W dniach 2 i 3 września odbędzie się wycieczka do Torunia zorganizowana dla członków „Solidarność”. Program wycieczki: 02.09.2022r. Zakwaterowanie i obiad. Zwiedzanie Torunia. Rejs statkiem. Kolacja z muzyką. 03.09.2022r. Śniadanie. Zwiedzanie Torunia. Obiad. Biesiada piernikowa (Wypiek i degustacja pierników oraz degustacja miodów pitnych). Podczas zwiedzania można będzie obejrzeć między innymi: bramy i baszty miejskie, mury obronne, spichlerze, Krzywą Wieżę, Bramę Klasztorną, Stary Rynek z Ratuszem i pomnikiem Mikołaja Kopernika, Dwór Artusa, Dom Eskenów, Dom Mikołaja Kopernika, Kamienicę Pod Gwiazdą, gotyckie obiekty sakralne – Katedrę Św. Janów, Kościół NMP, pomniki Starego Miasta, Aleję Gmerków, Piernikową Aleję Gwiazd, ruiny zamku krzyżackiego. Koszt wycieczki to: 550zł. Dla członków NSZZ „Solidarność” koszt wycieczki wynosi 350zł. Zapisy w biurze związkowym. Opłata przy zapisie.

Śr 20 Lip, 19:02