Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” organizuje wycieczki: do Sandomierza (29 czerwca) i do Pragi (6,7 i 8 września). Zapisy i wpłaty dokonywane są w naszym biurze związkowym i u naszych przedstawicieli wydziałowych....................................................
Program wycieczki do Pragi 06.09. – 08.09.2019
1 dzień – piątek
Wyjazd ze Starachowic. Przejazd do Kudowy, obiad w restauracji. Przejazd do Pragi. Zakwaterowanie w hotelu Juno. Wieczorny 2 godzinny rejs statkiem po Wełtawie z obiadokolacją. Powrót do hotelu, nocleg.
2 dzień – sobota
Zwiedzanie Pragi z przewodnikiem:  Klasztor Strachovski, Muzeum Miniatur, Hradczany, Katedra Św. Wita, Zamek Królewski, Ogrody Waldsteina. Obiad w restauracji. Po obiedzie dalsze zwiedzanie miasta: Mala Strana, Most Karola. Kolacja.
3 dzień – niedziela
Dalsze zwiedzanie miasta, m.in.: Muzeum Narodowe, Plac Wacława, Uniwersytet, Rynek Staromiejski, Ratusz, Kościół św. Mikołaja, Dzielnica Żydowska, Brama Prochowa, Dom Miejski. W godzinach popołudniowych powrót do Polski po trasie przejazdu obiad. Koszt wycieczki – 1000 zł. Dla członków NSZZ  „Solidarność” – 700 zł. Uwaga: W przypadku rezygnacji z uczestnictwa w wycieczce na miesiąc przed jej terminem koszt rezerwacji pokoju w hotelu nie będzie zwracany.
Program wycieczki do Sandomierza – 29.06.2019
Podziemna Trasa Turystyczna, Brama Opatowska, Bazylika Katedralna i kościół Św. Jakuba, Muzeum w Domu Jana Długosza, Muzeum w Zamku, Rejs statkiem. Zwiedzanie miasta. Koszt wycieczki – 80 zł. Dla członków NSZZ Solidarność” – 40 zł.

Pt 10 Maj, 13:48