Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
podwyżki 2025
przez dzięki miłości biedny jest bogaty, 2 grudnia 2024, 21:28 85
Gość 8.01.2025, 8:35
Gość napisał(a): Ty np. Bys miał o,25 głosu bo według mnie pisząc takie brednie jesteś cwiercmozgiem. Ktoś wyżej dobrze napisal procentowe podwyżki nie są sprawiedliwe. A co do którejś odpowiedzi że trzeba się było uczyc i iść na kierownika pokaz mi tych wielce wykształconych kierowników. Jakby niepodpier... . Innych i w dupe wchodzili przełożonym byli by nikim
Niesprawiedliwe! Podwyrzki powinny być ruwne dla wszystkich. Wszystkim po tyle samo
Napisane ze strony mobilnej
Nie kierownik 8.01.2025, 14:46
Na tym etapie zatrudnienia podwyżki powinny być kwotowe byłoby bardziej rozsądne może niesprawiedliwe ale ta przepaść między najwięcej zarabiającymi a dołem byłaby zachowana.
Natomiast co do nauki /wykształcenia/ to rządzących kierowników z wykształceniem wyższym technicznym policzysz na palcach jednej ręki studia dzienne nie płatne a nawet colegium t..... .Będzie jak zawsze góra nie pozwoli aby m..... zarobkowo się zbliżył.
Post edytowany przez Puchala_wojciech (8.01.2025, 15:36)
Napisane z wersji desktopowej
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
KM 8.01.2025, 17:31
Każdemu według potrzeb!
spawacz Manowski 12.01.2025, 21:32
W dniu 9 stycznia br. miało być spotkanie ZZ z Zarządem na temat podwyżek. Czy było , czy zapadły jakieś ustalenia? Jeśli dalej będzie to tak kulawo szło, to wielu z nas będzie miało angaże niższe od najniższej płacy. Czy naprawdę MAN dąży do takiej sytuacji?
Gość 13.01.2025, 20:23
I widzisz jaki ty g.... jesteś chciałeś zaistnieć podburzyć ludzi a ci nie wyszło każdy wie co zostało ustalone, czyli nic zwiazki nie godzą się na propozycje mana. A co do głupiego twojego toku myślenia to jeżeli wzrosła najnizsza krajowa to jeśli masz poniżej tej kwoty to z automatu ci ja zrownaja
Post edytowany przez Puchala_wojciech (14.01.2025, 6:35)
Marian 16.01.2025, 13:29
No i co tu taka cisza nikt się nie odezwie na kolejne plucie nam w twarz tymi ich propozycjami. To już nawet nie jest śmieszne tylko zenujace. Tyle robimy dla tej firmy. A oni traktują nas jak smieci. Ale cóż nie będzie w tym zakładzie dobrze bo ludzie wola o pasze która nas żywią się kłócić a nie o pieniądze które nam się należą. Najmniej 300 najwięcej 800 wyrównajcie na 600 dla wszystkich i w porządku. Premie inwidualne od lipca hahhah a dlaczego nie za 5 lat też powinny być od stycznia.
Artur 16.01.2025, 16:45
Żałosne te propozycje zarządu... Podwyżki indywidualne od lipca? Z jakiej racji ludzie pracują po kilka lat na najniższych grupach w zeszłym roku w ogóle takowych podwyżek nie bylo. Druga sprawa że podwyżki powinny być kwotowo równo dla wszystkich dajmy na to 500zl bylo by uczciwie, a nie ze jeden dostanie 300 drugi 800 inflacja dotyka nas wszystkich tak samo więc czemu jeden ma dostać więcej drugi mniej...
gość 17.01.2025, 10:21
Artur napisał(a): Żałosne te propozycje zarządu... Podwyżki indywidualne od lipca? Z jakiej racji ludzie pracują po kilka lat na najniższych grupach w zeszłym roku w ogóle takowych podwyżek nie bylo. Druga sprawa że podwyżki powinny być kwotowo równo dla wszystkich dajmy na to 500zl bylo by uczciwie, a nie ze jeden dostanie 300 drugi 800 inflacja dotyka nas wszystkich tak samo więc czemu jeden ma dostać więcej drugi mniej...
Zgadzam się
hardy oponent 17.01.2025, 10:28
Artur napisał(a): Żałosne te propozycje zarządu... Podwyżki indywidualne od lipca? Z jakiej racji ludzie pracują po kilka lat na najniższych grupach w zeszłym roku w ogóle takowych podwyżek nie bylo. Druga sprawa że podwyżki powinny być kwotowo równo dla wszystkich dajmy na to 500zl bylo by uczciwie, a nie ze jeden dostanie 300 drugi 800 inflacja dotyka nas wszystkich tak samo więc czemu jeden ma dostać więcej drugi mniej...
a inflacja jest procentowa czy kwotowa?
dlaczego zarabiajc wiecej mam dostac procentowo mniej (wg podwyzek kwotowych),tracac tym samym wzgledem inflacji?
Czy to moja wina, ze zarabiacie malo? Ktos was zmusza do pracy za "marne grosze"? Polska jest jeszcze wolnym krajem i macie prawo zatrudnic sie na stanowisko, na ktorym sa wieksze zarobki. Nie musi to byc MAN.

Ale lepiej plakac jak to mi zle. Jak to mi sie zycie nie udalo i te wstretne HRy czy inzyniery dostaja wiecej. To ja powienienem zarabiac najwiecej bo moja praca jest najwazniejsza.
Wasza mentalnosc ogranicza sie do odbicia na czytniku i do sklepu po malpke + paczke fajek. To jest szczyt waszych ambicji.
Gość 17.01.2025, 10:48
hardy oponent napisał(a): a inflacja jest procentowa czy kwotowa?
dlaczego zarabiajc wiecej mam dostac procentowo mniej (wg podwyzek kwotowych),tracac tym samym wzgledem inflacji?
Czy to moja wina, ze zarabiacie malo? Ktos was zmusza do pracy za "marne grosze"? Polska jest jeszcze wolnym krajem i macie prawo zatrudnic sie na stanowisko, na ktorym sa wieksze zarobki. Nie musi to byc MAN.

Ale lepiej plakac jak to mi zle. Jak to mi sie zycie nie udalo i te wstretne HRy czy inzyniery dostaja wiecej. To ja powienienem zarabiac najwiecej bo moja praca jest najwazniejsza.
Wasza mentalnosc ogranicza sie do odbicia na czytniku i do sklepu po malpke + paczke fajek. To jest szczyt waszych ambicji.
Twój post jest żałosny!!!