W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie związków zawodowych z prezesem MAN Bus Münürem Yavuzem podczas, którego omawiano sprawę podwyżki płac w firmie. NSZZ „Solidarność” ponowił swoje postulaty, a więc podwyżkę płacy o 200 zł od lipca, wypłacenie bonusu 1000 zł. i włączenie do płacy zasadniczej premii z tytułu produktywności. Postulatów tych nie poparli ZZ „Metalowcy” i ZZiT, którzy nie zgodzili się na podpisanie wspólnego stanowiska. Prezes Yavuz był niezadowolony z tego, że „Solidarność” informuje władze wyższe MAN-a i Volkswagen-a o tym, co się dzieje w firmie. Prezes stwierdził, że postulaty „Solidarności” są nie do spełnienia, ale wyszedł z nową propozycją, która jednak w części pokrywa się z oczekiwaniami Związku. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że nie ma już mowy o elastycznym czasie pracy na rok przyszły. Przewodniczący „Solidarności” Jan Seweryn zawnioskował, aby Zarząd przedstawił swoje propozycje na piśmie. Pismo z nowymi propozycjami wpłynęło po kilku godzinach. Teraz zajmie się nim Komisja Międzyzakładowa i po przedyskutowaniu ustosunkuje się do niego. Spotkanie Komisji zaplanowane jest na poniedziałek na godzinę 14.00.
Pt 2 Lip, 19:52