Zaloguj przez Facebook
Czy widziałeś już wygodny i nowoczesny rozkład jazdy autobusów MZK w Starachowicach?
- aktualna baza kursów
- wszystkie linie komunikacyjne
- wygodne wyszukiwanie po przystankach, ulicach lub numerach linii
- NOWOŚĆ! Możliwość wydrukowania rozkładu z każdego przystanku oraz dowolnego zestawu linii za pomocą wygodnego kreatora

- wyszukiwarka połączeń
- określisz kiedy chcesz jechać
- wybierzesz miejsce początkowe i docelowe
- system znajdzie połączenie bezpośrednie oraz z przesiadką
- podpowiemy, na którym przystanku się przesiąść lub przejść na pobliski przystanek

Sprawdź sam i nie szukaj już nigdy więcej połączeń biegając po przystankach...
Pon 18 Wrz, 15:59
Zdjęć: 37
XXXV Pielgrzymka Ludzi Pracy
2017-09-18T15:59:20+02:00
W dniu 17 września odbyła się XXXV Pielgrzymka Ludzi Pracy na Jasną Górę. Na jasnogórskich wałach zebrało się prawie 30 tysięcy związkowców „Solidarności” wraz z rodzinami. Przed Mszą Świętą do uczestników Pielgrzymki przemówił przewodniczący NSZZ „Solidarność” Piotr Duda. Szef Związku skrytykował stanowisko Rady Europejskiej w sprawie zróżnicowania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn. Według niego zróżnicowanie wieku emerytalnego nie jest dyskryminacją kobiet ale wprost przeciwnie jest dla kobiet przywilejem. Piotr Duda poruszył także sprawę ograniczenia handlu w niedzielę. Przewodniczący stwierdził, że niedziela powinna być przeznaczona dla rodziny i że Związek zrobi wszystko aby tak się stało. W Pielgrzymce udział wzięło prawie 200 związkowców i ich rodzin z MAN BUS, PKC i Gegenbauer.
2017-09-13T08:15:10+02:00
W dniu 12 września odbyło się cykliczne zebranie Komisji Międzyzakładowej Organizacji Związkowej. Na wstępie przyjęto do Związku osiemnastu nowych członków. Kolejnym punktem zebrania było omówienie przez przewodniczącego Jana Seweryna sytuacji w zakładach, które Komisja obejmuje swoim działaniem. W MAN kolejny miesiąc zaniżona jest premia z tytułu jakości. Pomimo wielokrotnych interwencji „Solidarności” zarząd firmy nie wyraża zgody na wprowadzenie innego systemu premiowania. „Solidarność” postuluje, aby jakość pracy oceniana była indywidualnie lub aby oceniane były poszczególne segmenty. Związek w piśmie do Zarządu postulował także, aby włączyć do płacy zasadniczej 8% premii z tytułu oceny pracownika. Niestety na chwilę obecną również w tej sprawie nie ma przychylności Zarządu. Sprawa włączenia tej części premii ma być omawiana pod koniec roku. W nowej hali (nr. 8) nie ma dostatecznej ilość miejsca na szatnię w związku z tym planuje się przeniesienie jadalni na halę a w zwolnionym pomieszczeniu utworzenie szatni. Według NSZZ „Solidarność” nie rozwiąże to w całości braku dostatecznej ilości miejsca, dlatego zgłoszony został pomysł, aby do obecnej szatni dobudować antresolę i w ten sposób zwiększyć jej powierzchnię. Kolejną sprawą dotyczącą hali nr. 8 to brak automatów do kawy i napoi a także niedostateczna ilość toalet. Jak wiadomo w przyszłym roku znacznie zwiększy się liczba pracowników w tej hali więc problem się powiększy. Trwają zakusy na ograniczenie praw pracowników posiadających grupy niepełnosprawności. W tej chwili prowadzona jest analiza stanowisk pracy na których mogliby pracować niepełnosprawni. W najbliższym czasie związkom zawodowym przedstawiony zostanie projekt rozwiązania sprawy pracy pracowników z grupami niepełnosprawności. Chociaż rozbudowa parkingu od ulicy 1 Maja ruszyła to wkrótce prace zostały wstrzymane z powodu nieuregulowania sprawy własności terenu na którym ma być zlokalizowana dodatkowa część parkingu. W sprawie tej przedstawiciele zarządu byli u prezydenta miasta. Decyzje co do terenu ma w najbliższym czasie podjąć Rada Miasta. Zarejestrowany został przez Państwową Inspekcję Pracy nowy Zakładowy Zbiorowy Układ Pracy i od ubiegłego tygodnia funkcjonuje on w firmie. Do organizowanego przez PIP konkursu na najaktywniejszego inspektora pracy został zgłoszony...
2017-09-06T19:24:50+02:00
Z dniem 5 września uruchomiony zostały przez firmę przewozową NETBUS dojazdy do pracy w MAN. Autobusy będą kursować na trasach:
Pon 4 Wrz, 20:31
Zdjęć: 67
Wycieczka
2017-09-04T20:31:56+02:00
W dniach 1-3 września ponad 100 związkowców z MAN, PKC i Gegenbauer wraz z rodzinami wzięło udział w wyciecze do Wrocławia i w Góry Stołowe. Zwiedzano między innymi: Panoramę Racławicką, bazylikę w Wambierzycach, zamek w Książu i skały w Szczelińcu.
2017-08-31T18:32:25+02:00
W dniu dzisiejszym członkowie naszej Międzyzakładowej Organizacji Związkowej uczcili XXXVII rocznicę powstania NSZZ „Solidarność”. Najpierw złożono wiązankę i zapalono znicze pod tablicą na budynku Biura Głównego MAN, która jest poświęcona działaczom „Solidarności” z FSC, którzy działali w latach 1980 – 1989. Okolicznościowe przemówienie wygłosił przewodniczący KMOZ Jan Seweryn. Przewodniczący stwierdził, że wiele postulatów strajkowych z roku 1980 do dzisiaj nie zostało zrealizowanych. Przykładem są wolne soboty. Jan Seweryn złożył wiązankę pod tablicą a znicze zapalili mariusz Wolański i Dariusz Kula. Następnie związkowcy pojechali pod pomnik Anny Walentynowicz. Tam Jan Seweryn złożył wiązankę a znicze zapalili Mariusz Wolański i Andrzej Kępiński. Poczet sztandarowy stanowili: Wojciech Kamoda, Jan Dudzic i Grzegorz Gralec. Pod pomnikiem Anny Walentynowicz pojawił się znany działacz starachowickiej „Solidarności” Adam Krupa.
2017-08-30T14:07:16+02:00
Lista nagród dla uczestników konkursu plastycznego „Tak wyobrażam sobie pomnik Solidarności”
Załóż konto Nie pamiętam hasła
Solidarność w
Ostatnio dodane
Ostatnio na forum
Ja Was pogodzę. To nie jest prawada, że możesz pracować nadliczbowo jeżeli chcesz. Musisz pracować nadliczbowo je...Godzinę temu w wątku Praca po przekroczeniu 260 nadgodzin
Praca w soboty za kasę śmieszne a zwłaszcza teraz jak wprowadzili limit 260. Przecież praktycznie każdy na montażu...Dziś o 4:41 w wątku Marek B.
To pokaż jełopie jeden,że się da ,to ci tak normę wyśrubują ,że nie będziesz miał czasu iść do łazienki i c...Wczoraj o 21:51 w wątku Praca po przekroczeniu 260 nadgodzin
Statystyki
Top tygodnia