Miasto:Rzym : Termin 13.10-18.10.2009 Transport:Autokar Profil wyjazdu:Pielgrzymka Wyżywienie:Śniadanie, Obiadokolacje Zakwaterowanie:Hotel Cena 990,00 zł - cena przy Postawieniu autokaru w KielcachCENA ZAWIERA: przejazd autokarem, 3 noclegi w hotelach **/*** w okolicach Rzymu, wyżywienie 2 razy dziennie (3 śniadania, 3 obiadokolacje), ubezpieczenie SIGNAL IDUNA NW (7 000 PLN) + KL (15 000 euro), opieka pilota. CENA NIE ZAWIERA: biletów wstępów do zwiedzanych obiektów, wjazdów do miast, przewodników lokalnych, biletów komunikacji miejskiej, słuchawek, itp. - ok. 70 EURO/osoby (płatne u pilota w autokarze), napoi do obiadokolacji.RAMOWY PROGRAM Pielgrzymki 1.DZIEÑ Wyjazd Wyjazd z Kielc (godzina i miejsce do uzgodnienia ) w kierunku granicy polsko-czeskiej. Następnie nocny przejazd przez Austrię. 2. DZIEÑ Padwa W godzinach rannych przyjazd do Padwy. Po spacerze, zobaczymy Bazylikę św. Antoniego. W godzinach popołudniowych przejazd do hotelu w okolicach Rzymu, zakwaterowanie. Czas wolny, obiadokolacja. Nocleg. 3.DZIEÑ Watykan Po śniadaniu wyjazd do Watykanu. Uczestnictwo we Mszy Świetej, Nawiedzimy grób Ojca Świętego Jana Pawła II. Czas wolny na indywidualne zakupy. Po południu zwiedzanie bazyliki Św.Jana na Lateranie, Bazylikę Santa Maria Maggiore, Świete Schody . Przyjazd do hotelu, obiadokolacja, nocleg 4.DZIEÑ Rzym Rano po śniadaniu przejazd do Rzymu Nawiedzimy Bazylikę św. Pawła za Murami, bezcenny przykład wczesnośredniowiecznej architektury chrześcijańskiej. Zobaczymy także część klasyczną miasta: cyrk Flawiusza czyli Koloseum oraz Centralny Punkt Starożytnego Rzymu - Forum Romanum i Kapitol. Wieczorem przejazd do hotelu, obiadokolacja, nocleg5.DZIEÑ Rzym Po śniadaniu dalsze zwiedzanie Rzymu. W programie: Rzym barokowy czyli słynne place i fontanny Rzymu: Piazza Navona z Fontanną Czterech Rzek, Panteon, Fontannę Di Trevi, Plac Hiszpański, Schody Hiszpańskie, Kościół św. Agnieszki. Po południu zobaczymy Katakumby, zaliczane do najważniejszych zabytków kultury wczesnochrześcijańskich oraz kościółek Quo Vadis. W godzinach wieczornych udamy się w drogę powrotną do kraju. 6.DZIEÑ Polska Powrót do Polski w godzinach popołudniowych. Dodatkowe informacje i zapisy w biurze Komisji Międzyzakładowej NSZZ "Solidarność" do 31 sierpnia 2009r.
Śr 5 Sie 2009, 8:20