Członków NSZZ „Solidarność” informujemy, że od 3 stycznia 2022 roku wznawiamy normalne funkcjonowanie naszego biura związkowego. Jak wiadomo w ostatnich dwu miesiącach biuro było nieczynne lub funkcjonowało w bardzo ograniczonym zakresie. Było to spowodowane chorobą (COVID), jakiej ulegli etatowi członkowie Związku. Biuro funkcjonuje tak jak dotychczas w godzinach 6.30 – 14.30. Jedynie w dniu 7 stycznia biuro będzie nieczynne gdyż w MAN dzień ten jest wolny. Od 3 stycznia rozpoczynamy wydawanie talonów i kalendarzy. Członkowie „Solidarności” z MAN, PKC i APLEONA powinni odbierać je osobiście w godzinach pracy biura. Związkowców z PKC informujemy, że tak jak w poprzednich latach talony będzie można odbierać w PKC. W zakładzie na ulicy Radomskiej talony dla I i II zmiany będziemy wydawać w dniu 10 stycznia od godziny 12.30 do godziny 15.00 w jadalni przy dawnej placówce motorów. Zmian III może odbierać talony w dniu następnym, 11 stycznia, w godzinach 6.00 – 7.00. W hali na ulicy Składowej talony będą wydawane w dniu 10 stycznia na stołówce w godzinach 11.00 – 11.30. Szczegółowe informacje pojawią się wkrótce na naszych tablicach związkowych. Talony mają ponad roczną ważność, dlatego można je będzie odbierać w każdym innym terminie.
Nie 2 Sty, 16:54