|
| Monter |
22.12.2023, 19:53
|
|
|
|
Mam pytanie do przewodniczącego solidarności i właściwie do metalowców też bo wiem że jest na tym forum i to czyta. Mianowicie tak chełpicie się tym że walczycie o polepszenie warunków pracy w MAN, a co z PKC? Z tego co mi wiadomo to u nas również są związki i tych waszych walk i zaangażowania o polepszenie warunków pracy u nas nie widać. Panie Wojtku przyjeżdża Pan czasem na ulicę Składową i widzi jakie są warunki pracy. W toalecie nie ma zimnej wody, z dachu każdego razu cieknie przy większym deszczu jest tego dużo żeby wymieniać, więc kieruję pytanie do ciebie jak i przewodniczącego metalowców dlaczego nie walczycie o polepszenie warunków pracy na ulicy Składowej? Czy w MANie również są dziurawe dachy, a w łazienkach nie ma ciepłej wody? Odpowiem bo może ktoś nie wie- NIE MA. Więc o co chodzi?
|
 Napisane z wersji desktopowej
|
| Puchala_wojciech
|
27.12.2023, 9:46
|
|
|
Jest członkiem związku
Napisał 673 posty
Cytowany 448 razy
Oznaczony w 2 postach
Punkty: -19 (+1/-10) |
Monter napisał(a):
Mam pytanie do przewodniczącego solidarności i właściwie do metalowców też bo wiem że jest na tym forum i to czyta. Mianowicie tak chełpicie się tym że walczycie o polepszenie warunków pracy w MAN, a co z PKC? Z tego co mi wiadomo to u nas również są związki i tych waszych walk i zaangażowania o polepszenie warunków pracy u nas nie widać. Panie Wojtku przyjeżdża Pan czasem na ulicę Składową i widzi jakie są warunki pracy. W toalecie nie ma zimnej wody, z dachu każdego razu cieknie przy większym deszczu jest tego dużo żeby wymieniać, więc kieruję pytanie do ciebie jak i przewodniczącego metalowców dlaczego nie walczycie o polepszenie warunków pracy na ulicy Składowej? Czy w MANie również są dziurawe dachy, a w łazienkach nie ma ciepłej wody? Odpowiem bo może ktoś nie wie- NIE MA. Więc o co chodzi?
Problemy z warunkami pracy są w każdym zakładzie, Związek Zawodowy NSZZ Solidarność te problemy zgłaszamy na każdym spotkaniu z przedstawicielami pracodawcy tak w MAN jak i w PKC. Problemy w łazienkach na ul. Składowej zgłaszaliśmy prawie na każdym spotkaniu. Pani Dyrektor obiecała się tym zająć.
|
|
| Reklama |
|
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
|
| Gość |
27.12.2023, 11:51
|
|
|
|
Puchala_wojciech napisał:
Problemy z warunkami pracy są w każdym zakładzie, Związek Zawodowy NSZZ Solidarność te problemy zgłaszamy na każdym spotkaniu z przedstawicielami pracodawcy tak w MAN jak i w PKC. Problemy w łazienkach na ul. Składowej zgłaszaliśmy prawie na każdym spotkaniu. Pani Dyrektor obiecała się tym zająć.
Toś mnie pocieszył. Zgłaszać to mozan co dzień ale co z efektami. Zero. To trzeba zgłosić do PIP. Jak nie wiesz jak to się robi to zapytaj tych co wiedzą a nie opowiadaj głupot.
|
 Napisane ze strony mobilnej
|
| Pracownik. |
28.12.2023, 18:28
|
|
|
|
Problemy są zgłaszane na każdym spotkaniu cyklicznym. Jestem pracownikiem na składowej od dawna i nie przypominam sobie żeby nie było cieplej wody w toalecie więc tu chyba lekka przesada, jeśli chodzi o stołówkę że na tyle osób jest za mała było to zgłaszane wielokrotnie. Nie stety bez większych postępów ze strony zarządu pkc żeby zrobić coś w tym kierunku.
|
|
| Gość |
29.12.2023, 15:37
|
|
|
|
Pracownik. napisał(a):
Problemy są zgłaszane na każdym spotkaniu cyklicznym. Jestem pracownikiem na składowej od dawna i nie przypominam sobie żeby nie było cieplej wody w toalecie więc tu chyba lekka przesada, jeśli chodzi o stołówkę że na tyle osób jest za mała było to zgłaszane wielokrotnie. Nie stety bez większych postępów ze strony zarządu pkc żeby zrobić coś w tym kierunku.
To chyba pracowniku nigdy nie byłeś w łazienkach na górze bo tam nigdy ciepłej wody nie było !!!
|
|
| Gość |
30.12.2023, 8:59
|
|
|
|
Monter napisał(a):
Jak nie walczą o lepsze warunki ? Przecież kostka brukowa będzie nowa, nowe okna? a o pracowników nie warto walczyć. N8e wspominając o coraz niższych pensjach
|
|
| Składowa |
2.01.2024, 13:43
|
|
|
|
Pracownik. napisał(a):
A byłeś/aś w kontenerach od strony palcówki Renault? Tam nie ma ciepłej wody dobry rok. Ludzie mają iść przez cały zakład do łazienki żeby się załatwić i umyć ręce ciepłą wodą?
|
|
| Gość |
2.01.2024, 13:46
|
|
|
|
Puchala_wojciech napisał:
To może warto to zgłosić do PIPu skoro olewają twoje zgłoszenia? Z tego co mi wiadomo to są regulacje prawne co do odległości oraz ilości toalet przypadających na ilość pracowników nie mówiąc o ciepłej wodzie która powinna być zawsze. Jak nie jesteś w stanie nic zrobić Panie przewodniczący to zlikwiduj związki w PKC skoro sobie nie radzisz.
|
|
| Gość |
2.01.2024, 13:51
|
|
|
|
Gość napisał(a):
Jak nie walczą o lepsze warunki ? Przecież kostka brukowa będzie nowa, nowe okna? a o pracowników nie warto walczyć. N8e wspominając o coraz niższych pensjach
Związki są tylko na papierze, zero jakiegokolwiek polepszenia warunków na składowej, nic nie robią.
|
|
| Puchala_wojciech
|
3.01.2024, 6:27
|
|
|
Jest członkiem związku
Napisał 673 posty
Cytowany 448 razy
Oznaczony w 2 postach
Punkty: -19 (+1/-10) |
W tych kontenerach zamontowane są przepływowe podgrzewacze wody, jeśli brak ciepłej wody no może jest uszkodzony i należy zgłosić do bezpośredniego przełożonego.
|
|