W dniu 25 maja odbyło się w Warszawie spotkanie związków zawodowych z Zarządem firmy Apleona, która od 1 maja zajęła się obsługą MAN-a w zakresie utrzymania ruchu (naprawa i konserwacja maszyn i urządzeń) sprzątanie hal i pomieszczeń, a także terenów zewnętrznych. Spotkanie miało charakter zapoznawczy i było okazją do przedstawienie oczekiwań pracowników Apleona. Było także okazją do zapoznania się z opinią Zarządu na temat naszych postulatów, które zgłosiliśmy kilka tygodni temu. Ponadto staraliśmy się uzmysłowić przedstawicielom Zarządu, że mają w firmie związki zawodowe, bo dotychczas pracodawca ten nie miał ze związkami do czynienia. Niestety to, co usłyszeliśmy od przedstawicieli Apleone zupełnie nas nie usatysfakcjonowało. Do większości naszych postulatów odniesiono się negatywnie lub proponowano ich realizacji w czasie. Zasygnalizowaliśmy pracodawcy, że chcemy rozmawiać na temat zmian w regulaminach pracy, płacy i zakładowego funduszu świadczeń socjalnych.

Pon 28 Maj, 10:59