W dniu dzisiejszym odbyło się kolejne spotkanie związków zawodowych z przedstawicielami pracodawcy na temat podwyżki płac. Niestety nie pojawiło się nic nowego jeżeli chodzi o propozycje pracodawcy. Mowa była o 100 zł. podwyżki a w zamian za rezygnację ze środków czystości dodatkowo 10 zł. plus 1,5% na podwyżki indywidualne. W sumie wyszło im, że podwyżka wyniesie prawie 5%. To jest wyższa matematyka. Ale była również mowa o elastycznym czasie pracy, czyli 80 godzin elastyczności i roczny okres rozliczeniowy. Nie zgodziliśmy się na to i zaproponowaliśmy podwyżkę o 350 zł. z ewentualnym włączeniem 50% dobrowolnego dodatku do tej podwyżki. Nie było na to ich zgody. Tak, więc jesteśmy w punkcie wyjścia. Trzeba będzie chyba myśleć o jakimś proteście, bo widzę, że do niczego dobrego to nie zmierza. Taki koncern, a podwyżki śmiechu warte. I jeszcze ten zamach na środki czystości i ręczniki.
Czw 12 Mar, 18:27