Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” uczciła jak zwykle rocznicę wprowadzenia stanu wojennego. Przy bramie MAN wywieszone zostały wielkoformatowe banery ze zdjęciami obrazującymi dramatyczne wydarzenia stanu wojennego. Również przy bramie wejściowej do PKC zwisły banery i flagi związkowe przypominające o tej rocznicy. Związkowcy złożyli wiązanki i zapalili znicze pod tablicą na Budynku Biura Głównego MAN która poświęcona jest działaczom związkowym z FSC. Również pod Pomnikiem Anny Walentynowicz złożono wiązankę i zapalono znicze. Wieczorem delegacja naszej MOZ wzięła udział we Mszy Świętej odprawionej w intencji ludzi którzy ucierpieli w czasie stanu wojennego. Po Mszy złożono wiązankę pod Pomnikiem Solidarności i zapalono znicz pod tablicą poświęconą robotnikom pomordowanym przez komunistów. Pomnik Solidarności oświetlony został kilkudziesięcioma zniczami. We wszystkich elementach upamiętniania rocznicy wprowadzenia stanu wojennego wziął udział nasz nowy sztandar. Pod biurowcem poczet sztandarowy stanowili: Waldemar Maciąg, Stanisław Moroń i Czesław Niewczas. Wiązankę złożył Jan Seweryn, a znicze zapalili Mariusz Wolański i Wojciech Puchała. Po Pomnikiem znicze zapalili i wiązankę złożyli Jan Seweryn i Andrzej Kępiński. Poczet sztandarowy który wziął udział we Mszy i uroczystości pod Pomnikiem Solidarności stanowili: Waldemar Maciąg, Wojciech Puchała i Jacek Cieśla. Wiązankę pod Pomnikiem złożył Jan Seweryn. Znicz pod tablicą złożyli Jan Seweryn i Mirosław Chorab.
Śr 13 Gru 2017, 21:58