Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
Parking trudne warunki
przez Pracownik , 12 stycznia 2026, 10:08 39
Gość 9.02.2026, 6:42
Puchala_wojciech napisał: Temat zgłaszałem kilkukrotnie. Otrzymałem odpowiedź, że byłoby to możliwe ale kosztem podwyżek, tzn. z tej samej puli która przeznaczona jest na podwyżki.
Ok i co dalej z tym?
Napisane ze strony mobilnej
Puchala_wojciech 9.02.2026, 10:27
Jest członkiem związku
Napisał 693 posty
Cytowany 457 razy
Oznaczony w 2 postach

Punkty: -19 (+1/-10)
Gość napisał(a): Ok i co dalej z tym?
Jeśli zostałaby zwiększona dopłata do okularów to będzie mniejsza kwota na podwyżki. Pracownicy są przeciwni, bo dotacja do okularów dotyczy nie wielkiej liczby osób, a podwyżki płac dotyczą wszystkich pracowników.
Napisane z wersji desktopowej
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Gość 9.02.2026, 18:31
Puchala_wojciech napisał: Jeśli zostałaby zwiększona dopłata do okularów to będzie mniejsza kwota na podwyżki. Pracownicy są przeciwni, bo dotacja do okularów dotyczy nie wielkiej liczby osób, a podwyżki płac dotyczą wszystkich pracowników.
przecież podwyżki dostaną przydupasy i ciągle te same osoby, tak jest cały czas, po co mydlenie oczu podwyżkami
Gość 9.02.2026, 22:13
Za sprytny jestem żeby naganę dostać, nagany dostają takie b..... jak ty które dają się zaorać
Post edytowany przez Puchala_wojciech (10.02.2026, 6:30)
Puchala_wojciech 10.02.2026, 6:30
Jest członkiem związku
Napisał 693 posty
Cytowany 457 razy
Oznaczony w 2 postach

Gość napisał(a): przecież podwyżki dostaną przydupasy i ciągle te same osoby, tak jest cały czas, po co mydlenie oczu podwyżkami
Podwyżki płacy otrzymują wszyscy pracownicy zatrudnieni w tym czasie w zakładzie.
Ja 10.02.2026, 9:50
Puchala_wojciech napisał: Jeśli zostałaby zwiększona dopłata do okularów to będzie mniejsza kwota na podwyżki. Pracownicy są przeciwni, bo dotacja do okularów dotyczy nie wielkiej liczby osób, a podwyżki płac dotyczą wszystkich pracowników.
Dodatek na okulary należy się również pracownikom fizycznym?
Puchala_wojciech 10.02.2026, 10:47
Jest członkiem związku
Napisał 693 posty
Cytowany 457 razy
Oznaczony w 2 postach

Ja napisał(a): Dodatek na okulary należy się również pracownikom fizycznym?
Tak, jeśli pracuje przy komputerze ponad 4 godziny dziennie.
Gość 10.02.2026, 13:04
Puchala_wojciech napisał: Podwyżki płacy otrzymują wszyscy pracownicy zatrudnieni w tym czasie w zakładzie.
Podwyżki grup dostaną tylko przydupasy przez związki wiedzą dobrze o tym
Gość 10.02.2026, 13:16
Puchala_wojciech napisał: Tak, jeśli pracuje przy komputerze ponad 4 godziny dziennie.
Ale związki nie wezmą tematu bo mało osob moze dostać zwrot wiec po co.... najlepiej tylko działać dla dużych grup a mniejsze olać..