Pandemia koronawirusa spowodowała, że ze względów bezpieczeństwa zmuszeni jesteśmy – wyjątkowo w tym roku – zrezygnować z wydawania członkom „Solidarności” paczek mikołajkowych. Szkoda, że tak się stało, bo tradycją jest, że na Mikołaja członkowie Związku otrzymują słodkie upominki. Rezygnacja z paczek nie oznacza, że związkowcy nic na Święta Bożego Narodzenia nie otrzymają. W tym roku będą to bony upominkowe SODEXO, które można zrealizować w większości super marketów, stacji benzynowych, a także w innych sklepach. Wartość bonów uzależnione będzie od stażu związkowego. Większość związkowców (99%) otrzyma bony w maksymalnej wysokości. Osoby, które zapisały się do „Solidarności” do 31 sierpnia 2020 roku otrzymają bony o wartości 150 zł. Osoby, które zapisały się do „Solidarności” we wrześniu i październiku 2020 roku otrzymają bony o wartości 100 zł. Osoby, które zapisały się do „Solidarności” w listopadzie 2020 roku otrzymają bony o wartości 50 zł. Bony będą najprawdopodobniej wydawane na wydziałach. O szczegółach wydawania poinformujemy wkrótce na naszej stronie internetowej, na FB i na naszych tablicach związkowych. Każdy z członków naszego Związku otrzyma także kalendarze.

Nie 15 Lis, 10:28