Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
FAAB Więzienie
przez Gość, 30 czerwca 2026, 12:15 13
Gość 30.06.2026, 12:15
Ja mam takie pytanie, czy jeżeli nie ma na harmonogramie soboty pracującej, to czy ja muszę dzwonić łaskawie do kierownika który jest na zmianie przeciwnej i tłumaczyć się dlaczego nie mogę przyjść w ten dzień ?! Żałuje że to wogóle zrobiłam bo pół dnia litanii musiałam wysłuchiwać przez telefon! Że nie wiadomo, że zobaczymy itd a co to jest więzienie do jasnej cholery a my jesteśmy skazanymi do odbycia kary?! Następnym razem zgłaszam kordynatorowi wiodącemu i na tym się kończy. Nie mogę to nie mogę, a tłumaczyć się nie muszę. Proszę napisać jasno panie Wojtku żeby wielmożny kierownik jasno zrozumiał.
Napisane z wersji desktopowej
Puchala_wojciech 30.06.2026, 12:58
Jest członkiem związku
Napisał 730 postów
Cytowany 482 razy
Oznaczony w 2 postach

Punkty: -19 (+1/-10)
Gość napisał(a): Ja mam takie pytanie, czy jeżeli nie ma na harmonogramie soboty pracującej, to czy ja muszę dzwonić łaskawie do kierownika który jest na zmianie przeciwnej i tłumaczyć się dlaczego nie mogę przyjść w ten dzień ?! Żałuje że to wogóle zrobiłam bo pół dnia litanii musiałam wysłuchiwać przez telefon! Że nie wiadomo, że zobaczymy itd a co to jest więzienie do jasnej cholery a my jesteśmy skazanymi do odbycia kary?! Następnym razem zgłaszam kordynatorowi wiodącemu i na tym się kończy. Nie mogę to nie mogę, a tłumaczyć się nie muszę. Proszę napisać jasno panie Wojtku żeby wielmożny kierownik jasno zrozumiał.
Proszę o kontakt telefoniczny.
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Gość 6.07.2026, 18:55
Gość napisał(a): Ja mam takie pytanie, czy jeżeli nie ma na harmonogramie soboty pracującej, to czy ja muszę dzwonić łaskawie do kierownika który jest na zmianie przeciwnej i tłumaczyć się dlaczego nie mogę przyjść w ten dzień ?! Żałuje że to wogóle zrobiłam bo pół dnia litanii musiałam wysłuchiwać przez telefon! Że nie wiadomo, że zobaczymy itd a co to jest więzienie do jasnej cholery a my jesteśmy skazanymi do odbycia kary?! Następnym razem zgłaszam kordynatorowi wiodącemu i na tym się kończy. Nie mogę to nie mogę, a tłumaczyć się nie muszę. Proszę napisać jasno panie Wojtku żeby wielmożny kierownik jasno zrozumiał.
pracodawca może pracownika zmusić do nadgodzin tylko w sytuacji, gdy:

zachodzi konieczność prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia,
zachodzi konieczność usunięcia awarii,
jest to spowodowane szczególnymi potrzebami pracodawcy.

Praca w godzinach nadliczbowych nie może być normą w zakładzie pracy, wynikającą z zaplanowanych uprzednio harmonogramów pracy. Może być spowodowana tylko powyższymi przesłankami.
Napisane ze strony mobilnej
Gość 7.07.2026, 10:31
ale wy na wielu działach wyjecie i płaczecie, że nie ma nadgodzin, wy planujecie wprost, że w ty miesiącu będę miał 40 nadgodzin, po co ten fałszywy skowyt?
Gość 14.07.2026, 11:01
Gość napisał(a): pracodawca może pracownika zmusić do nadgodzin tylko w sytuacji, gdy:

zachodzi konieczność prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia,
zachodzi konieczność usunięcia awarii,
jest to spowodowane szczególnymi potrzebami pracodawcy.

Praca w godzinach nadliczbowych nie może być normą w zakładzie pracy, wynikającą z zaplanowanych uprzednio harmonogramów pracy. Może być spowodowana tylko powyższymi przesłankami.
Ma się to nijak do rzeczywistości w zakladzie. Musimy się tłumaczyć dlaczego nie możemy/nie chcemy robić w nadgodzinach/sobotach. Ale za to się nikt nie weźmie,zakładowa sielanka rządząca robi co chce.
Gość 27.08.2026, 20:56
Więzienie...
Hmm
Tylko więźniarki mają lepiej czują się jak na wakacjach.

Montaż 4.09.2026, 19:12
Panie Wojtku szybkie pytanie ? nie pracuje na faab ale do tego posta się podlaczylem.Gdzie mogę zgłosić mobbing zastraszanie i brak szacunku ? tylko nie chce w firmie bo się temat rozmyje. Czy są instytucje które się takimi rzeczami zajmują ?
Kazik 4.09.2026, 19:51
Gość napisał(a): Więzienie...
Hmm
Tylko więźniarki mają lepiej czują się jak na wakacjach.

Bo tak tam jest..
Są różne grupy pracowników.
Więźniarki - gwiazdy.. każdy wie jak się zachowują.
pracownik który uczciwie robi co do niego należy.
I takie które mogą wszystko bo mają specjalne względy.
To się dzieje wszędzie nie tylko na febb.

Puchala_wojciech 7.09.2026, 6:31
Jest członkiem związku
Napisał 730 postów
Cytowany 482 razy
Oznaczony w 2 postach

Punkty: -19 (+1/-10)
Montaż napisał(a): Panie Wojtku szybkie pytanie ? nie pracuje na faab ale do tego posta się podlaczylem.Gdzie mogę zgłosić mobbing zastraszanie i brak szacunku ? tylko nie chce w firmie bo się temat rozmyje. Czy są instytucje które się takimi rzeczami zajmują ?
Jeśli nie w firmie to PIP, później prawdopodobnie Sąd.
Gość 10.09.2026, 9:29
Kazik napisał(a): Bo tak tam jest..
Są różne grupy pracowników.
Więźniarki - gwiazdy.. każdy wie jak się zachowują.
pracownik który uczciwie robi co do niego należy.
I takie które mogą wszystko bo mają specjalne względy.
To się dzieje wszędzie nie tylko na febb.

Pierw to ktoś w końcu się powinien zająć tymi sztucznymi etatami tzw. sekretarek na działach takich np. Jak D10 czy D50 nieroby kordynatorzy mają asystentki jeszcze. Albo jak to jest że mają co na niektórych działach tyle ludzi że mogą wysyłać ich na okrągło za granicę w delegację , a gdzie nie gdzie osób brakuje