|
| Gość |
29.10.2024, 12:46
|
|
|
|
Ale co ustalone , oddamy cały urlop ?
Znowu Ci co pracowali wezmą urlop a inni przestój za free ? Tak się nagradza pracowników którzy sumiennie pracują? Nie myślę tu o osobach którzy siedzieli na l4 i mają urlop , ale ci co pracowali cały rok,
Na koniec dostają kopa w d... ?
|
 Napisane ze strony mobilnej
|
| Kaskader |
29.10.2024, 18:29
|
|
|
|
Jakie urlopy nie zgadzajcie się na odbieranie urlopów zakład robi z wami co chce. Limit waszych urlopów do dysponowania na ten rok zarząd już wykorzystał. Teraz niech płaci wam przestojowe. Jednym każe wykorzystać urlopy drudzy będą na przestojowym 100% płatnym a trzecim każe dymać za te same pieniądze. Ten zakład już tak upadł nisko że po raz kolejny potwierdza to że jesteśmy dla nich tylko robolami To samo będzie między świętami Bożego Narodzenia 3/4 zakładu będzie siedzieć na wolnym oprócz hali 9 gdzie bedą poprawiać autobusy po całym zakładzie i co z tego będą mieli a wielkie nic! Rzucą spadochroniarzy z innych działów na halę 9 i będą myśleli że lalki autobusy będą schodziły. Teraz przewodniczacy wszystkich związków pokażcie na co was stać i wywalczcie coś dla ludzi bo koniec roku się zbliża i już kierownictwo trzęsie portkami że premii na koniec roku nie bedzie. P.S odblokujcie wyjazd koło milenii bo nie da się tak dalej wyjeżdzać z parkingu co wy żeście najlepszego zrobili gorszego burdelu na mieście nie ma jak wyjazd z parkingu MAN wstydźcie sie przewodniczący związków zawodowych bo to wy przyłozyliscie łape że ruch się tak odbywa!
|
|
| Reklama |
|
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
|
| Hsuner |
29.10.2024, 19:30
|
|
|
|
Gość napisał(a):
Ale co ustalone , oddamy cały urlop ?
Znowu Ci co pracowali wezmą urlop a inni przestój za free ? Tak się nagradza pracowników którzy sumiennie pracują? Nie myślę tu o osobach którzy siedzieli na l4 i mają urlop , ale ci co pracowali cały rok,
Na koniec dostają kopa w d... ?
Zawsze mnie bawią takie ananasy , co zbierają urlop myśląc , że coś z tego będą mieć. W rok w rok zawsze coś urwą urlopu , ludzie nic nie uczą się na błędach dlatego ja co roku wystrzelalem się jak ta lala. Jestem czysciutki , teraz posiedzę sobie na przestójowym 100% a ty płacz że ci urlop zabierają. W ramach nagrody za zachowanie 30 dni urlopu dostaniesz medal z papieru gratulacje !
|
|
| Miras |
30.10.2024, 8:09
|
|
|
|
Tak a mnie śmieszą takie b.... jak ty. Bo po pierwsze to nie dostaniesz 100% wypłaty bo dostaniesz tylko to co masz na umowie a reszta dodatków takich jak premia itp. przepada już taki mądry chyba nie jesteś i szczesliwy co? A po drugie po to ktoś trzyma urlop bo mu jest potrzebny na różne sytuacje. Wiem że ty cały tracisz na wykopki. Zobaczymy ile się wysiedzisz na tym przestoju jak stara będzie Cie ściera poganiać do roboty. Taka odpowiedz do ciebie cwaniaczku z koziej wólki
|
|
| Hsuner |
30.10.2024, 10:32
|
|
|
|
Miras napisał(a):
Tak a mnie śmieszą takie b.... jak ty. Bo po pierwsze to nie dostaniesz 100% wypłaty bo dostaniesz tylko to co masz na umowie a reszta dodatków takich jak premia itp. przepada już taki mądry chyba nie jesteś i szczesliwy co? A po drugie po to ktoś trzyma urlop bo mu jest potrzebny na różne sytuacje . Wiem że ty cały tracisz na wykopki. Zobaczymy ile się wysiedzisz na tym przestoju jak stara będzie Cie ściera poganiać do roboty. Taka odpowiedz do ciebie cwaniaczku z koziej wólki
E widzę że licho wiesz. Za bardzo mierzysz ludzi swoją miarą. Jak dla mnie może być przestój nawet 30% a nawet mniej , kręci się biznesy różne. Manik to taki spoko dodatek do życia ale nie główny filar. A urlop wykorzystałem na fajne wyjazdy z rodziną i przyjaciółmi czego nie żałuję ;) ale dzięki za troskę. W tym roku zamierzam zrobić tak samo o ile Man wytrzyma ten ciężki okres , jak nie to liczę na godziwa odprawe.
|
|
| Robocop |
30.10.2024, 14:46
|
|
|
|
Hsuner napisał(a):
E widzę że licho wiesz. Za bardzo mierzysz ludzi swoją miarą. Jak dla mnie może być przestój nawet 30% a nawet mniej , kręci się biznesy różne. Manik to taki spoko dodatek do życia ale nie główny filar. A urlop wykorzystałem na fajne wyjazdy z rodziną i przyjaciółmi czego nie żałuję ;) ale dzięki za troskę. W tym roku zamierzam zrobić tak samo o ile Man wytrzyma ten ciężki okres , jak nie to liczę na godziwa odprawe.
Dokładnie, dla mnie również może być przestój i 80%. Z urlopu się wytrzaskałem przedłużając sobie super wakacje :) A do tej roboty przychodzę tylko dla składek i ZUSu bo mam swój interes x2 płatny lepiej niż ta jałmużna co tutaj ;)
|
 Napisane z wersji desktopowej
|
| Gość |
31.10.2024, 6:05
|
|
|
|
Hsuner napisał(a):
Napewno godziwą odprawę dostaniesz jak ogłoszą upadłość to na pierwszym drzewku w parku się wychustasz siedzisz w tym Manie tylko dlatego bo nic innego nie potrafisz, tylko przykręcasz jedna śrubkę i w dodatku robisz to źle
|
|
| Monter |
31.10.2024, 6:42
|
|
|
|
Ja mam tylko pytanie jedno. Dlaczego znowu "montaż" jest wydymany i będzie normalnie pracował, a spawalnia, lakiernia i magazyn będą siedzieć w domu i brać 100% przestojowego? Już kiedyś była taka sytuacja i znowu się to powtarza.
|
|
| Gość |
31.10.2024, 7:56
|
|
|
|
Monter napisał(a):
Ja mam tylko pytanie jedno. Dlaczego znowu "montaż" jest wydymany i będzie normalnie pracował, a spawalnia, lakiernia i magazyn będą siedzieć w domu i brać 100% przestojowego? Już kiedyś była taka sytuacja i znowu się to powtarza.
Bo mamy mega słabe związki zawodowe, i niestety z grubsza zarzad może robić co im się żywnie podoba, smutne ale tak jest
|
|
| Hsuner |
31.10.2024, 10:28
|
|
|
|
Gość napisał(a):
Napewno godziwą odprawę dostaniesz jak ogłoszą upadłość to na pierwszym drzewku w parku się wychustasz siedzisz w tym Manie tylko dlatego bo nic innego nie potrafisz, tylko przykręcasz jedna śrubkę i w dodatku robisz to źle
Hehehe po części masz rację. To prawda , że tak zwąchałem się z kierownikiem że wrzucił mnie na tak banalna robotę , że niekiedy mi jest po prostu wstyd. Nie krece śruby , ale zaciskam doslownie jedna rapende. Zajmuje mi to 3 sekundy resztę taktu bajerka i luz. Mega mi to odpowiada. Dzięki temu jestem bardziej skupiony na własnych biznesach , a najlepsze jest to że mam bardzo wysoka grupę zaszeregowania. Za robotę gdzie mogły by to robić dzieci. A ty dalej się ciekach o umiejętnościach ;) wykaz się na produkcji , będą bić ci brawa , trzymaj urlopy i ryp 15 operacji naraz hehehe i tak biorę więcej od ciebie. Żal.
|
|