Komisja NSZZ „Solidarność” MAN Bus w Starachowicach organizuje 2 dniową wycieczkę w Beskidy. (Jeden dzień po stronie Czech). Wycieczka ma się odbyć 15-16 czerwiec (sobota, niedziela) 2024r. Koszt wycieczki to 600 zł od osoby, dla Członka Związku NSZZ „Solidarność” dofinansowanie 300 zł. Ilość osób ograniczona do 55 (ilość miejsc w autokarze), decyduje kolejność zgłoszeń. Chętnych podczas zapisu na wycieczkę (W Biurze Związku) prosimy o opłatę kosztów wycieczki. Prosimy o zapisy i wpłatę do 3 czerwca 2024r.
Program wycieczki:
Dzień 1
Żwirowisko – miejsce katastrofy Żwirka i Wigury
Koprzywnica – muzeum samochodów Tatra
Sztramberk – morawskie Betlejem, spacer po miasteczku, wejście na ruiny zamku – panorama, wejście na wieżę widokową, czas wolny na lunch/kawę. Nowy Jiczin lub Frydek Mistek – krótki spacer.
Wieczorem biesiada w góralskiej kolybie przy kapeli góralskiej.
Dzień 2
Wisła, Istebna/Koniaków
Spacer po centrum Wisły – aleja gwiazd sp[ortu, amfiteatr, park miniatur, czekoladowy Małysz.
Zwiedzanie skoczni A. Małysza – taras widokowy z widowni. Przejazd wzdłuż Rezydencji Prezydenckiej na Zadnim Groniu, wizyta w Dolnym Zamku.
Istebna – Chata Kawuloka – prelekcja w gwarze górali śląskich. Prezentacja instrumentów pasterskich i sprzętów góralskich.
Koniaków – muzeum koronki, centrum pasterskie(zagroda z owcami, sery góralskie, sklep z pamiątkami).

Puchala_wojciech
Śr 22 Maj, 7:22