Za kilka godzin skończy się rok 2020, a znacznie nowy 2021. Tak jak co roku, w ostatnich godzinach starego roku, zastanawiamy się jaki ten nowy rok będzie i niestety mając na uwadze to, co się działo w roku odchodzącym możemy mieć uzasadnione obawy co do tego, że będzie on lepszy. Co by nie mówić to w rok 2021 wejdziemy ze starymi problemami, a więc z pandemią koronawirusa, sporami politycznymi, obawami o miejsca pracy, niepokojami społecznymi, wulgaryzacją postaw, itp. Wszystko to sprawia, że trudno o optymizm. Na szczęście życie niesie z sobą wiele nieprzewidzianych zdarzeń i zwrotów, dlatego należy mieć nadzieję, że zdarzy się coś, co diametralnie zmieni naszą rzeczywistość. Mam na myśli to, że będzie to zwrot ku lepszemu. Na nadchodzący Nowy Rok 2021 życzę wszystkim członkom i sympatykom NSZZ „Solidarność” dużo optymizmu, spełnienia marzeń i planów, spokoju, zdrowia i wszelkiej pomyślności. Przewodniczący NSZZ "Solidarność" Jan Seweryn
Czw 31 Gru 2020, 8:50