Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” organizuje w dniu 16.09.2018r. wyjazd na XXXVI Pielgrzymkę Ludzi Pracy na Jasną Górę. Koszt uczestnictwa w Pielgrzymce:   10 zł. od członka Związku i jego najbliższej rodziny (mąż, żona, dzieci),  30 zł. od osoby niebędącej członkiem Związku. Zapisy prowadzą nasi przedstawiciele wydziałowi i biuro związkowe. Wyjazd 6.00 - Przejazd trasą: Carrefour - ul. Żytnia, ul. 6 Września, ul. Miodowa - Statoil, wiadukt, Al. Armii Krajowej - przystanek MZK naprzeciw PZU przed rondem „Solidarności”, przystanek MZK przy „Manhattanie”, przystanek MZK przy Policji, przystanek MZK przy ul. Konstytucji 3maja obok Pomnika Niepodległości, przystanek MZK i PKS na Dolnych Starachowicach. Uwaga!: W związku z zamknięciem części ulicy Jana Pawła II autobusy nie będą jechać dotychczasową trasą czyli Carrefour, Jana Pawła II lecz trasą Carrefour, ul. Żytnia i 6 września. Przewidywany wyjazd z Częstochowy to godzina 16.00.

Wt 4 Wrz, 6:14