)
Gość napisał(a): Zaraz, zaraz jakie odrabianie na tygodniu? Panie Wojtku , w porozumieniu jest wyraźnie zapisane odpracowywanie tylko na 1 zmianie w sobotę. Zostaliśmy robole kolejny raz wydymani bez mydła!!!!!
W porozumieniu jest tak jak napisałem, jeśli pracownik nie może odpracować w sobotę, po ustaleniu z kierownikiem może to zrobić "na tygodniu".
Gość 19.09.2023, 11:50
Puchala_wojciech napisał: W porozumieniu jest tak jak napisałem, jeśli pracownik nie może odpracować w sobotę, po ustaleniu z kierownikiem może to zrobić "na tygodniu".
pan kpi "po ustaleniu z kierownikiem", przecież to jest żart i to słaby.