Członkowie NSZZ „Solidarność” mogą mieć wymierne korzyści z przynależności do Związku. Nie mówimy tu o świadczeniach statutowych, imprezach związkowych, doradztwa prawnego, bo to było od zawsze, ale o nowych przywilejach, które pojawiły się stosunkowo niedawno. Są to: rabaty na paliwa w stacjach Lotos (a prawdopodobnie wkrótce w stacjach Orlen – gdy obydwie te firmy się połączą), ubezpieczenia na preferencyjnych warunkach w PZU, a także korzystne warunki na kredyty w Banku PKO SA. Aby jednak z tych przywilejów korzystać należy posiadać legitymację związkową. Można ją uzyskać wypełniając stosowany druczek. Druczki można pobrać z naszej strony internetowej, w naszym biurze związkowym lub u wydziałowych przedstawicieli Związku. Wypełniony druczek należy dostarczyć do naszego biura. Każdy, kto posiada już legitymację otrzyma w przeciągu miesiąca lub dwóch kartę rabatową Lotosu oraz instrukcję jej aktywowania na stacji Lotos (w instrukcji podany jest PIN startowy). Najbliższa stacja Lotos znajduje się w Starachowicach na ul. Iłżeckiej. Posiadacz karty rabatowej może korzystać z niej na wszystkich stacjach Lotosu w Polsce.
Czw 4 Lut, 15:58