Zmień na ciemny motyw
Korzystanie z forum oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu
Wybory 23
przez Antek, 18 września 2023, 19:43 17
Janseweryn 3.10.2023, 7:45
Jest członkiem związku
Napisał 2378 postów
Cytowany 679 razy
Oznaczony w 7 postach

Punkty: 3 (+7/-2)
Albert K napisał(a): A wiecie,że na zakładzie jest koleś który jest konfederatą i startuje na posła listy Konfederacji
I pracuje u nas w zakładzie
Mamy okazję mieć swojego posła. Z naszego zakładu. Ale konkurencja jest duża. To dobrze, że ludzie są aktywni. Pewnie mało kto pamięta, że kiedyś "Solidarność" miała w Sejmie wielu posłów. Posłem był miedzy innymi Waldemar Bartosz szef Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność".
Napisane z wersji desktopowej
Gość 3.10.2023, 8:34
Janseweryn napisał: Mamy okazję mieć swojego posła. Z naszego zakładu. Ale konkurencja jest duża. To dobrze, że ludzie są aktywni. Pewnie mało kto pamięta, że kiedyś "Solidarność" miała w Sejmie wielu posłów. Posłem był miedzy innymi Waldemar Bartosz szef Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność".
Henryk Paniec też był ze Stara.
Napisane ze strony mobilnej
Reklama
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
Gosc 3.10.2023, 10:20
Panie Janku ja już dawno przestałem wierzyć tym którzy pchają się do władzy. Przed wyborami obiecanki zamydlenie oczów a jak się już dostanie zapomina się o obietnicach. Dam przykład Michał Kolodziejczak można powiedzieć ze zapowiadał się młody Lepper a tu taki psikus. Trzymał się z Materkiem była koalicja i Materka w....ł w ostatnich dniach poszedł do Tuska
I jak ja mam tym przyszłym posłom wierzyć dla tego mam do nich wszystkich dystans
Napisał pan ze Bartosz był posłem a może jakieś przybliżenie co za jego kadencji udało mu się załatwić
Post edytowany przez Puchala_wojciech (3.10.2023, 14:01)
Janseweryn 3.10.2023, 15:16
Jest członkiem związku
Napisał 2378 postów
Cytowany 679 razy
Oznaczony w 7 postach

Punkty: 3 (+7/-2)
Gosc napisał(a): Panie Janku ja już dawno przestałem wierzyć tym którzy pchają się do władzy . Przed wyborami obiecanki zamydlenie oczów a jak się już dostanie zapomina się o obietnicach . Dam przykład Michał Kolodziejczak można powiedzieć ze zapowiadał się młody Lepper a tu taki psikus . Trzymał się z Materkiem była koalicja i Materka w....ł w ostatnich dniach poszedł do Tuska
I jak ja mam tym przyszłym posłom wierzyć dla tego mam do nich wszystkich dystans
Napisał pan ze Bartosz był posłem a może jakieś przybliżenie co za jego kadencji udało mu się załatwić
Zgadza się różnie z tym bywa.
pracownik MANa 4.10.2023, 8:22
W sprawach gospodarczych Konfederacja i PO to liberałowie, mają w nosie zwykłego pracownika.
Swego czasu Korwin Mikke chciał wyprowadzać związki zawodowe z zakładów pracy
Gość 4.10.2023, 9:04
pracownik MANa napisał(a): W sprawach gospodarczych Konfederacja i PO to liberałowie, mają w nosie zwykłego pracownika.
Swego czasu Korwin Mikke chciał wyprowadzać związki zawodowe z zakładów pracy
I bardzo dobrze. W cywilizowanym kraju jak Niemcy, Holandia, USA, Związki są poza zakładem pracy i są utrzymywane ze składek. Zobacz co może takie IG Metall w Niemczech, a co Solidarność.
Gość 28.10.2023, 11:16
Albert K napisał(a): A wiecie,że na zakładzie jest koleś który jest konfederatą i startuje na posła listy Konfederacji
I pracuje u nas w zakładzie
I co w zwiazku z tym? Jest tez gosc co startowal z pis ale teraz chyba zmienil orientacje?