Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
Podwyżki dla administracji
przez haha, 9 marca 2024, 12:38 75
BiałyMurzyn 12.04.2024, 19:12
Ja się w sumie dziwię ludziom w administracji że im się chce jeszcze pracować, mój powiedzmy przełożony zarabia 300 zł mniej ode mnie, no ale cóż nikt nikomu nie karze na siłę pracować
Napisane z wersji desktopowej
Admin 15.04.2024, 10:01
Puchala_wojciech napisał: Pani Dyrektor przeraziły te procenty o które postulowaliśmy, w chwili kiedy zamówienia na wiązki spadły o 20%. Wnioskowanie o wyższy procent, raczej nie przyniosłoby zamierzonego skutki.
Panie Wojciechu, po spotkaniu z konkurencyjnym związkiem, wychodzi na to, że związki nie mają zielonego pojęcia jak wygląda sytuacja z "podwyżkami" w administracji, Wasze tabelki są całkowicie oderwane od rzeczywistościi.
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Gosciu 15.04.2024, 16:58
Ja pracuje tu prawie 20 lat, w administracji i po tylu latach mam najniższą. Bez premii i innych dodatków. zaraz oczywiście ktoś napisze ze nikt mi nie karze pracować tutaj… i ma racje. zastanawiam się czy po tylu latach nie zwolnic się lub nie przejść na produkcje. nic nie tracę w sumie, za najniższa to mogę iść wszędzie. PKC w ogóle nie docenia swoich pracowników. Nie docenia się pracowników z doświadczeniem, nowi pracownicy dostają od razu więcej kasy bo w sumie nikt by nie przyszedł za taka kasę pracować. i ich trzeba przeszkolić , wdrożyć i ch...j strzela jak wiesz ze ta osoba ma więcej od ciebie. I do tego jeszcze czekać trzeba pół roku aż dadzą ci marne 200 zł, ( a od nowego roku to samo - najniższa krajowa ) bo przecież są DPRy ale czy w końcu ktoś zrozumie ze te spotkania nic a nic nie wnoszą!!! może tylko więcej i więcej pracy, więcej celów a kasa stoi w miejscu...
A związki i tak z tym nic nie zrobia.
Napisane ze strony mobilnej
To chyba żart? 16.04.2024, 13:48
Dzień dobry,
proszę o informację, czy to prawda, że zarząd PKC zaproponował podwyżkę w wysokości od 1,5 do 2,5 % ?
Puchala_wojciech 16.04.2024, 13:54
Jest członkiem związku
Napisał 686 postów
Cytowany 453 razy
Oznaczony w 2 postach

Punkty: -19 (+1/-10)
To chyba żart? napisał(a): Dzień dobry,
proszę o informację, czy to prawda, że zarząd PKC zaproponował podwyżkę w wysokości od 1,5 do 2,5 % ?
Nie prawda.
Nie 17.04.2024, 7:47
To chyba żart? napisał(a): Dzień dobry,
Nieprawda, gdyż było to 3 %.
Biurawa 18.04.2024, 18:59
Nie napisał(a): Nieprawda, gdyż było to 3 %.
Firma i zwiazki po raz kolejny urzadzaja sobie kpine z pracowników administracyjnych. Pierwszy raz w zeszłym roku, przy już dużych podwyżkach minimalnego wynagrodzenia i ogólnego wzrostu wynagrodzeń rzędu kilkunastu%. Kolejny raz, początek roku. Kolejny, najniższe wynagrodzenie i tym samym wynagrodzenie całej produkcji rośnie o kolejne 20%. Administracja nic. Kiedy nareszcie nadchodzi czas naszych,,podwyzek" kiedy marne 10% przeraża zarząd i słyszy się o propozycjach 3% czy 2.5% odechciewa się wszystkiego. Dodatkowo my nie mamy żadnego systemu premiowego, ani nie można nam przychodzić w soboty nawet gdy pracy jest po uszy. No ale cóż takie podejście do nas odzwierciedla się w wykonywanej pracy. Jakby od nowego roku zdało się wkraść w ludzi pewne rozluźnienie i spadek zaangażowania. Fakt nie ma zbyt dużo możliwości na zmianę pracy, ale wiele osób po takich ,,podwyżkach," zwyczajnie ucieknie na produkcję.
Napisane ze strony mobilnej
Chuck Norris 23.04.2024, 12:29
Firma będzie musiała zacząć szukać nowych pracowników.
Może inżynierowie ze wschodu będą zainteresowani pracą w biurze :>
Info. 24.04.2024, 7:01
Dzień dobry,
prosimy o informację na temat podwyżek po wczorajszym spotkaniu. Dziękuję.
Admin 24.04.2024, 7:08
Puchala_wojciech napisał: Nie prawda.
23 kwietnia 2024, kolejne spotkanie z zarządem PKC. Prosimy o informację.