Jest jeszcze kilkanaście miejsc na wycieczkę do Pragi, ale nie należy czekać do ostatniej chwili, aby się zapisać, bo ze względów organizacyjnych zapisy powinny się zakończyć do 30 czerwca. Do tego czasu należy dokonywać opłaty za wycieczkę. W wycieczce mogą wziąć udział także osoby, które jeszcze nie należą do NSZZ „Solidarność”.....

Program wycieczki do Pragi 6-8.09.2019

1 dzień – piątek
Wyjazd ze Starachowic. Przejazd do Kudowy, obiad w restauracji. Przejazd do Pragi. Zakwaterowanie w hotelu Juno. Wieczorny 2 godzinny rejs statkiem po Wełtawie z obiadokolacją. Powrót do hotelu, nocleg.

2 dzień – sobota
Zwiedzanie Pragi z przewodnikiem: Klasztor Strachovski, Muzeum Miniatur, Hradczany, Katedra Św. Wita, Zamek Królewski, Ogrody Waldsteina. Obiad w restauracji. Po obiedzie dalsze zwiedzanie miasta: Mala Strana, Most Karola. Kolacja.

3 dzień – niedziela
Dalsze zwiedzanie miasta, m.in.: Muzeum Narodowe, Plac Wacława, Uniwersytet, Rynek Staromiejski, Ratusz, Kościół św. Mikołaja, Dzielnica Żydowska, Brama Prochowa, Dom Miejski. W godzinach popołudniowych powrót do Polski po trasie przejazdu obiad.

Koszt wycieczki – 1000 zł. Dla członków NSZZ „Solidarność” – 700 zł.
Uwaga: W przypadku rezygnacji z uczestnictwa w wycieczce na miesiąc przed jej terminem koszt rezerwacji pokoju w hotelu nie będzie zwracany.

Śr 5 Cze, 18:45