|
| Janseweryn
|
3.10.2023, 7:45
|
|
|
Jest członkiem związku
Napisał 2378 postów
Cytowany 679 razy
Oznaczony w 7 postach
Punkty: 3 (+7/-2) |
Albert K napisał(a):
A wiecie,że na zakładzie jest koleś który jest konfederatą i startuje na posła listy Konfederacji
I pracuje u nas w zakładzie
Mamy okazję mieć swojego posła. Z naszego zakładu. Ale konkurencja jest duża. To dobrze, że ludzie są aktywni. Pewnie mało kto pamięta, że kiedyś "Solidarność" miała w Sejmie wielu posłów. Posłem był miedzy innymi Waldemar Bartosz szef Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność".
|
 Napisane z wersji desktopowej
|
| Gość |
3.10.2023, 8:34
|
|
|
|
Janseweryn napisał:
Mamy okazję mieć swojego posła. Z naszego zakładu. Ale konkurencja jest duża. To dobrze, że ludzie są aktywni. Pewnie mało kto pamięta, że kiedyś "Solidarność" miała w Sejmie wielu posłów. Posłem był miedzy innymi Waldemar Bartosz szef Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność".
Henryk Paniec też był ze Stara.
|
 Napisane ze strony mobilnej
|
| Reklama |
|
Reklamy nie są wyświetlane, jeśli posiadasz zweryfikowane konto członka związku
|
| Gosc |
3.10.2023, 10:20
|
|
|
|
Panie Janku ja już dawno przestałem wierzyć tym którzy pchają się do władzy. Przed wyborami obiecanki zamydlenie oczów a jak się już dostanie zapomina się o obietnicach. Dam przykład Michał Kolodziejczak można powiedzieć ze zapowiadał się młody Lepper a tu taki psikus. Trzymał się z Materkiem była koalicja i Materka w....ł w ostatnich dniach poszedł do Tuska
I jak ja mam tym przyszłym posłom wierzyć dla tego mam do nich wszystkich dystans
Napisał pan ze Bartosz był posłem a może jakieś przybliżenie co za jego kadencji udało mu się załatwić
|
|
| Janseweryn
|
3.10.2023, 15:16
|
|
|
Jest członkiem związku
Napisał 2378 postów
Cytowany 679 razy
Oznaczony w 7 postach
Punkty: 3 (+7/-2) |
Gosc napisał(a):
Panie Janku ja już dawno przestałem wierzyć tym którzy pchają się do władzy . Przed wyborami obiecanki zamydlenie oczów a jak się już dostanie zapomina się o obietnicach . Dam przykład Michał Kolodziejczak można powiedzieć ze zapowiadał się młody Lepper a tu taki psikus . Trzymał się z Materkiem była koalicja i Materka w....ł w ostatnich dniach poszedł do Tuska
I jak ja mam tym przyszłym posłom wierzyć dla tego mam do nich wszystkich dystans
Napisał pan ze Bartosz był posłem a może jakieś przybliżenie co za jego kadencji udało mu się załatwić
Zgadza się różnie z tym bywa.
|
|
| pracownik MANa |
4.10.2023, 8:22
|
|
|
|
W sprawach gospodarczych Konfederacja i PO to liberałowie, mają w nosie zwykłego pracownika.
Swego czasu Korwin Mikke chciał wyprowadzać związki zawodowe z zakładów pracy
|
|
| Gość |
4.10.2023, 9:04
|
|
|
|
pracownik MANa napisał(a):
W sprawach gospodarczych Konfederacja i PO to liberałowie, mają w nosie zwykłego pracownika.
Swego czasu Korwin Mikke chciał wyprowadzać związki zawodowe z zakładów pracy
I bardzo dobrze. W cywilizowanym kraju jak Niemcy, Holandia, USA, Związki są poza zakładem pracy i są utrzymywane ze składek. Zobacz co może takie IG Metall w Niemczech, a co Solidarność.
|
|
| Gość |
28.10.2023, 11:16
|
|
|
|
Albert K napisał(a):
A wiecie,że na zakładzie jest koleś który jest konfederatą i startuje na posła listy Konfederacji
I pracuje u nas w zakładzie
I co w zwiazku z tym? Jest tez gosc co startowal z pis ale teraz chyba zmienil orientacje?
|
|