|
| Hala9 |
13.11.2024, 14:39
|
|
|
|
Gość napisał(a):
A ktoś Ci kaze przychodzic w sobote ze tak płaczesz.
Pierwszy dzień tu pracujesz, że nie wiesz jak wygląda ta dobrowolność do przyjścia w sobotę? Później wyrzuty ze strony kierownika, koordynatorów. Ciężej coś załatwić, wszystko jest specjalnie utrudniane jako odwet za to, że nie każdy chce i może przychodzić w soboty nie mówiąc o niedzielach. Tak samo wyglądają nadgodziny, po co my na nich jesteśmy skoro głównie na nadgodzinach jest potrzebna jakość i przełączenie/ibis?
|
 Napisane z wersji desktopowej
|
| Gość |
14.11.2024, 15:11
|
|
|
|
Hala9 napisał(a):
Pierwszy dzień tu pracujesz, że nie wiesz jak wygląda ta dobrowolność do przyjścia w sobotę? Później wyrzuty ze strony kierownika, koordynatorów. Ciężej coś załatwić, wszystko jest specjalnie utrudniane jako odwet za to, że nie każdy chce i może przychodzić w soboty nie mówiąc o niedzielach. Tak samo wyglądają nadgodziny, po co my na nich jesteśmy skoro głównie na nadgodzinach jest potrzebna jakość i przełączenie/ibis?
No ale kolego przeciez coś zwiazki ustaliły jeśli ktoś będzie zmuszany do pracy w soboty czy niedziele ma być to zgłoszone do związków no i jak to prawda ma być rozwiązane porozumienie. Tylko nie bać się a zgłaszać zobaczymy czy zwiazki dotrzymają slowa.
|
 Napisane ze strony mobilnej
|
| Reklama |
|
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
|
| Gość |
15.11.2024, 16:40
|
|
|
|
Gość napisał(a):
No ale kolego przeciez coś zwiazki ustaliły jeśli ktoś będzie zmuszany do pracy w soboty czy niedziele ma być to zgłoszone do związków no i jak to prawda ma być rozwiązane porozumienie. Tylko nie bać się a zgłaszać zobaczymy czy zwiazki dotrzymają slowa.
Ha, ha, ha. Oj naiwny, naiwny.
|
|
| Gość |
18.11.2024, 10:29
|
|
|
|
Gość napisał(a):
Ha, ha, ha. Oj naiwny, naiwny.
Nie jestem naiwny tylko ja wiem ze nic z tym nie zrobią nawet Wojtek się nie wypowiedział na ten temat jak zwykle
|
|
| Puchala_wojciech
|
18.11.2024, 10:34
|
|
|
Jest członkiem związku
Napisał 686 postów
Cytowany 453 razy
Oznaczony w 2 postach
Punkty: -19 (+1/-10) |
Gość napisał(a):
Nie jestem naiwny tylko ja wiem ze nic z tym nie zrobią nawet Wojtek się nie wypowiedział na ten temat jak zwykle
Proszę podać dział na którym dochodzi kierownik zmusza do przyjścia do pracy w sobotę lub niedzielę. Telefonicznie.
|
|
| Monter |
18.11.2024, 14:56
|
|
|
|
A ja mam pytanie jaką normę wykonuje pracownik który przychodzi w Sobote i niedziele w porównaniu do normy którą robi od poniedziałku do piątku? Bo z tego co widzę to każdy sobie przychodzi posiedzieć
|
|
| Gość |
19.11.2024, 22:49
|
|
|
|
Hala9 napisał(a):
Kolejna sobota stracona... Czy ktoś w końcu zrobi z tym porządek i przywróci pracę od poniedziałku do piątku?
Nie wierzę,że ktoś kogoś zmusza do pracy w sobotę czy niedzielę !Po drugie jak chowasz się po kiblach albo innych zakamarkach to świadczy o tym że unikasz sam pracy bo ci się robić nie chce.Jeden kierownik czy koordynator nie będzie biegał za tobą po całym zakładzie i cię szukał!!a ty jak twierdzisz że nie ma pracy w te dni to się grubo mylisz,pracy jest ogrom,aut do popraw,dokładek jest dużo,widocznie jestes jednym z tych co robisz jedna robotę i innej się nie chycisz bo nie do ciebie to należy albo powiesz że nie umiesz ot i cała prawda.Jak byś miał trochę chęci i ochoty to byś robił a nie czekał aż ci ktoś wskaże palcem co masz robić.Po trzecie albo jesteś osobą która nie chodzi w soboty albo niedzielę i cię piorun strzela że ktoś może zarobić parę przysłowiowych groszy a Ty nie.Wiec nie opowiadaj głupot .Zmobilizuje się i weź się do roboty.
|
|
| gość |
20.11.2024, 8:57
|
|
|
|
Puchala_wojciech napisał:
Proszę podać dział na którym dochodzi kierownik zmusza do przyjścia do pracy w sobotę lub niedzielę. Telefonicznie.
Panie Puchała a co z kołowrotkami na H10 ich działanie to tragedia ?
|
|
| Puchala_wojciech
|
20.11.2024, 9:20
|
|
|
Jest członkiem związku
Napisał 686 postów
Cytowany 453 razy
Oznaczony w 2 postach
Punkty: -19 (+1/-10) |
gość napisał(a):
Panie Puchała a co z kołowrotkami na H10 ich działanie to tragedia ?
Dziś otrzymaliśmy informację, że serwis ma naprawić 26 listopada.
|
|
| Gość |
30.11.2024, 15:09
|
|
|
|
Wizjoner napisał(a):
Nie rozumiem jak ktoś was moze zmusić do przyjścia w sobotę a tym bardziej niedzielę skoro nie ma żadnej potrzeby. Skoro przychodzicie i nic nie mówicie to najwidoczniej wam to pasuje. Rekordziści mają już po kilka niedziel z rzędu. Znowu pójdzie fama w eter , że na manie zarabia się krocie za nic nie robienie. Tym oto sposobem dojdzie do masakrycznej rzezi pod koniec listopada. W powietrzu już wisi swąt masowych zwolnień. A piękne bajki opowiadane przed związki i przełożonych to tylko sen na jawie.
Przyjdzie jak grom z jasnego nieba w najmniejoczekiwanyn momencie, i jeszcze pod koniec zmiany z trybem natychmiastowym tak aby drugiego dnia przyjsc i tylko sie rozliczyc, takie wlasnie byly zwolnienia w styczniu, lutym, marcu, kwietniu i maju w 2023 roku.
|
|