Tegoroczne Święta Bożego Narodzenia będą inne niż dotychczas i nie chodzi tu o brak śniegu, ale o sprawy o wiele poważniejsze. Myślę oczywiście o pandemii koronawirusa i związanych z tym różnego rodzaju ograniczeniach. Niestety nic nie zapowiada, że wkrótce będzie lepiej, a wprost przeciwnie wszystko wskazuje na to, że może być znacznie gorzej, bo mówi się o trzeciej, a nawet czwartej fali epidemii. Nie ma również spokoju w polityce, bo ci, którzy są w opozycji do obecnie rządzących, posuwają się do buntowania społeczeństwa. Skutkuje to zamieszkami na ulicach i profanacją najświętszych dla Polaków symboli patriotyzmu i wiary. W czasie, gdy oczekujemy Bożego Narodzenia prowadzone są działania mające na celu zalegalizowanie zabijania dzieci nienarodzonych. Czy to jest atmosfera do świętowania Bożego Narodzenia? Na pewno nie, ale czy to się komuś podoba czy nie Pan Jezus i tak się narodzi tak jak dwa tysiące lat temu. Wtedy też nie było łatwo. Miejmy wiarę w to, że to, co złe i podłe przeminie, a dobro znów zatriumfuje. Wszystkim członkom i sympatykom NSZZ „Solidarność” życzę spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia. Szczególne życzenia kieruję do związkowców z MAN BUS, PKC GROUP i APLEONA. Wesołych Świąt! Przewodniczący Jan Seweryn

Pon 21 Gru 2020, 18:05