Zarząd MAN Bus Sp. z o. o. W związku z planowanym zwolnieniem 860 osób Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” w MAN Bus Sp. z o. o. wnioskuje o: 1. Uruchomienie programu dobrowolnych odejść, co wiąże się z finansową zachętą do zgłaszania się do odejścia z firmy. Pracownikom tym należy zaoferować nie mniej niż sześciokrotność dotychczasowego wynagrodzenia. Oferta ta powinna być skierowana do wszystkich pracowników firmy, bez względu na formę zatrudnienia. 2. Wypłatę pracownikom wytypowanym do zwolnienia dodatkowej odprawy w wysokości nie mniejszej niż sześciokrotność dotychczasowego wynagrodzenia. 2. Do 10 grudnia 2022 r poinformować pracowników przewidzianych do zwolnienia (w tym również tych, którym umowy o pracę nie będą przedłużone), od kiedy firma ma zamiar zakończyć z nimi współpracę. 3. Pracownikom, którzy zadeklarują chęć wyjazdu do pracy do Niepołomic i na Słowację zapewnić stałe miejsca pracy i bezpłatne zakwaterowanie. Za Komisję Międzyzakładową Przewodniczący Jan Seweryn

Wt 22 Lis, 17:42