W dniu dzisiejszym podpisane zostało porozumienie pomiędzy Zarządem APLEONA, a związkami zawodowymi, które ma na celu dostosowanie działalności firmy w obecnej, kryzysowej, sytuacji. Związki zgodziły się na wydłużenie okresu rozliczeniowego z jednego miesiąca do czterech miesięcy, a także do zmniejszenia w roku 2020 odpisu na Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych pod warunkiem, że świadczenia z owego Funduszu będą na poziomie ubiegłego roku. W roku 2020 odpis na każdego pracownika będzie wynosił 900 zł. Ze świadczeń zostali wyłączeni pracownicy, których dochód na członka rodziny przekracza 5 tysięcy złotych. Od kwietnia bieżącego roku premia miesięczna zostaje włączona do płacy zasadniczej pracowników. Tak, więc sprawa premii zostaje definitywnie zakończona, co oznacza, że teraz wszyscy pracownicy będą zatrudnieni na jednakowych zasadach, bo dotychczas było tak, że jedni premię mieli, a inni nie.
Pon 6 Kwi 2020, 14:10