Zaloguj przez Facebook
Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
Czw 16 Mar, 13:14
Rozmowy płacowe w MAN
2017-03-16T13:14:11+01:00
W dniu dzisiejszym odbyła się kolejna tura rozmów w sprawie podwyżki wynagrodzeń. Ostateczna oferta prezesa to:Podwyżka kwotowa (jednakowo dla wszystkich) 110zł.  z wyrównaniem od stycznia.Bonus 500 zł jednorazowo przy wypłacie za marzec.1% na podwyżki indywidualne.Dobrowolny dodatek w pełnej wysokości, czyli 40% przy wypłacie za marzec.Premia z zysku koncernu w pełnej wysokości, czyli 50% przy wypłacie za kwiecień.O tym czy „Solidarność” zaakceptuje te propozycje zdecyduje Komisja Międzyzakładowa na posiedzeniu, które odbędzie się w najbliższy poniedziałek o 14.45.
Pon 6 Mar, 18:09
Dzień Kobiet
2017-03-06T18:09:39+01:00
Wszystkim Paniom należącym do NSZZ „Solidarność” a także sympatyczkom naszego Związku życzymy zdrowia, szczęścia, wszelkiej pomyślności, spełnienia marzeń i pragnień a także sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym.
2017-03-03T12:34:23+01:00
W dniu 2 marca odbyło się comiesięczne zebranie Komisji Międzyzakładowej. Pierwszym punktem zebrania była relacja przewodniczącego Komisji Jana Seweryna z posiedzenia Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność”. Na Regionie omawiano między innymi sprawę zagrożenia dla lokalnego rynku pracy ze strony obywateli Ukrainy, którzy masowo przyjeżdżają do Polski i zatrudniają się w polskich zakładach pracy na o wiele gorszych warunkach niż Polacy. W sprawie tej Region zamierza wydać stosowne oświadczenie. Drugim punktem zebrania Komisji było przyjęcie do Związku 28 nowych członków. Następnie przewodniczący omówił sytuację w zakładach, które Komisja obejmuje swoim działaniem. W MAN wciąż nierozwiązana została sprawa podwyżki płacy. Ostatnie spotkanie z prezesem Kobrigerem niczego nie wyjaśniło. To, co zaproponował prezes znacznie odbiega od oczekiwać pracowników i NSZZ „Solidarność”. Pracownicy są wręcz zbulwersowani propozycją prezesa. Następne spotkanie w sprawie podwyżki wynagrodzeń zaplanowano na 13 marca. Członkowie Komisji dyskutowali o ewentualnych posunięciach Związku w przypadku gdyby na spotkaniu z prezesem nie udało się wynegocjować podwyżki w zaproponowanej przez „Solidarność” wysokości. Mowa była o podjęciu akcji protestacyjnej ze strajkiem włącznie. W firmie trwa oddawanie pracownikom dni nadpracowanych w poprzednich miesiącach. Dniami wolnymi są w zasadzie piątki, ale poszczególni pracownicy mają wolne także inne dni. Okazuje się, że części pracowników w te wolne dni musi przychodzić do pracy w ramach pracy w godzinach nadliczbowych. Jeżeli chodzi o podwyżkę płacy w PKC to niespodziewanie nastąpił impas. Zarząd firmy nie kwapi się do kolejnego spotkania, chociaż wstępnie było ono umówione na 27 lutego. Na poprzednim spotkaniu „Solidarność” zgłosił kilka uwag, co do porozumienia płacowego gdyż uważaliśmy, że dla części pracowników zaproponowane przez Zarząd rozwiązania są niekorzystne. NSZZ „Solidarność” wciąż jest gotowy do rozmów na temat podwyżki płac, ale niestety druga strona chyba jeszcze nie jest gotowa. Sytuacja, jaka zaistniała rodzi obawy, że miesiąc marzec może być kolejnym miesiącem bez podwyżek. W Gegenbauer w dalszym ciągu sprawa podwyżki nie została nawet zapoczątkowana, ponieważ jak stwierdził prezes Kotarba firma nie ma kontraktu na dalszą obsługę MAN-a i według niego nie jest wiadome czy będzie miała. W dalszej części obrad Komisja przyjęła uchwałę o ufundowaniu paniom należący do NSZZ „Solidarność” upominków z okazji Dnia Kobiet. Zdecydowano o zorganizowaniu uroczystego spotkania członków Autonomicznego Klubu Honorowych Dawców Krwi. Przewodniczący poinformował o zorganizowani w lato dwóch wycieczek. Pierwszą do Warszawy do Muzeum Powstania Warszawskiego a drugą do Wrocławia i w Góry Stołowe.
Pon 20 Lut, 17:56
Rozmowy płacowe w MAN
2017-02-20T17:56:13+01:00
Tak jak to było zapowiadane, w dniu dzisiejszym odbyło się w MAN drugie spotkanie w sprawie podwyżki wynagrodzeń. Prezes Michael Kobriger podtrzymał złożone wcześniej na piśmie propozycje podniesienia płacy zasadniczej o 2% oraz dodatkowo 1% który miałby być do dyspozycje kierowników na wyrównanie dysproporcji płacowych. Ponadto prezes zagwarantował wypłatę drugiej części (40%) tak zwanego dobrowolnego dodatku w pełnej wysokości, chociaż nie zostały spełnione wszystkie kryteria upoważniające do jego wypłacenia. NSZZ „Solidarność” wyszedł z postulatem, aby podwyżka wynosiła 300 zł (jednakowo dla wszystkich pracowników) plus jednorazowy bonus w wysokości 1000 zł. za wyjątkowo ciężką pracę w roku 2016. Według prezesa są to żądanie nierealne. Spotkanie zakończyło się właściwie niczym bo każda ze stron pozostała na swoim stanowisku. Kolejne spotkanie w sprawie wzrostu płac zaplanowano na początek marca.
Nie 19 Lut, 20:52
Podwyżka płacy w PKC
2017-02-19T20:52:10+01:00
W ubiegły piątek odbyło się długo oczekiwane spotkanie w sprawie podwyżki wynagrodzeń. Na spotkaniu tym otrzymaliśmy zupełnie inne propozycje płacowe niż te, które przedstawiono nam wcześniej. Zarząd wycofał się z propozycji włączenia do płacy zasadniczej tak zwanego frekwencyjnego, a zgodził się na postulowane przez NSZZ „Solidarność” włączenie 12% premii do płacy zasadniczej. Na chwilę obecną jest zgoda na 3% podwyżki płacy zasadniczej wszystkich pracowników. Podwyżka miałaby wejść nie od miesiąca lutego, ale od marca.
Sob 11 Lut, 16:34
Zdjęć: 35
Szkolenie związkowe
2017-02-11T16:34:09+01:00
W dniu 10 lutego odbyło się szkolenie członków Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność”. Tematem szkolenie było: „Czas pracy. Praca w godzinach nadliczbowych. Ostanie zmiany w Kodeksie Pracy”. Szkolenie prowadziła prawniczka z Regionu Rzeszowskiego NSZZ „Solidarność” pani Barbara Staszczak. Uczestnicy szkolenia zadawali pytania a pani prawnik odpowiadała wskazując odpowiednie przepisy prawa regulujące daną kwestię. Szkolenie było bardzo ciekawe bo pozwoliło zrozumieć jego uczestnikom, że nie wszystko co wydaje się oczywiste oczywistym jest. Wiele spraw jest prawnie tak uregulowanych, że nawet prawnicy mają problemy z ich rozwiązaniem. Zdobyta na szkoleniu wiedza pozwoli członkom Komisji na jeszcze bardziej profesjonalne prowadzenie działalności związkowej.
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Nie my ,tylko wy ,napuszczacie ludzi na siebie,macie swoich faworytów,którzy dla kilku złotych gotowi są zjeść gó...Wczoraj o 19:46 w wątku Ale o co chodzi?
Jedni nie mają czasu podrapac się po dupie a inni non stop na kawie i papierosie. Albo spacery z telefonem przy uchu i...Sobota o 20:06 w wątku Podwyzka
Jest na pewno jeszcze jedno ,, dno"",ale chyba w całym naszym kraju jeżeli chodzi o pracę, albo jej markowa...Sobota o 19:19 w wątku Podwyzka
Statystyki
Top tygodnia