Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
Zwolnienia Polaków a zostawianie obcokrajowców
przez Polak, 2 grudnia 2024, 5:41 9
Polak 2.12.2024, 5:41
Witam co to za sens zwalniając Polaka który ma rodzinę i dzieci na utrzymaniu a zostawiając sobie obcokrajowców mowa o spawalni!!!!
Napisane z wersji desktopowej
SpawaczManowski 2.12.2024, 14:34
Polak napisał(a): Witam co to za sens zwalniając Polaka który ma rodzinę i dzieci na utrzymaniu a zostawiając sobie obcokrajowców mowa o spawalni!!!!
A jaki sens jest trzymania kogoś kto się nie nadaje do pracy w zamian za zwolnienie kogoś kto się do tej pracy nadaje? Wolałbyś w swojej firmie trzymać Polaka partacza czy zatrudnić kogoś innej narodowości który jest bardziej wydajny, opłacalny i nie ma z nim problemów? Jeśli chodzi o spawalnie to pełno jest takich partaczy co trzymają tylko stołki i nie dopuszczają nowych, którzy są wydajniejsi i ambitniejsi, nie mówiąc tylko o obcokrajowcach.
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Gość 2.12.2024, 14:37
Polak napisał(a): Witam co to za sens zwalniając Polaka który ma rodzinę i dzieci na utrzymaniu a zostawiając sobie obcokrajowców mowa o spawalni!!!!
Z tego co wiem to są nieprzedłużane umowy, a nie zwolnienia a to jest różnica.
Gość 3.12.2024, 12:24
A to jego problem, że ma dzieci
Napisane ze strony mobilnej
Gość 4.12.2024, 13:15
Wydaje mi się że próbujesz nakręcić spirale złych komentarzy ale jakoś nie podlapano twojego toku myślenia.Widac nie masz żadnego pojęcia czym kieruje się pracodawca.Gdybys pracowałza granicą pewnie byś to zrozumiałUwazasz że np.W Anglii czy Holandii nie zwalniają Anglików czy Holendrów a zostawiają Polaków?To normalne
Polak 5.12.2024, 9:29
Gość napisał(a): Wydaje mi się że próbujesz nakręcić spirale złych komentarzy ale jakoś nie podlapano twojego toku myślenia.Widac nie masz żadnego pojęcia czym kieruje się pracodawca.Gdybys pracowałza granicą pewnie byś to zrozumiałUwazasz że np.W Anglii czy Holandii nie zwalniają Anglików czy Holendrów a zostawiają Polaków?To normalne
Akurat za granicą przesiedziałem bardzo długi czas
Gość 5.12.2024, 14:36
Gość napisał(a): Wydaje mi się że próbujesz nakręcić spirale złych komentarzy ale jakoś nie podlapano twojego toku myślenia.Widac nie masz żadnego pojęcia czym kieruje się pracodawca.Gdybys pracowałza granicą pewnie byś to zrozumiałUwazasz że np.W Anglii czy Holandii nie zwalniają Anglików czy Holendrów a zostawiają Polaków?To normalne
Dokładnie, gość jest pewnie zwykłym partaczem któremu nie przedłużyli umowy i daje upust swojej nienawiści do obcokrajowców. A to, że ma dzieci czy rodzinę to kogo to obchodzi? To jest prywata która nie powinna przekładać się na pracę. Współczuję jego rodzinie i dzieciom, że je angażuje i traktuje jako tarcza obronna do tego bo mu nie przedłużyli umowy. Pracodawca ma go na rękach nosić i kazać nic nie robić bo ma rodzinę i dzieci? To już nawet nie jest zabawne tylko przykre jak nisko może upaść człowiek, tonący brzytwy się chwyta...
MANowiec 5.12.2024, 14:38
Polak napisał(a): Akurat za granicą przesiedziałem bardzo długi czas
To po co wróciłeś, stamtąd też cię zwolnili?
Polak 9.12.2024, 13:10
MANowiec napisał(a): To po co wróciłeś, stamtąd też cię zwolnili?
Nie zwolnili mnie