Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
Produkcja
przez Gość, 21 października 2024, 16:11 45
Gość 31.10.2024, 12:43
Kaskader napisał(a): Jakie urlopy nie zgadzajcie się na odbieranie urlopów zakład robi z wami co chce. Limit waszych urlopów do dysponowania na ten rok zarząd już wykorzystał. Teraz niech płaci wam przestojowe. Jednym każe wykorzystać urlopy drudzy będą na przestojowym 100% płatnym a trzecim każe dymać za te same pieniądze. Ten zakład już tak upadł nisko że po raz kolejny potwierdza to że jesteśmy dla nich tylko robolami To samo będzie między świętami Bożego Narodzenia 3/4 zakładu będzie siedzieć na wolnym oprócz hali 9 gdzie bedą poprawiać autobusy po całym zakładzie i co z tego będą mieli a wielkie nic! Rzucą spadochroniarzy z innych działów na halę 9 i będą myśleli że lalki autobusy będą schodziły. Teraz przewodniczacy wszystkich związków pokażcie na co was stać i wywalczcie coś dla ludzi bo koniec roku się zbliża i już kierownictwo trzęsie portkami że premii na koniec roku nie bedzie. P.S odblokujcie wyjazd koło milenii bo nie da się tak dalej wyjeżdzać z parkingu co wy żeście najlepszego zrobili gorszego burdelu na mieście nie ma jak wyjazd z parkingu MAN wstydźcie sie przewodniczący związków zawodowych bo to wy przyłozyliscie łape że ruch się tak odbywa!
Między jakimi świętami bożego narodzenia? O czym ty piszesz? Świeta to dwa dni po sobie 25 i 26 grudzień.
Napisane z wersji desktopowej
Gość 31.10.2024, 14:46
Hsuner napisał(a): Hehehe po części masz rację. To prawda , że tak zwąchałem się z kierownikiem że wrzucił mnie na tak banalna robotę , że niekiedy mi jest po prostu wstyd. Nie krece śruby , ale zaciskam doslownie jedna rapende. Zajmuje mi to 3 sekundy resztę taktu bajerka i luz. Mega mi to odpowiada. Dzięki temu jestem bardziej skupiony na własnych biznesach , a najlepsze jest to że mam bardzo wysoka grupę zaszeregowania. Za robotę gdzie mogły by to robić dzieci. A ty dalej się ciekach o umiejętnościach ;) wykaz się na produkcji , będą bić ci brawa , trzymaj urlopy i ryp 15 operacji naraz hehehe i tak biorę więcej od ciebie. Żal.
Haha dokładnie, nie wiem czym się chwalić że się ma zapierdziel. Ja na 7B siedzę sobie przed komputerem w ciepłym miejscu i uzupełniam tylko tabelki, a za mną dymają na najniższych stawkach w pocie czoła, myślę że ten osobnik jest jednym z tych
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Gość 1.11.2024, 17:32
Każdy ....... ....... jest bardziej domyślny niż ty że wolne między świetami jest między Bożym Narodzeniem a Sylwestrem!
Post edytowany przez Puchala_wojciech (3.11.2024, 16:49)
Napisane ze strony mobilnej
... 3.11.2024, 17:47
Monter napisał(a): Ja mam tylko pytanie jedno. Dlaczego znowu "montaż" jest wydymany i będzie normalnie pracował, a spawalnia, lakiernia i magazyn będą siedzieć w domu i brać 100% przestojowego? Już kiedyś była taka sytuacja i znowu się to powtarza.
Związki zawodowe jedne lepsze od drugich....może stwórzcie kolejny sierpień 80 i czekajcie końca...
Gość 4.11.2024, 10:54
Gość napisał(a): Każdy ....... ....... jest bardziej domyślny niż ty że wolne między świetami jest między Bożym Narodzeniem a Sylwestrem!
Czyli między żadnymi świętami
Lakiernia hala 60 4.11.2024, 11:20
... napisał(a): Związki zawodowe jedne lepsze od drugich....może stwórzcie kolejny sierpień 80 i czekajcie końca...

"Ja mam tylko pytanie jedno. Dlaczego znowu "montaż" jest wydymany i będzie normalnie pracował, a spawalnia, lakiernia i magazyn będą siedzieć w domu i brać 100% przestojowego? Już kiedyś była taka sytuacja i znowu się to powtarza"
nikt nie jest "dymany" jak piszesz, lakiernia i spawalnia nie mają zaległości w produkcji, idąc Twoim tokiem myślenia można zrobić MIX lakierników i spawaczy i przesłać na montaż żeby część montażu siedziała na wolnym żeby wszyscy mieli "po równo" sęk w tym że z lakiernika czy spawacza nie zrobisz montera (nie mówię tu o powtarzalnym przykręcaniu nakrętki M6 ale i bardziej skomplikowanych operacjach) tak jak i z montera nie zrobisz lakiernika czy spawacza w tydzień, w obecnym czasie jest potrzebna "wykwalifikowana" załoga a nie spadochroniarze na przyuczeniu,
Gość 5.11.2024, 9:07
Puchala_wojciech napisał: Tak listopad i grudzień 2024 po 7 jednostek.
Chyba coś się nie sprawdziło z tym spadkiem do 7 bo dziś rano dowiedzieliśmy się że będziemy robić jednak 8 jednostek a za chwilę może być że i więcej ale w okrojonych składach
PracownikH55 13.11.2024, 14:44
Puchala_wojciech Panie Wojtku zostały zamontowane dozowniki na mydło pod prysznicami czy będą one uzupełniane? I czy będą uzupełniane zwykłym mydłem czy płynem do mycia ciała ponieważ są zamontowane pod prysznicami? Proszę o odpowiedź
Puchala_wojciech 14.11.2024, 6:39
Jest członkiem związku
Napisał 673 posty
Cytowany 448 razy
Oznaczony w 2 postach

Punkty: -19 (+1/-10)
PracownikH55 napisał(a): Puchala_wojciech Panie Wojtku zostały zamontowane dozowniki na mydło pod prysznicami czy będą one uzupełniane? I czy będą uzupełniane zwykłym mydłem czy płynem do mycia ciała ponieważ są zamontowane pod prysznicami? Proszę o odpowiedź
Proszę o informację o lokalizacji.
PracownikH55 14.11.2024, 14:36
Puchala_wojciech napisał: Proszę o informację o lokalizacji.
Między innymi na H8 pod prysznicami, ale zostały już uzupełnione tylko pytanie czy tego płynu można używać do ciała czy tylko do rąk? Nie musi Pan publikować posta, czysto informacyjnie chce wiedzieć