Zaloguj przez Facebook
Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
2017-08-30T14:07:16+02:00
Lista nagród dla uczestników konkursu plastycznego „Tak wyobrażam sobie pomnik Solidarności”
Śr 30 Sie, 11:55
Zdjęć: 77
Festyn NSZZ „Solidarność”
2017-08-30T11:55:46+02:00
Po oficjalnych uroczystościach XXXVII rocznicy powstania NSZZ „Solidarność” odbyła się część rozrywkowa. Związkowcy i ich rodziny udali się na plac przy pływali miejskiej gdzie odbył się festyn związkowy. Była muzyka i potrawy z grilla. Dla dzieci było wiele atrakcji między innymi różnego rodzaju zjeżdżalnie, przejażdżki na koniach i malowanie twarzy. Odbyło się także losowanie w naszej związkowej loterii i wręczanie nagród dzieciom biorącym udział w konkursie „Tak wyobrażam sobie pomnik Solidarności”. W festynie udział wzięło ponad 1000 związkowców z MAN, PKC i Gegenbauer, Poligrafii, Animex-u i Odlewani Polskich.
Pon 28 Sie, 13:39
Lista Nagród Loterii 2017
2017-08-28T13:39:02+02:00
LISTA  NAGRÓD LOTERII 2017
2017-08-28T11:38:24+02:00
W dniu 26 sierpnia odbyły się zorganizowane przez naszą Międzyzakładową Organizację Związkową obchody XXXVII rocznicy powstania NSZZ „Solidarność”. Rozpoczęły się one Mszą Świętą odprawioną w kościele Wszystkich Świętych. Mszę celebrował i homilię wygłosił ksiądz proboszcz Marek Janas. Podczas Mszy poświęcony został nowy sztandar naszej MOZ. Po Mszy uczestnicy uroczystości przeszli na plac przykościelny gdzie dokonano odsłonięcia Pomnika upamiętniającego Niezależny Samorządny Związek Zawody „Solidarność”. Fundatorem Pomnika jest MOZ NSZZ „Solidarność” w MAN BUS. Okolicznościowe przemówienie pod Pomnikiem wygłosił przewodniczący Jan Seweryn. Odsłonięcia Pomnika dokonali przedstawiciele trzech pokoleń „Solidarności”: Jerzy Nobis w 1980 roku sekretarz Prezydium Komisji Fabrycznej NSZZ „Solidarność” w FSC, Jan Seweryn obecny przewodniczący MOZ NSZZ „Solidarność” w MAN BUS i Wojciech Kamoda przedstawiciel młodego pokolenia związkowców w MAN BUS. W uroczystości udział wzięli: Paweł Lubieniecki dyrektor generalny Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego w Kielcach reprezentujący wojewodę Agatę Wojtyszek, poseł Krzysztof Lipiec, Beata Duda reprezentująca starachowicki Urząd Miejski, Monika Nowak reprezentująca starachowickie Starostwo Powiatowe. Obecni byli kombatanci „Solidarności”. Ze swoim sztandarem byli związkowcy z „Solidarności” w „Mesko” ze Skarżyska Kamiennej. Zarząd Regiony (bez sztandaru) reprezentowali Waldemar Bartosz, Mieczysław Gójski i Kazimierz Pasternak. W imieniu posła Bogdana Latosińskiego wiązankę złożył przewodniczący Komisji Zakladowej NSZZ Solidarność" w MPK Kielce Sylwester Pytlak......
2017-08-21T17:02:43+02:00
Tegoroczne obchody XXXVII rocznicy powstania NSZZ „Solidarność” nasza Międzyzakładowa Organizacja Związkowa będzie obchodzić szczególnie uroczyście.
2017-08-18T18:43:24+02:00
Najprawdopodobniej w dniu 16 sierpnia sprofanowany został przez nieznanego sprawcę Pomnik Anny Walentynowicz znajdujący się na placu kościoła Świętej Trójcy w Starachowicach. Pomnik, którego fundatorem jest Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” w MAN BUS został oblany najprawdopodobniej olejem. Na chwilę obecną nie wiadomo kto się dopuścił tego czynu. Na wniosek przewodniczącego NSZZ „Solidarność” w MAN BUS Jana Seweryna policja wszczęła śledztwo w tej bulwersującej sprawie.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum