Zaloguj przez Facebook
W dniu dzisiejszym członkowie naszej Międzyzakładowej Organizacji Związkowej uczcili XXXVII rocznicę powstania NSZZ „Solidarność”. Najpierw złożono wiązankę i zapalono znicze pod tablicą na budynku Biura Głównego MAN, która jest poświęcona działaczom „Solidarności” z FSC, którzy działali w latach 1980 – 1989. Okolicznościowe przemówienie wygłosił przewodniczący KMOZ Jan Seweryn. Przewodniczący stwierdził, że wiele postulatów strajkowych z roku 1980 do dzisiaj nie zostało zrealizowanych. Przykładem są wolne soboty. Jan Seweryn złożył wiązankę pod tablicą a znicze zapalili mariusz Wolański i Dariusz Kula. Następnie związkowcy pojechali pod pomnik Anny Walentynowicz. Tam Jan Seweryn złożył wiązankę a znicze zapalili Mariusz Wolański i Andrzej Kępiński. Poczet sztandarowy stanowili: Wojciech Kamoda, Jan Dudzic i Grzegorz Gralec. Pod pomnikiem Anny Walentynowicz pojawił się znany działacz starachowickiej „Solidarności” Adam Krupa.
Czw 31 Sie, 18:32