W dniu 30 marca odbyło się uroczyste spotkanie członków Autonomicznego Klubu Honorowego Dawcy Krwi, którzy oddali w roku ubiegłym krew przynajmniej trzy razy. Podczas uroczystości ośmiu osobom wręczono odznaczenia nadane przez Polski Czerwony Krzyż (4 złote, 4 srebrne i 1 brązowe). Ponadto uczestnicy spotkania otrzymali okolicznościowe upominki i legitymacje klubowe. Tu trzeba wyjaśnić, że obecne legitymacje wydane przez PCK używane będą do czasu wyczerpania się miejsca na wpisywanie ilości oddanej. PCK nie będzie już wydawał nowych legitymacji, a fakt oddania krwi będzie rejestrowany w komputerze. Tak sytuacja powoduje, że nie będziemy w stanie sprawdzić kto, kiedy i ile krwi oddał. Aby mieć kontrolę nad oddawaniem krwi opracowaliśmy legitymację klubową do której informacja o pobraniu krwi będzie przez pobierających wpisywana. Legitymacja została zatwierdzona przez Stację Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Kielcach.
Pon 1 Kwi, 18:38